Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu a discutat cu Ambasadorul Rusiei la Chişinău

|versiune pentru tipar||
PDM / 20 septembrie 2010
Partidul Democrat din Moldova

Liderii Partidului Democrat din Molodova au avut astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Moldova, Valeri Kuzmin. Interlocutorii au discutat aspecte ale colaborării bilaterale între Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

Ambasadorul rus a declarat că întrevederea cu liderii PDM se înscrie în contextul consultărilor cu principalele forţe politice din Moldova în vederea menţinerii unui cadru de dialog eficient.

“Nu este secret că Rusia este extrem de interesată ca perioada de instabilitate politică din ţară să fie depăşită, iar Moldova să fie un partener prietenos, strategic, aşa cum este stabilit în programul de activitate a actualului Guvern”, a afirmat diplomatul rus.

Kuzmin a precizat că au fost discutate aspecte ale colaborării bilaterale, inclusiv problemele existente. “Suntem pregătiţi să depunem eforturi ca aceste relaţii să fie la maxim reciproc avantajoase şi să corespundă tradiţiilor de buna colaborare, care există între popoarele noastre de mai multe decenii”, a declarat ambasadorul.

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a precizat că, în cursul întrevederii, a fost expus punctul de vedere a PDM referitor la situaţia actuală din Moldova în contextul perspectivelor de dezvoltare a acestor relaţii întrun context mai de durată. “L-am informat pe ambasador că PDM tinde să devină un factor de stabilitate în Moldova, asumându-şi rolul de a identifica compromisul necesar pentru o guvernare stabilă”, a declarat Dumitru Diacov după întrevedere.

Sursa: www.pdm.md

Decalaraţia lui Marian Lupu în legătură cu semnarea acordului de colaborare cu Rusia Unită Deputaţii PD au părăsit sala de şedinţe a Parlamentului pentru că nu le-a fost acceptat proiectul de lege de indexare a pensiilor