Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Cca 300 de veterani ai celui de-al doilea Război Mondial au participat, astăzi, 9 mai, la o întâlnire cu preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu

|versiune pentru tipar||
PDM / 9 mai 2011
Partidul Democrat din Moldova

Marian Lupu i-a felicitat pe veterani cu Ziua Victoriei asupra nazismului, menţionând că ziua de 9 Mai nu este o simplă dată în calendar sau doar una din multele file ale istoriei. “Aceasta este o sărbătoare luminoasă, o zi în care ne bucurăm pentru cei în viaţă şi-i deplîngem pe cei căzuţi, o zi în care rememorăm acea perioadă tragică şi plină de eroism, în care a fost obţinută marea victorie asupra fascismului”, a menţionat liderul democrat.

Potrivit lui Marian Lupu, este inadmisibil ca, pentru nişte interese de moment, de conjunctură, să fie rescrisă şi răstălmăcită istoria. “Indiferent de cât de mult timp ar trece, vom păstra vie memoria celor căzuţi pe câmpul de luptă, pe cei chinuiţiîn lagărele de concentrare, pe cei care au fost răpuşi de frig, foame şi răni”, a spus el.

Valentina Buliga, candidatul PDM la funcţia de Primar general al mun. Chişinău, prezentă la eveniment, a menţionat că “oameni de diferite generaţii s-au jertfit în acele vremuri grele, au înfruntat cu demnitate toate greutăţile războiului şi astăzi au tot dreptul să se bucure de respectul şi grija celor pentru viitorul şi libertatea cărora au luptat”. Potrivit lui Buliga, este datoria municipalităţii, dar şi administraţiei publice de toate nivelurile, să aibă grijă permanentă de veterani, prin acordarea permanentă a asistenţei sociale necesare.

Tot astăzi, cu prilejul Zinei Victoriei, în scuarul Teatrului de Operă şi Balet a fost organizată o masă de pomenire a celor căzuţi în cel de-al doilea Război Mondial.

Sursa: www.pdm.md

Declaraţia Partidului Democrat din Moldova Mesaj de felicitare, adresat de Valentina Buliga, vicepreşedintele PDM, cu prilejul Zilei Internaţionale a Asistentului Medical