Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM va face demersurile necesare pentru a accelera reformele în Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 27 aprilie 2012
Partidul Democrat din Moldova

“Deşi Guvernul a înregistrat o serie de realizări frumoase, încă nu s-a reuşit îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor, aşa cum ne dorim”, a declarat deputatul fracţiunii Partidului Democrat din Moldova, Andrian Candu, de la tribuna centrală a Parlamentului după audierea raportului de activitate al Executivului, prezentat de către prim-ministru.

Deputatul Partidului Democrat a vorbit, în acest context, despre necesitatea realizării acţiunilor de natură să asigure transformarea Guvernului într-o entitate care pune accentul pe reforme.

“Sunt realizări, este adevărat, dar consider că în perioada următoare trebuie să ne întoarcem cu toţii la agenda oamenilor, la nevoile lor. Criza politică, cu care ne-am confruntat, ne-a adus de prea multe ori în situaţia de a face mai mult politică, decât muncă în folosul oamenilor. Acum, este necesar să avem un Guvern care pune accentul pe reforme şi nu face politică”, a spus democratul.

Andrian Candu s-a referit la felul în care PDM vede activitatea de viitor al Guvernului. În special, el a subliniat necesitatea elaborării unui calendar concret al reformelor pentru fiecare instituţie în parte, cu termene şi acţiuni precise.

“Ştim cu toţii ca principala problemă cu care ne confruntăm, este implementarea acestor reforme. Pe hârtie avem multe strategii şi planuri, dar când ajungem la acţiuni reale, avem probleme. E momentul sa depăşim faza discuţiilor despre reforme şi să trecem la realizarea lor”, a subliniat Candu.

Andrian Candu a ţinut să menţioneze că Partidul Democrat este conştient de inevitabila reticenţă care va apărea în interiorul instituţiilor, unde sunt “funcţionari şi conducători care profita din plin de actualul sistem”, dar, potrivit lui, “acestea trebuie depăşite prin muncă în echipă”.

Deputatul fracţiunii PDM a îndemnat parlamentarii “sa sprijine activ Guvernul şi să comunice mai eficient cu colegii din Executiv”, iar proiectelor legate de reforme să fie acordată prioritate absolută.

Centrul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Şedinţa Consiliului Executiv Politic al Partidului Democrat din Moldova 630 de noi membri ai Organizaţiei PDM Căuşeni au primit carnetele de partid de la Vlad Plahotniuc şi Dumitru Diacov