Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Din suflet pentru suflet — campania de caritate a PDM

|versiune pentru tipar||
PDM / 17 aprilie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Echipa Partidului Democrat desfăşoară, în luna aprilie, campania pascală de caritate cu genericul “Din suflet pentru suflet”. Iniţiativa aparţine Organizaţiei de Femei a PDM şi include mai multe acţiuni de binefacere susţinute de colegii din raioane şi conducerea partidului.

Prima acţiune din cadrul campaniei a demarat în nordul Moldovei — s.Brânzeni, r-ul Edinet, în cadrul căreia membrii Partidului Democrat din raioanele Edineţ, Briceni, Donduşeni, Ocniţa şi Glodeni şi-au unit forţele pentru a aduce daruri de Paşti celor 300 de persoane din Internatul psihoneurologic din s. Brânzeni, dar şi pentru 50 de familii nevoiaşe din localitate.

În dimineaţa zilei de Florii, participanţii la acţiune au plantat în curtea Internatului psihoneurologic o alee de trandafiri, au împărţit daruri şi au întreţinut discuţii cu beneficiarii.

Ulterior, în cantina instituţiei a fost vernisată o expoziţie de lucrări executate în atelierele Internatului psihoneurologic, iar colectivul folcloric “Lăstăreii” şi cel de dansatori de la Casa raională de cultură din oraşul Edineţ au întregit atmosfera de sărbătoare cu un recital de cântece şi dansuri populare.

Campania va continua în alte raioane ale republicii — Ungheni, Ocniţa, Basarabeasca, Făleşti, Cahul etc., pentru a susţine oamenii în etate solitari de acolo, dar şi unele familii nevoiaşe, cu mulţi copii, cărora le vor fi aduse produse alimentare, articole de vestimentaţie, de igienă. De asemenea, voluntarii din organizaţiile raionale de femei vor vizita mai mulţi bătrâni solitari şi-i vor ajuta la lucrările în gospodărie.

“În ajunul Sfintelor Paşti ne-am propus să facem mai multe fapte bune, prin a-i ajuta pe cei mai trişti ca noi. În atenţia noastră sunt familii de bătrâni singuratici, familii cu mulţi copii pe care dorim să ii ajutăm pentru ca aceste sărbători să fie o bucurie pentru ei”, a spus Valentina Buliga, preşedinta Organizaţiei de femei a PDM.

“Ne bucurăm mult că această campanie este susţinută şi nouă ni s-au alăturat un număr mare de oameni, membri ai PDM, dar şi agenţi economici, oameni de bună credinţă, care ne-au ajutat prin donaţii”, a mai adăugat Valentina Buliga.

“În lumea de azi vorbim prea mult despre rău şi prea puţin despre bine. Într-adevăr, răul exista, dar există şi binele, frumosul, blândeţea, devotamentul, generozitatea. Fiecare dintre noi poate constata acest lucru zilnic în jurul său. Întotdeauna, spre deosebire de rău, binele nu face zgomot. Binele e întotdeauna discret, să faci un bine nu te costă mult şi răsplata lui este bucuria multor oameni care într-un moment al vieţii se pot afla într-o dificultate”, a spus o altă participantă la acţiunea de caritate.

Sursa: www.pdm.md

Democraţii din Bălţi au organizat o amplă acţiune de salubrizare a parcurilor publice din municipiu Votul uninominal va reflecta realitatea din Moldova