Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

MAE îşi confirmă poziţia principială

|versiune pentru tipar||
MAE / 19 ianuarie 2011
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

MAE salută instituirea noului Guvern al Republicii Moldova care, cel puţin declarativ, îşi propune să relanseze economia, să implementeze reformele necesare, pentru a asigura o dezvoltarea democratică a ţării, având drept scop integrarea europeană şi asigurarea unui trai decent pentru toţi cetăţenii.

În această privinţă, poziţia principială a MAE rămâne neschimbată: interesul cetăţeanului trebuie să prevaleze asupra interesului politic. Partidele extraparlamentare de orientare democratică trebuie să ofere un suport concret în vederea realizării intereselor cetăţenilor.

Pentru atingerea acestui scop, MAE propune noului Guvern să implementeze Strategia naţională privind ocuparea forţei de muncă în localităţile rurale. Acest document a fost elaborat de specialiştii MAE şi va fi expediat pe adresa Primului ministru, în speranţa că responsabilii de la Guvern îl vor trata cu maximă seriozitate.

În cadrul briefing-ului de astăzi, Veaceslav Untilă, preşedintele MAE a accentuat importanţa acestor reforme, care ar fi operate în urma implementării Strategiei naţionale privind ocuparea forţei de muncă în localităţile rurale: “Această strategie identifică direcţiile de acţiune în vederea deschiderii de noi afaceri la sate. Strategia prevede şi implicarea statului în procesul de creare a locurilor de muncă. Ea stabileşte domenii concrete de acţiune, dar şi măsuri ce urmează a fi întreprinse pentru atingerea obiectivului propus. Implementarea strategiei va permite relansarea industriei prelucrătoare în 1450 localităţi ale Republicii Moldova. Astfel, în fiecare localitate vor apărea în jur de 50 de locuri de muncă, ceea ce în total ar însemna circa 72 mii locuri de muncă. Termenul de realizare a proiectului este de trei ani”.

MAE este un partid al acţiunii, care are datoria morală de a veghea şi de a interveni cu propuneri şi soluţii, ca agenda guvernamentală să nu devieze de la interesul cetăţenilor. Sperăm că noua guvernare va da curs propunerilor Mişcării Acţiunea Europeană, demonstrând astfel că principiile şi valorile afişate de Alianţa pentru Integrare Europeană nu sunt doar declarative.

Serviciul de Presă al MAE

MAE marchează ziua de naştere a scriitorului naţional Mihai Eminescu Tragem linia şi mergem mai departe