Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Consiliul Naţional al PDM susţine reformarea partidului

|versiune pentru tipar||
PDM / 10 mai 2012
Partidul Democrat din Moldova

Ideea reformării Partidului Democrat a fost susţinută în unanimitate de membrii Consiliului Naţional Politic, care au salutat iniţiativa şi au exprimat disponibilitatea de a participa activ la acest proces.

Reforma propusă în Partidul Democrat prevede îmbunătăţirea comunicării în interiorul formaţiunii, a modalităţilor de interacţiune cu oamenii, modificarea documentelor programatice şi alte acţiuni, care vor aduce PDM mai aproape de oamenii simpli.

Liderul PDM, Marian Lupu, a remarcat că există o serie de motive speciale pentru a relua discuţiile privind necesitatea modernizării partidului, în cadrul Consiliului Naţional Politic, iar momentul principal constă în faptul că procesele politice din ţară intră într-o nouă fază, dictată de încheierea crizei politice odată cu alegerea şefului statului. “Această perioadă înseamnă şi stabilitate, dar şi noi sfidări, noi oportunităţi şi noi obiective pentru Partidul Democrat”, a subliniat Marian Lupu.

Domnia sa a accentuat că “şedinţa de astăzi trebuie să devină istorică pentru PDM, iar scopurile şi obiectivele fixate să marcheze un nou început”.

“Vom promova politica uşilor deschise. Adică, toţi oamenii care vor dori să participe la realizarea obiectivelor fixate de noi, vor fi bineveniţi”, a spus vicepreşedintele formaţiunii, Vlad Plahotniuc, desemnat conducător al Grupului de lucru responsabil pentru modernizarea partidului. “Nu suntem un partid care să se ţină de funcţii doar de dragul acestora. Conştientizăm că este complicat, atunci când te afli la guvernare şi nu înregistrezi performanţe, să vii la alegeri în faţa oamenilor, care aşteaptă să le fie îndeplinite aşteptările. Iată de ce trebuie să luăm decizii mai concrete, mai categorice, atunci când este nevoie. Trebuie să devenim partidul celor mulţi, a profesorilor, medicilor, agricultorilor. Avem un plan clar, corelat cu potenţialul nostru, de aceea vom reuşi”, a subliniat Vlad Plahotniuc.

Necesitatea consolidării partidului prin modernizare a fost enunţată şi de către preşedintele de onoare a PDM, Dumitru Diacov, care a menţionat că scopul final al întregului proces este “să avem un partid mai puternic”.

Procesul de reformă va fi lansat în cadrul Congresului VII ordinar al PDM, care, prin decizia Consiliul Naţional Politic, va avea loc în timpul apropiat, mult mai devreme decît se planifica iniţial.

Centrul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

O nouă iniţiativă a lui Vlad Plahotniuc în domeniul mass-media Echipa PDM se alătură campaniei ecologice naţionale “Hai, Moldova”