Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Declaraţia PDM privind graţierea lui E.Vardanean

|versiune pentru tipar||
PDM / 5 mai 2011
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova îşi exprimă satisfacţia în legătură cu repunerea în libertate a jurnalistului Ernest Vardanean, condamnat anterior ilegal de autorităţile de la Tiraspol.

PDM consideră că această decizie a liderului de la Tiraspol arată încă odată cât de importante sunt negocierile perseverente, mai ales atunci când urmează a fi depăşite situaţii dintre cele mai dificile. Ne exprimăm încrederea că prin relansarea negocierilor oficiale se va avansa, în general, pe calea soluţionării paşnice a conflictului prelungit din estul Republicii Moldova.

În acelaşi timp, este absolut regretabil că asemenea cazuri mai au loc în regiunea transnistreană. Partidul Democrat reiterează apelul său, care vine în sprijinul poziţiei oficiale a Republicii Moldova, de a intensifica eforturile pentru eliberarea imediată şi necondiţionată a lui Ilie Cazac, condamnat de administraţia de la Tiraspol pe aceleaşi motive neîntemeiate ca şi Vardanean.

Sursa: www.pdm.md

Valentina Buliga, vicepreşedintele PDM, candidat la funcţia de primar general al Chişinăului, a adresat un mesaj de felicitare prilejuit de Ziua Mondială a Libertăţii Presei Declaraţia Partidului Democrat din Moldova