Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Bătrînii din Zîmbreni sunt alimentaţi la o cantină socială

|versiune pentru tipar||
PDM / 16 ianuarie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Cantina socială din satul Zîmbreni a fost inaugurată în iulie 2011 cu suportul Fundaţiei pentru Dezvoltarea Republicii Moldova Edelweiss. “Asemenea proiecte sociale ar trebui să fie implementate în majoritatea satelor din ţară căci cantinele sociale ar trebui să reprezinte acel minimum de ajutor, pe care autorităţile locale trebuie să-l asigure pentru cetăţenii aflaţi în dificultatea de a se întreţine”, a declarat Vlad Plahotniuc, fondatorul Edelweiss.

Potrivit primarului comunei Zîmbreni, Daniel Ţonu, în prezent, în canitnă sunt alimentaţi zilnic, prin rotaţie, aproximativ 30 de persoane social-vulnerabile din localitate, în special oameni în etate.

Daniel Ţonu este un primar cu stagiu — acum a obţinut al cincilea mandat, fiind ales cu 75% din voturile locuitorilor comunei. El se bucură de un grad înalt de încredere din partea populaţiei datorită muncii depuse. Pe perioada celor cinci mandate, în Zîmbreni au fost asfaltate drumurile, locuitorii sunt aprovizionaţi cu apă, au fost construite conducte de gaze naturale, linii de tensiune înaltă şi telefonice.

Printre proiectele realizate în calitate de primar, Daniel Ţonu a mai menţionat amenajarea parcului din centrul localităţii, instalarea monumentului eroilor căzuţi pentru apărarea Patriei, reparaţia capitală a grădiniţei de copii, reparaţia capitală a Liceului Teoretic: aprovizionarea cu apă, gaz şi canalizare, reparaţia capitală a bibliotecii săteşti. A început reparaţia capitală a casei de cultură.

Recent, prin decretul preşedintelui, pentru activitate eficientă Daniel Ţonu a fost decorat cu medalia Gloria Muncii.

Sursa: www.pdm.md

Marian Lupu: sunt două căi de lichidare a discordanţei dintre interesele politicienilor şi ale societăţii Asociaţia Aleşilor Locali ai PDM a devenit funcţională