Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePPPDA

Congresul II Extraordinar al Partidului “Platforma Demnitate şi Adevăr”

|versiune pentru tipar||
PPPDA / 5 februarie 2017 | 
Congresul II Extraordinar al Partidului “Platforma Demnitate şi Adevăr”

La 5 februarie 2017 şi-a ţinut lucrările Congresul II Extraordinar al Partidului “Platforma Demnitate şi Adevăr”.

În cadrul congresului a fost adoptat noul Statut al formaţiunii, a fost elaborat şi adoptat Programul PDA, a fost aleasă prin vot democratic noua componenţă a Consiliului Politic Naţional şi a Biroului Politic Permanent.

Totodată, formaţiunea politică a adoptat Rezoluţia congresului prin care au fost stabilite câteva obiective pentru următoarea perioadă, printre care dezvoltarea durabilă şi fortificarea Partidului “Platforma Demnitate şi Adevăr”, aderarea la Partidul Popular European, crearea unui pol antioligarhic, continuarea unui dialog strâns cu cetăţenii Republicii Moldova şi apărarea intereselor acestora în mod prioritar, inclusiv prin reluarea protestelor de amploare.

De asemenea, congresul PDA a decis cu unanimitate de voturi ca la sfârşitul lucrărilor să se desfăşoare un marş de solidaritate cu societatea civilă protestatară din România. Astfel, sute de reprezentanţi şi susţinători ai Platformei DA, precum şi membri ai societăţii civile, au pornit în marş spre Ambasada României, încheindu-şi traseul la monumentul lui Ştefan cel Mare.