Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Organizaţia raională Cahul a PDM a organizat la 25 aprilie Ziua Memoriei “Cernobâl — durerea noastră”

|versiune pentru tipar||
PDM / 5 mai 2012
Partidul Democrat din Moldova

Ziua Memoriei s-a desfăşurat în sala Centrului Comercial “Balcan” cu participarea vicepreşedinţilor raionului Cahul Vladimir Calmîc, preşedintele OT Cahul PDM, Elena Bacalu, secretar executiv şi a deputatului Parlamentului RM, membru Comisiei parlamentare pentru probleme sociale, dna Valentina Stratan, fiind reuniţi la eveniment participanţii la lichidarea consecinţelor macabrului accident nuclear din Cernobîl.

Evenimentul a fost deschis de discursul preşedintelui organizaţiei raionale de partid, Vladimir Calmâc, care a menţionat că toţi acei care au muncit în epicentrul avariei pentru a stăpâni incendiul şi pentru a securiza zona, jertfindu-şi sănătatea, iar mulţi dintre ei viaţa, au salvat vieţile altor sute de mii de oameni, de aceea memoria eroilor va fi păstrată cu multă recunoştinţă.

La rândul său, deputatul Valentina Stratan a mulţumit pentru bărbăţia şi eroismul celor 65 de cahuleni care au primit asupra sa lovitura acelei straşnice catastrofe ecologice.

În semn de atenţie şi respect faţă de membrii Asociaţiei raionale “Cernobâl”, organizatorii le-au oferit o masă de prânz şi au adus cu un concert în faţa lor Ansamblul de dans modern “Bobocelul” şi Colectivul artistic “Bucuria”.

Aceeaşi receptivitate la necazurile băştinaşilor a fost manifestată de echipa OT Cahul PDM şi cu prilejul Sfintelor sărbători de Paşte, fiind desfăşurate mai multe acţiuni de binefacere pentru a aduce daruri tradiţionale pascale, dar şi un ajutor social în peste 50 de familii nevoiaşe din raion.

Sursa: www.pdm.md

Şcoala liderilor locali TD PDM, realizată cu suportul Fundaţiei Alfred Mozer Reculegere, pomenire şi flori, de 9 Mai… Aceasta a fost atmosfera în care s-au regăsit membrii Organizaţiei municipale Bălţi a PDM