Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimente

Evenimente ale Partidului Socialist din Moldova (PSM)

23 noiembrie 2010
Partidul Socialist din Moldova a ţinut o conferinţă de presă la Infotag, unde a prezentat o declaraţie prin care îndeamnă alegătorii “care nu sînt indiferenţi faţă de soarta ţării” ca la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie să voteze pentru Partidul Comuniştilor din Republica Moldova. Secretarul consiliului republican al PSM, Piotr Şornicov, a spus că “PCRM este capabil să oprească alunecarea Moldovei în prăpastie, pe care a provocat-o Alianţa pentru Integrare Europeană iar la alegerile din 28 noiembrie va fi hotărîtă problema dacă va exista sau nu Moldova, căci AIE face tot posibilul să transforme republica din stat suveran în teritoriu subdominat al UE”. De asemenea, Şornicov a menţionat că “acţiunile AIE creează condiţii pentru fraudarea în masă a rezultatelor alegerilor, mai ales peste hotare”.

AlegeriRelaţii interpartinice

2 septembrie 2010
Copreşedintele Partidului Socialist din Moldova, Vladimir Dorojco, a convocat o conferinţă de presă la Infotag, în cadrul căreia a declarat că PSM susţine desfăşurarea referendumului constituţional din 5 septembrie şi pledează pentru alegerea preşedintelui prin vot direct. El a respins acuzaţiile membrului de partid Piotr Şornicov la dezbaterile televizate de la Moldova 1, potrivit căruia socialiştii vor boicota referendumul. În opinia lui, în condiţiile actuale referendumul este cea mai bună soluţie pentru ieşirea din criza politică din republică. “Referendumul va permite limitarea puterii Parlamentului, completînd-o pe cea a instituţiei prezidenţiale. Iar refuzul de a vota, aşa cum îndeamnă unii politicieni, înseamnă guvernare ajunsă în impas”, a spus Dorojco.

Activitatea internă de partidAlegeriAtitudinea faţă de guvernare

14 august 2010
La 14 august 2010, în mun. Bălţi s-a desfăşurat Congresul ordinar al Partidului Socialist din Moldova. La lucrările congresului au participat în jur de 500 de delegaţi din toate raioanele ţării. Congresul a adoptat decizia ca Partidul Socialist din Moldova să participe în campania pentru referendumul constituţional din 5 septembrie şi pregătirea pentru alegerile parlamentare viitoare. Congresul l-a reales în funcţia de preşedinte al PSM pe Victor Morev iar copreşedinte a fost ales Vladimir Dorojco. De asemenea, în cadrul congresului au fost alese organele de conducere şi de control ale partidului.

Activitatea internă de partid

26 noiembrie 2008
Partidul Socialist din Moldova a organizat o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei INFOTAG pe tema: “Partidul Socialist din Moldova cheamă cetăţenii la crearea Uniunii forţelor politice pentru democraţie, echitate politică şi dreptate socială pentru fiecare cetăţean”.

Drepturile şi libertăţile omului

Partidul Socialist din Moldova sprijină “Memorandumul Kozak”
13 decembrie 2003
La începutul lunii decembrie 2003, Partidul Socialist din Moldova (PSM) a lansat o declaraţie în care îşi exprimă regretul în legătură cu renunţarea Preşedintelui Vladimir Voronin de a semna Memorandumul cu privire la principiile de bază ale structurii statului unificat elaborat de către Federaţia Rusă[]

Atitudinea faţă de guvernareProblema Transnistreană

Evenimente majore

Arhiva

2010 [3]
2008 [1]
2003 [3]