Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Deputaţii PD au părăsit sala de şedinţe a Parlamentului pentru că nu le-a fost acceptat proiectul de lege de indexare a pensiilor

|versiune pentru tipar||
PDM / 23 septembrie 2010
Partidul Democrat din Moldova

Deputaţii PD au părăsit sala de şedinţe pentru că nu le-a fost acceptat proiectul de lege de indexare a pensiilor. Marian Lupu s-a arătat convins că trebuie să se revină la o indexare a pensiilor până la sfârşitul acestui an. Este vorba despre cei care primesc până la 700 de lei. “Era o decizie de comun acord. Trebuie să găsim soluţia practică pentru indexarea pensiilor. Această problemă este una de principiu pentru societate”, a declarat Lupu.

Lupu afirmă că din luna aprile-mai, AIE a discutat faptul că indexarea pensiilor cu 4 procente este insuficientă, iar proiectul elaborat în acest sens de Mniterul Muncii şi Protecţiei Sociale în iulie curent a obţinut toate avizele, cu excepţia celui a Ministerului Finanţelor. “Acum zece zile, în cadrul unei întrevederi cu FMI şi reprezerntanţii Băncii Mondiale am stabilit cu colegii de Alianţă modalitatea rezolvării acestei probleme. Nu vedem nici cea mai mică dorinţă pentru a realiza cele convenite anterior.”

Liderul PD susţine că pentru a evita speculaţiile şi competiţiile, Partidul Democrat este gata să meargă într-un proiect comun cu toate fracţiunile care au înaintat asemena proiecte, inclusiv cu Partidul Comuniştilor.

Sursa: www.pdm.md

Marian Lupu a discutat cu Ambasadorul Rusiei la Chişinău Marian Lupu: Moldova trebuie să beneficieze de un salt economic calitativ