Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

O nouă iniţiativă a lui Vlad Plahotniuc în domeniul mass-media

|versiune pentru tipar||
PDM / 10 mai 2012
Partidul Democrat din Moldova

Prim-vicepreşedintele Parlamentului Vlad Plahotniuc a venit cu o nouă iniţiativă, care vizează domeniul mass-media — atragerea experţilor americani pentru a oferi consultanţă specialiştilor de la Chişinău. El a lansat această propunere în cadrul unei întrevederi de lucru cu un grup de jurnalişti americani, aflaţi în Republica Moldova.

Prim-vicepreşedintele Parlamentului a confirmat angajamentul privind procesele de reforme în desfăşurare în ţara noastră. “Principala noastră preocupare este, acum, accelerarea procesului de reformă, de modernizare a instituţiilor statului. Este un proces dificil, dar absolut necesar”, a declarat Vlad Plahotniuc.

În ceea ce priveşte domeniul mass-media din Republica Moldova, Vlad Plahotniuc a opinat că, actualmente, ţara noastră se poate lăuda cu mai multe televiziuni, care au apărut în ultimii doi ani, o perioadă în care mass-media s-a dezvoltat foarte alert şi s-a diversificat.

La rîndul lor, jurnaliştii americani au apreciat eforturile depuse de Republica Moldova pe calea dezvoltării democratice şi au exprimat disponibilitatea de a organiza training-uri pentru specialiştii moldoveni.

La finalul întrevederii, Prim-vicepreşedintele Parlamentului şi-a exprimat încrederea că astfel de întâlniri vor continua, deja la nivel de lucru. “Având în vedere rolul vital pe care îl are mass-media într-o democraţie, mai ales în Republica Moldova, propunerea mea este să pornim de aici colaborarea dintre cele două state: prin continuarea întâlnirilor, într-o formulă de lucru — cu participarea experţilor americani din domeniul mass-media, care să ofere consultanţă specialiştilor de la Chişinău”, a precizat Vlad Plahotniuc.

Sursa: www.pdm.md

Reculegere, pomenire şi flori, de 9 Mai… Aceasta a fost atmosfera în care s-au regăsit membrii Organizaţiei municipale Bălţi a PDM Consiliul Naţional al PDM susţine reformarea partidului