Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Forumul Partidului Democrat la Dubăsari

|versiune pentru tipar||
PDM / 3 iunie 2014
Partidul Democrat din Moldova

În ciuda faptului că unele forţe politice şi “politiceni” încearcă să denigreze imaginea Partidului Democrat din Moldova, tot mai multe persoane aderă la cea mai democratică şi consolidată echipă din ţara noastră. OT Dubăsari a Partidului Democrat, în data de 31 mai, a organizat pentru prima dată, un forum, în cadrul căruia a fost prezentată darea de seamă privind activitatea organizaţiei de partid. Sala casei de cultură din sat. Molovata Nouă a fost neâncăpătoare pentru doritorii de a participa la acest eveniment unic pentru raionul Dubăsari.

La acţiune a fost prezentă conducerea de vârf a Partidului Democrat. Dl. Marian Lupu. Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, înalt a apreciat activitatea tuturor membrilor organizaţiei, întru consolidarea echipei şi promovarea idealurilor democratice în teritoriu. În discursul său, dl. Preşedinte a menţionat că doar întro echipă unită, vom putea soluţiona problemele cu care se confruntă întreaga ţară, dar în special locuitorii raionului Dubăsari, limitrofe cu regiunea din stânga Nistrului, necontrolată de autorităţile constituţionale de la Chişinău. În acelaşi timp, dl Marian Lupu ia asigurat pe cei prezenţi, că Partidul Democrat promovează şi va promova în continuare o politică de menţinere a suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova. Partidul Democrat este partidul care pledează pentru menţinerea legăturilor strânse atât cu ţările Europene, cât şi cu ţările membre a CSI. De fapt, Partidul Democrat este unicul partid politic aflat la guvernare, care consideră ca Moldova este obligată să fie prezentă în Comunitatea Statelor Independente şi asta din considerentele beneficiului economic pentru ţara noastră.

Vice-preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Preşedintele Organizaţiei de femei din cadrul PDM, Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, dna Valentina Buliga, în alocaţiunea sa, a menţionat că implicarea femeii în politică este foarte importantă. Dacă să luăm în comparaţiei procentuală, prezenţa femeii în funcţiile de conducere şi eligibile atât din Guvern, cât şi din Parlament, reprezentantele Partidului Democrat sunt cele mai numeroase.Anume femeii îi revine de obicei povara cea mai grea într-o familie. Ea, femeea are grijă de copii, de casă, de familie. Ea, femeea luptă cu înverşunare pentru ca familia să devină unită. Ea, femeea are menirea pacificatoare într-o societate. Partidul Democrat este mai mult ca o familie şi în aceste condiţii, femeea democrată are responsabilităţi enorme, ca această familie să devină cât mai mare, cît mai consolidată şi mai prietenoasă.

Dl. Gaţcan Leonid, Preşedintele Organizaţiei teritoriale Dubăsari, în discursul său, a felicitat prezenţii la forum cu acest eveniment important şi a menţionat că, “Cu toţii suntem martorii schimbărilor istorice ce au loc în partid, iar aceasta se datorează în primul rând conducerii partidului. Valoarea dlui Preşedinte Marian Lupu, capacităţile managerial ale dlui Prim-vicepreşedinte Vlad Plahotniuc şi experienţa politică a Preşedintelui de onoare dlui Dumitru Diacov, fac ca fiecare membru de rând să aibă încrederea deplină în cei ce stau la cârma Partidului Democrat…”.

La forum au mai luat cuvântul, dl. Popa Sergiu, consilier raional Dubăsari, dra Gazea Doina — reprezentantă a Organizaţiei de tineret PDM Dubăsari, dl. Ion Porubin — Preşedintele organizaţiei oamenilor în etate din rl Dubăsari a Partidului Democrat, dna Irina Porubin, din partea organizaţiei femeilor democarte din Dubăsari şi dl Sandu Valeriu — primarul sat. Molovata Nouă. Vorbitorii în unanimitate au salutat petrecerea forumurilor în teritorii. Asemenea evenimente demonstrează că echipa PDM este consolidată, viabilă şi gata de confruntările electorale.

În cadrul forumului, Preşedintele Partidului Democrat, dl. Marian Lupu a înmânat preşedinţilor organizaţiilor primare 550 de carnetele de partid. În aşa mod, familia Partidului Democrat din Moldova a devenit mai numeroasă, demonstrând tuturor că încrederea oamenilor de rând în Partidul Democrat creşte pe zi ce trece…

La final, în faţa celor prezenţi, artiştii poporului Ion Suruceanu şi Zinaida Julea au susţinut un concert de zile mari.

Sursa: www.pdm.md

O delegaţie a Partidului Democrat din Moldova va efectua o vizită de lucru în Republica Populară Chineză China este interesată de producţia de vinuri moldoveneşti