Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimente

Evenimente ale Partidului Legii şi Dreptăţii (PLD)

24 mai 2011
În cadrul unei conferinţe de presă, candidatul PLD pentru funcţia de primar general al capitalei, Marcel Darie a declarat că în anul 2007 viceprimarul Nistor Grozavu a solicitat 10% din acţiunile Societăţii Comerciale “Guga-Comlux” SRL în schimbul oferirii dreptului acesteia de a amenaja în Chişinău, în baza unui parteneriat public privat, o zonă inedită de odihnă şi agrement pentru copii şi maturi, în stilul Disney Land. Potrivit lui, zona de agrement urma să fie construită în conformitate cu standardele europene, fiind adaptată la condiţii de timp: vara — parc de distracţii, iar iarna — patinoar. Darie a menţionat că a refuzat condiţiile înaintate de viceprimar, precizînd că acest proiect rămîne în vigoare şi, mai devreme sau mai tîrziu, va fi realizat.

Administraţie publicăDrepturile şi libertăţile omuluiPolitici tarifare

18 mai 2011 | 
Primăria municipiului Chişinău este una dintre cele mai corupte instituţii din Moldova, despre aceasta a declarat într-o conferinţă de presă preşedintele Partidului Legii şi Dreptăţii, generalul Nicolae Alexei. “Pentru a obţine legal autorizaţii sau certificate de la primărie, trebuie să plăteşti, în caz contrar eşti purtat pe drumuri ani de zile. În primărie domină corupţia, care alungă toţi investitorii şi nu permite oraşului să se dezvolte”, a spus Alexei. El consideră că responsabili de combaterea acestui flagel în cadrul primăriei este primarul şi mai apoi organele de drept. Candidatul partidului la funcţia de primar al municipiului Chişinău, Marcel Darie, a menţionat că principalul punct din cadrul programului său electoral ţine de lichidarea corupţiei din cadrul primăriei.

Administraţie publicăAtitudinea faţă de guvernare

11 mai 2011
Candidatul Partidului Legii şi Dreptăţii la funcţia de primar general al capitalei, Marcel Darie, a declarat într-o conferinţă de presă că primarul capitalei Dorin Chirtoacă “implementează mai multe scheme corupte în cadrul primăriei”, care au drept scop acumularea banilor pentru Partidul Liberal. El a menţionat că pentru aceasta era folosită Direcţia locativ-comunală, în fruntea căreia în anul 2007 a fost numit prietenului lui Mihai Ghimpu, Dionisie Boaghe, membru al Biroului Politic al PL. Marcel Darie a menţionat că în scurt timp va sesiza Procuratura Generală cu privire la aceste cazuri.

AlegeriRelaţii interpartinice

6 mai 2011
În cadrul unei conferinţe de presă, candidatul la funcţia de primar al capitalei din partea Partidului Legii şi Dreptăţii, Marcel Darie a declarat că în cadrul primăriei municipiului Chişinău funcţionează de mai mulţi ani un sistem mafiot, care controlează tot ce ţine de autorizarea construcţiilor în capitală. El susţine că toate schemele de însuşire a fluxurilor financiare pentru proiectarea şi obţinerea autorizaţiilor de construcţii sînt patronate de funcţionarii de rang înalt din cadrul primăriei. Darie a menţionat că “schimbarea” promisă la primărie de către Dorin Chirtoacă nu a avut loc. Mai mult decît atît, corupţia a prins rădăcini şi mai mari.

AlegeriDrepturile şi libertăţile omului

Arhiva

2011 [4]