Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Democraţii din Chişinău îşi propun să obţină cel puţin 15% la Consiliul municipal Chişinău

|versiune pentru tipar||
PDM / 28 octombrie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Democratii din Chisinau îşi propun să obţină cel puţin 15% la Consiliul municipal Chişinău şi circa 30% din primăriile suburbane ale capitalei după alegerile locale generale din 2015. Despre aceasta a anunţat preşedintele PDM Chişinău, Pavel Filip, care a prezentat astăzi Strategia politică şi instituţională a organizaţiei municipale până în anul 2015 cu denumirea “15 pentru Chişinău”.

Pentru atingerea acestor obiective, potrivit lui Pavel Filip, în următorii doi ani vor fi paşaportizate toate organizaţiile primare ale PDM Chişinău şi refăcută pe baze realiste şi credibile lista membrilor PDM. Concomitent, va fi perfecţionat şi eficientizat sistemul de comunicare între membrii de partid din municipiu.

Preşedintele PDM Chişinău a subliniat, totodată, importanţa identificării din timp, cel târziu până în iunie 2013, acandidatului partidului la funcţia de primar general al municipiului Chişinău şi desemnată, în interiorul OM Chişinău, lista candidaţilor din partea partidului la funcţia de consilieri municipali pentru a contribui la formarea politică, promovarea şi mediatizarea viitoarei echipe PDM pentru alegerilor locale din 2015.

“Trebuie să deschidem organizaţia municipală de partid spre noi tipuri de cooperare cu persoane sau structuri din zone profesionale şi civice, care pot aduce un plus de valoare partidului”, a adăugat Pavel Filip.

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a subliniat că, în următorii doi ani formaţiunea trebuie să depună eforturi atât pentru aşi-fortifica rândurile, cât pentru a consolida societatea, care, în prezent, este scindată pe diverse principii, inclusiv cel identitar. “Noi trebuie deja de pe acum să ne pregătim de următoarele alegeri. Societatea este în stare de deziluzionare, fapt care are la bază mai multe motive. Criza economică mondială ne-a afectat şi pe noi, ceea ce nu nea permis în deplină măsură să realizăm ceea ce ne-am propus. Avem însă şi situaţii când reforme bune în principiu sunt implementate mai puţin eficient, în acest mod compromiţându-le, cum este în cazul reformei din sistemul de învăţământ. Mai persistă şi factorul de stabilizare impus în societate de acţiunile partidelor de extremă”, a spus Marian Lupu, care a subliniat că PDM va adopta şi continuare un comportament constructiv şi flexibil atât în Parlament, cât şi în Guvern.

“Am explicat partenerilor din Alianţă că avem program de guvernare pe care trebuie să-l urmăm şi avem de gând să promovăm iniţiative necesare şi aşteptate de oameni. Deja am făcut paşi importanţi în această direcţie, promovând în Parlament aşa iniţiative legislative precum introducerea impozitului unic în agricultură, de modificare a sistemului de indexare a pensiilor etc.”, a adăugat liderul partidului.

În cadrul Forumului, Marian Lupu a salutat circa 500 de noi membri ai organizaţiei municipale Chişinău, cărora le-a înmânat carnetele de partid şi i-a felicitat cu alegerea de a se alătura la formaţiune.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Un trandafir — un zîmbet PDM susţine sportivii de performanţă