Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimenteMAE

Congresul III Extraordinar al MAE

|versiune pentru tipar||
MAE / 24 ianuarie 2010
Congresul III Extraordinar al MAE

La 24 ianuarie 2010 a avut loc cel de-al III-lea Congres Extraordinar al Mişcării Acţiunea Europeană, la care au participat circa 900 de delegaţi.

Congresul III Extraordinar a fost convocat cu scopul de a alege o nouă conducere a partidului Mişcarea Acţiunea Europeană, după ce un grup de membri ai AMN în frunte cu Veaceslav Untilă au declarat că adera la MAE.

Congresul l-a ales cu o majoritate de voturi în calitate de preşedinte pe deputatul Veaceslav Untilă, iar Anatol Petrencu, a fost ales prim-vicepreşedinte.

În calitate de vicepreşedinţi au fost votate 10 persoane. Este vorba despre Mariana Ţăranu, Nicolae Roşca, Zoia Jalbă, Andrei Păvăloi, Marin Bulgaru, Alexandru Gargan, Valeriu Muntean şi alţi trei foşti membri AMN — Iurie Colesnic, Gheorghe Vasilache şi Sergiu Baltaga. Secretar al MAE a fost ales Ion Neagu, până în prezent prim-vicepreşedinte al partidului.

Congresul Extraordinar al MAE a fost salutat şi de către europarlamentarul Tadeusz Zwiefka, membru al Biroului Grupului Parlamentar al Partidului Popular European, membru al Delegaţiei Parlamentare UE — Moldova.

De asemenea, Congresul MAE a adoptat două rezoluţii cu privire la aderarea formaţiunii la Partidul Popular European şi, respectiv, unificarea forţelor democratice extraparlamentare din Republica Moldova.