Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Reculegere, pomenire şi flori, de 9 Mai… Aceasta a fost atmosfera în care s-au regăsit membrii Organizaţiei municipale Bălţi a PDM

|versiune pentru tipar||
PDM / 9 mai 2012
Partidul Democrat din Moldova

Democraţii din Bălţi au început acţiunile de comemorare a celor căzuţi în Marele Război cu o slujbă religioasă şi depuneri de flori la Memorialul Victimelor celui de-Al Doilea Război Mondial de pe str. Nicolae Iorga, aflat sub patronajul OMB PDM.

“Din iniţiativa Organizaţiei de Femei a PDM, de a îngriji, în Joia Mare, acest Memorial, ne-am asumat responsabilitatea să-i purtăm de grijă. Generaţia mea a crescut cu lozinca «Nimeni nu este uitat, nimic nu trebuie să fie uitat». De o bucată de vreme, nu prea aud această lozincă şi cred că este timpul să o reînviem şi să ţinem cont de acest fapt. Da, a fost iniţiativa Partidului Democrat, dar să ştiţi că nu am luat şi nu am privatizat această bucăţică de pămînt. Din contra, este obligaţia întregului municipiu, a întregii societăţi civile să aibă grijă de acest Memorial. De acum încolo, o să avem grijă, tot în aşa măsură, ca cei care odihnesc aici să fie cinstiţi şi pomeniţi”, a spus Cecilia Graur, preşedintele Organizaţiei municipale Bălţi a PDM.

La rîndul său, Ion Bodrug, membru al Biroului Executiv Politic al PDM, membru al Consiliului Naţional al PDM, a rostit în faţa publicului mesajul Preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu. Totodată, Ion Bodrug şi-a exprimat gratitudinea faţă de toţi cei care au avut de suferit din cauza celui de-Al Doilea Război Mondial. “9 Mai este o zi a reflecţiei, o zi în care fiecare dintre noi ar trebui să se gîndească la cei care au suferit sau au murit în timpul războiului”, a spus Ion Bodrug.

Ulterior, membrii PDM din “capitala nordului” s-au alăturat convoiului din centrul urbei, care a mers la mitingul organizat pe teritoriul Memorialulului din vecinătatea Uzinei “Răut”, unde au depus flori.

Sursa: www.pdm.md

Organizaţia raională Cahul a PDM a organizat la 25 aprilie Ziua Memoriei “Cernobâl — durerea noastră” O nouă iniţiativă a lui Vlad Plahotniuc în domeniul mass-media