Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePDM

Congresul III al Organizaţiei de Tineret a PDM

|versiune pentru tipar||
PDM / 2 aprilie 2016
Congresul III al Organizaţiei de Tineret a PDM

Pe 2 aprilie 2016, la Chişinău, şi-a ţinut lucrările Congresul III al Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat din Moldova. Tinerii democraţi şi-au ales noua echipă de lideri şi au adoptat mai multe decizii strategice pentru susţinerea comunităţii tinerilor din Republica Moldova.

Delegaţii la congres l-au votat în calitate de preşedinte al Organizaţiei de tineret pe Alexandru Cauia, jurist, decan la Facultatea de Drept din cadrul ULIM. În calitate de vicepreşedinţi ai organizaţiei au fost aleşi: Ion Harghel, Igor Usturoi, Feodor Bria, Igor Strechi, Natalia Roşca şi Vadim Jora, iar în calitate de Secretar general al organizaţiei a fost ales Eugen Gîrlea.

Printre obiectivele trasate de Tineretul Democrat în cadrul congresului se numără: promovarea unui mod modern de a face politică, bazat pe integritatea membrilor şi implicare socială; aplicarea unor sisteme de garanţii pentru tineret; o mai bună conectare a sistemului educaţional la cerinţele de pe piaţa muncii; susţinerea Guvernului în implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Potrivit organizatorilor, la lucrările congresului au participat circa 2000 de membri, delegaţi din raioane, alături de lideri ai PDM, miniştri şi parlamentari, aleşi locali, personalităţi publice, precum şi euro-parlamentari.