Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Organizaţia de Femei a PDM pledează pentru dublarea numărului femeilor promovate la posturi eligibile în alegerile locale generale din 2011

|versiune pentru tipar||
PDM / 26 februarie 2011
Partidul Democrat din Moldova

Cca 300 de reprezentante ai Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat s-au reunit, astăzi, într-o şedinţă lărgită pentru a discuta despre rolul şi implicarea femeilor în procesul decizional, precum şi despre participarea OF în alegerilor locale generale din 2011.

Participantele la reuniune s-au pronunţat pentru o mai mare implicare a femeilor în politică, inclusiv prin creşterea semnificativă a numărului femeilor politicieni în structurile PDM. De asemenea, femeile din PDM şi-au propus să realizeze un parteneriat cu alte organizaţii ale PDM, în scopul obţinerii unui mai mare număr de locuri eligibile în alegerile locale.

Preşedintele OF PDM, Valentina Buliga, vicepreşedintele PDM, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, a menţionat că pregătirea unei noi generaţii de femei-politicieni, în PD, trebuie să fie un obiectiv prioritar, atât al OF cât şi al partidului, subliniind că acest obiectiv nu va putea fi îndeplinit dacă nu se va produce o transformare a societăţii moldoveneşti. “Sensul acestor transformări trebuie să fie în direcţia creării condiţiilor pentru realizarea unei democraţii paritare”, a precizat Valentina Buliga.

Vicepreşedintele PDM a declarat că Organizaţia de Femei va continua să se implice direct în aplicarea Planului Naţional de Acţiuni pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi. “Un alt obiectiv major al Organizaţiei de Femei a PDM este să creştem gradul de pregătire a femeilor pentru lupta politică. De aceea vom organiza în fiecare organizaţie raională traininguri destinate femeilor. Mai mult,vom pune în practică, în teritorii, programe de incurajare a participării active a femeilor în viaţa comunităţii”, a afirmat Valentina Buliga.

Alexandra Glavan, preşedintele OF din sectorul centru al municipiului Chişinău a subliniat că formele de discriminare a femeilor în politică, care mai există în societate, trebuie să fie diminuate prin implementarea unei politici active şi consecvente de creare a unor oportunităţi egale. În acest context, ea şi-a exprimat certitudinea că Organizaţia de Femei a PDM are şanse să devină un spaţiu de dinamism politic, fiind privită ca un mecanism de comunicare permanentă cu alegătorii.

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a apreciat dinamismul şi calitatea activităţii Organizaţiei de Femei a PDM, subliniind că promovarea acţiunilor care ar duce la crearea condiţiilor necesare, de natură să ofere femeilor şi bărbaţilor oportunităţi egale, rămâne un obiectiv major pentru PDM.

“Problema egalităţii gender încă nu are soluţii definitive, în societatea moldovenească. Există încă viziuni conservatiste, dar şi lacune legislative şi de punere în aplicare a legislaţiei. Vreau să asigur că am susţinut şi voi susţine în continuare iniţiativele Organizaţiei de Femei în promovarea soluţiilor eficiente pentru problemele abordate”, a conchis liderul democrat.

În cadrul şedinţei, femeile membre ale Consiliului Coordonator al Organizaţiei au adoptat modificări în Strategia pentru alegerile locale, astfel încât femeile să aibă un rol mai important în aprobarea deciziilor la nivelul administraţiei locale.

Sursa: www.pdm.md

Aleşii locali din partea Partidului Democrat au fost convocaţi la o Adunare generală Marian Lupu: “Scandalul în jurul Moldtelecom şi BEM a fost provocat pentru a distrage atenţia societăţii de la evenimente mai importante. Se încearcă distrugerea AIE”