Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Liderii MAE au avut o întrevedere cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Valeri Kuzmin

|versiune pentru tipar||
MAE / 9 februarie 2011
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Liderii Partidului Mişcarea Acţiunea Europeană, preşedintele Veaceslav Untilă, prim-vicepreşedintele Anatol Petrencu şi vicepreşedintele Iurie Colesnic, au avut o întrevedere cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Valeri Kuzmin, la solicitarea expresă a acestuia. Întâlnirea a avut loc astăzi, 9 februarie, la sediul MAE din Chişinău.

În cadrul întrevederii au fost trecute în revistă perspectivele parteneriatului strategic cu Federaţia Rusă şi importanţa consolidării dialogului politic. De asemenea a avut loc un schimb de opinii referitor la variantele optime pentru depăşirea crizei politice din Republica Moldova.

“Am discutat cu Excelenţa sa despre situaţia din Republica Moldova şi despre obiectivele durabile de dezvoltare a ţării. Noi trebuie să restabilim relaţiile prieteneşti cu Federaţia Rusă, avem nevoie de o agendă comună, pentru a soluţiona un şir de probleme importante, prioritatea numărul unu este desigur diferendul transnistrean. A fost un dialog constructiv, astfel de întrevederi sunt fireşti, se poartă între oficialii străini şi partidele politice importante din Republica Moldova, cu scopul de a asigura o continuitate a dialogului diplomatic”, a declarat preşedintele MAE, Veaceslav Untilă.

Întrevederea liderilor MAE cu reprezentantul Federaţiei Ruse în Moldova a avut loc după ce Excelenţa sa Valeri Kuzmin a lansat o invitaţie în acest sens liderilor Partidului Mişcarea Acţiunea Europeană.

Serviciul de Presă al MAE

Guvernul trebuie să intervină Comunicat de presă al Mişcării Acţiunea Europeană privind fuziunea cu Partidul Liberal