Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Comunicat de presă al Mişcării Acţiunea Europeană privind fuziunea cu Partidul Liberal

|versiune pentru tipar||
MAE / 26 februarie 2011
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Consiliul Naţional al Partidului Mişcărea Acţiunea Europeană s-a reunit astăzi în şedinţă pentru a pune la punct detaliile referitoare la fuziunea cu Partidul Liberal.

În cadrul acestei şedinţe au fost adoptate un şir de decizii ce vizează procesul de unificare a celor două partide şi detaliile acordului de fuziune, care potrivit liderului MAE, Veaceslav Untilă, va fi semnat săptamâna viitoare.

“În urma acestei fuziuni democraţia din Republica Moldova va avea de câştigat, astfel Partidul Liberal işi va întări poziţia pe dreapta politică din Moldova şi îşi va fortifica echipa cu oameni noi, profesionişti, catalizatori ai progresului democratic din ţară. Deşi au existat opinii diverse, până la urmă, cu unanimitate de voturi membri Consiliului Naţional al MAE, au susţinut fuziunea cu PL şi au stabilit data desfăşurării Congresului Extraordinar al MAE, 13 martie 2011, care va fi ultimul punct din procesul de fuziuonare ale celor două partide”, a declarat Preşedintele MAE, Veaceslav Untilă.

Liderii organizaţiilor teritoriale ale MAE au salutat această decizie curajoasă de unificare şi fortificare a forţelor de dreapta.

“Oamenii din teritoriu au nevoie de această consolidare a forţelor democratice, este esenţial ca noi să fim uniţi, pentru a asigura cetăţenii că, deciziile în această ţară sunt rezultatul necesităţilor pe care le au cetăţenii de rând. Urmează pregătirile pentru alegerile locale, care cu siguranţă vor fi un examen greu pentru democraţia din Republica Moldova, sunt sigur că, Partidul Liberal în noua sa componenţă îl va trece cu brio”, a declarat Vicepreşedintele raionului Cantemir, Ion Hîncu.

Serviciul de Presă al MAE

Liderii MAE au avut o întrevedere cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Valeri Kuzmin