Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimente

Evenimente ale Mişcării “Acţiunea Europeană” (MAE)

Congresul V extraordinar al Mişcării Acţiunea Europeană
13 martie 2011
Pe 13 martie 2011, la Chişinău, a avut loc Congresul extraordinar al Mişcării Acţiunea Europeană în cadrul căruia s-a decis autodizolvarea formaţiunii şi fuzionarea cu Partidul Liberal[]

Activitatea internă de partidRelaţii interpartinice

Partidul Liberal şi Mişcarea Acţiunea Europeană au fuzionat
9 martie 2011 | 
Pe 9 martie 2011, la Chişinău, preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu şi preşedintele Mişcării Acţiunea Europeană, Veaceslav Untilă, au semnat Acordul de fuziune dintre cele două formaţiuni politice[]

Activitatea internă de partidRelaţii interpartinice

26 februarie 2011
Consiliul Naţional al Partidului Mişcarea Acţiunea Europeană s-a reunit în şedinţă pentru a pune la punct detaliile referitoare la fuziunea cu Partidul Liberal: au fost adoptate un şir de decizii ce vizează procesul de unificare a celor două partide şi detaliile acordului de fuziune. “Deşi au existat opinii diverse, până la urmă, cu unanimitate de voturi membri Consiliului Naţional al MAE, au susţinut fuziunea cu PL şi au stabilit data desfăşurării Congresului Extraordinar al MAE, 13 martie 2011, care va fi ultimul punct din procesul de fuziuonare ale celor două partide”, a declarat Preşedintele MAE, Veaceslav Untilă.

Activitatea internă de partidRelaţii interpartinice

9 februarie 2011
Liderii Partidului Mişcarea Acţiunea Europeană, preşedintele Veaceslav Untilă, prim-vicepreşedintele Anatol Petrencu şi vicepreşedintele Iurie Colesnic, au avut o întrevedere cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Valeri Kuzmin, la sediul central al MAE. În cadrul întrevederii au fost trecute în revistă perspectivele parteneriatului strategic cu Federaţia Rusă şi importanţa consolidării dialogului politic. De asemenea a avut loc un schimb de opinii referitor la variantele optime pentru depăşirea crizei politice din Republica Moldova.

Atitudinea faţă de guvernareColaborarea internaţională

19 ianuarie 2011
În cadrul unei conferinţe de presă, Veaceslav Untilă, liderul Mişcării Acţiunea Europeană, a declarat că formaţiunea sa îşi propune să vegheze activitatea Guvernului ca acesta să nu devieze de la interesele cetăţenilor. Potrivit lui, “din noul program de guvernare au fost scăpate multe lucruri iar subiectele de importanţă majoră au doar caracter declarativ. O problemă este că nu se mai vorbeşte de tehnocraţie, iar Guvernul este politizat la maximum, ceea ce nu este bine”, a spus Untilă. În acest context, preşedintele MAE a menţionat că va pune la dispoziţia Guvernului “Strategia naţională privind ocuparea forţei de muncă în localităţile rurale”, un document elaborat de economiştii MAE şi prezentată în campania pentru alegerile din noiembrie 2010. Veaceslav Untilă crede că partidele extraparlamentare necomuniste au datoria morală de a monitoriza activitatea Alianţei de guvernare, printr-o opoziţie constructivă şi un suport concret.

Atitudinea faţă de guvernareDrepturile şi libertăţile omului

Evenimente majore

Arhiva

2011 [5]
2010 [39]
2009 [42]
2008 [26]
Alegeri [31]