Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Valentina Buliga, vicepreşedintele PDM, candidat la funcţia de primar general al Chişinăului, a adresat un mesaj de felicitare prilejuit de Ziua Mondială a Libertăţii Presei

|versiune pentru tipar||
PDM / 3 mai 2011
Partidul Democrat din Moldova

Stimaţi jurnalişti,

Ziua Mondială a Libertăţii de Exprimare şi Ziua Mondială a Presei Libere, mă determină să-mi întorc gândul către toţi slujitorii cuvântului.

Libertatea de expresie este un drept uman fundamental. Societatea moldovenească contemporană se bucură de libertatea informării dintr-o varietate de surse — posturi tv, radio, ziare, graţie cărui fapt cetăţenii au devenit mai informaţi, mai bogaţi spiritual şi mai receptivi la valorile naţionale şi general umane. Rolul presei creşte an de an, iar în acest sens, ea dispune de mari posibilităţi, dar are şi responsabilităţi enorme.

Munca pe care o depuneţi dumneavoastra, stimaţi jurnalişti, în fiecare zi, în scopul asigurării dreptului cetăţeanului la o informaţie obiectivă, vine să întregeasca efortul şi năzuinţa comună a tuturor locuitorilor Moldovei de a convieţui într-o societate modernă, care promovează valorile democraţiei.

Ziua Mondială a Libertăţii Presei este, însă, pentru noi toţi — politicieni, jurnalişti, cetăţeni de rând, un prilej de reflecţie, de evaluare. Aceasta pentru că, în societate, cu regret, astăzi, mai persistă diverse încercări de a submina independenţa presei.

În acest context, îmi exprim certitudinea că Chişinăul, în calitatea sa de centru generator al evenimentelor, va deveni un spaţiu liber, o adevărată platformă al presei independente, neintimidate, care să promoveze adevăratele valori ale unei societăţi democratice şi armonioase, iar noi, politicienii, vom depune toate eforturile ca să creăm premise reale pentru realizarea acestui deziderat.

În numele Partidului Democrat din Moldova şi al meu personal, aduc sincere felicitării cu acest prilej, îmi exprim gratitudinea pentru profesionalismul de care daţi dovadă, fapt pentru care vă bucuraţi de tot respectul meu, dar şi de aprecierea şi încrederea tuturor celor cărora vă adresaţi.

Cu respect,

Valentina BULIGA
Vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova

Sursa: www.pdm.md

Declaraţia Partidului Democrat din Moldova adoptată în cadrul şedinţei lărgite a activului PDM, din 28 aprilie 2011 Declaraţia PDM privind graţierea lui E.Vardanean