Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM îşi propune, către următorul mandat de guvernare locală, să-şi sporească semnificativ prezenţa în municipiul Chişinău

|versiune pentru tipar||
PDM / 7 aprilie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova îşi propune, către următorul mandat de guvernare locală, să-şi sporească semnificativ prezenţa în municipiul Chişinău. Acest obiectiv va sta la baza activităţilor realizate de formaţiune în următorii trei ani şi a fost fixat în cadrul Conferinţei Organizaţiei municipale a PDM Chişinău, care a avut loc pe 7 aprilie, în prezenţa a circa 400 de delegaţi şi invitaţi, a conducerii partidului.

“La aceastăreuniunene-am propus să analizăm atât punctele tari, dar mai ales cele slabe ale echipei noastre.Cert este că la ultimele alegeri locale nu am reuşit să valorificăm pe deplin potenţialul partidului şi nu întregul nostru efort a fost concentrat pe modernizarea şi extinderea Organizaţiei municipale de partid. Avem ambiţia de a crea cea mai puternică organizaţie de partid dintre formaţiunile existente pe arena politică a Republicii Moldova. Din acest considerent, trebuie să ne focalizăm toată puterea, voinţa şi priceperea pentru a spori vizibilitatea şi reprezentarea Organizaţiei municipale şia structurilor noastre interne”, a declarat preşedintele PDM Chişinău, Pavel Filip.

În particular, s-a menţionat necesitatea consolidării echipei Partidului Democrat la nivelul municipiului Chişinău prin dezvoltarea organizaţiilor primare, în calitatea lor de unitate de bază a partidului, dar şi a organizaţiilor interne de partid — Organizaţia persoanelor în etate, Organizaţia de femei, Organizaţia de tineret, Asociaţia Aleşilor Locali ai PDM.

Obiectivul de creştere a vizibilităţii OM PDM Chişinău va fi realizat şi prin aplicarea pe larg a tehnologiilor informaţionale. În scopul eficientizăriiprocesului de comunicare cu membrii de partid în special şi electoratul în general,a fost creat registrul electronic al membrilor de partid SAI Roster, precum şi lansat serviciul bulk-SMS, care reprezintă instrumente eficiente de evidenţă a membrilor de partid şi de comunicare cu ei în regim real de timp. De asemenea, a fost elaborat un design nou al paginii web a PDM, care va conţine aplicaţii pentru I-Phone şi Android şi va fi lansat în timpul apropiat.

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a menţionat că, în ultimii 3 ani, formaţiunea a înregistrat o performanţă bună, însă aceste tendinţe nu au caracterizat situaţia din municipiul Chişinău. “Trebuie să ţinem cont de factorii obiectivi, care au determinat aceste rezultate — polarizarea şi divizarea societăţii, însă nu avem dreptul să spunem că doar acest motive au dus la un rezultat sub capacităţile PDM. Se cere o nouă formă de organizare, o mai mare responsabilizare. Iată de ce, astăzi, anunţ lansarea cursului de reformă a formaţiunii, care va porni de la o deschidere mai mare a conducerii partidului faţă desugestiile din partea organizaţiilor teritoriale. De asemenea, vom efectua o reformă a cadrului instituţional, dar vom lucra şi în direcţia cimentării ideologii partidului”, a spus liderul PDM, Marian Lupu.

Potrivit lui Marian Lupu, procedurile de pregătire a reformei vor fi discutate în interiorul partidului, iar deciziile finale vor fi adoptate în cadrul unui Congres, care va avea loc până la finele anului.

În altă ordine de idei, preşedintele PDM a anunţat că fracţiunea parlamentară a partidului a înregistrat, vineri, un proiect de lege care prevede schimbarea sistemului de indexare a pensiilor din Moldova în direcţia micşorării decalajuluiîntre pensiile existente în prezent. “Acest proiect vine să schimbe situaţia persoanelor în etate cu pensii mici, care vor beneficia de un procent al indexării mai mare. În acest mod, vom asigura echitatea socială, deoarece, de fiecare dată când se efectua indexarea, cei cu pensii mari beneficiau şi de un adaos mai simţitor, iar cei cu pensii mici primeau un plus nesemnificativ”, a explicat Marian Lupu, care a specificat că proiectul de lege respectiv urmează să fie adoptat la începutul sesiunii parlamentare de toamnă.

Conform ultimelor statistici, Organizaţia municipală Chişinău a PDM are în componenţa sa aproximativ 4500 de membri, ceea ce reprezintă un membru de partid la 135 de alegători.

Centrul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova Democraţii din Bălţi au organizat o amplă acţiune de salubrizare a parcurilor publice din municipiu