Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePN

Evenimente ale PN la tema “Alegeri”

31 august 2016 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat că formaţiunea sa l-a desemnat pe jurnalistul Dumitru Ciubaşenco, în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, pentru alegerilor prezidenţiale din 30 octombrie 2016.
24 ianuarie 2016 | 
Partidul Nostru, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova şi Platforma Civică Demnitate şi Adevăr au organizat la Chişinău o acţiune de protest, unde au cerut dizolvarea Parlamentului şi desfăşurarea alegerilor anticipate.
16 ianuarie 2016 | 
Partidul Nostru şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova au organizat la Chişinău o amplă acţiune de protest, unde au cerut alegeri parlamentare anticipate.
19 aprilie 2011
La Chişinău a fost semnat acordul de constituire a Blocului electoral “Forţa a treia” format din Partidul “Moldova Unită”, Partidul Popular Republican şi Mişcarea Forţa Nouă. În cadrul acestui eveniment, liderii celor trei formaţiuni politice au convenit ca Valeriu Pleşca să fie înaintat în calitate de candidat la funcţia de primar general al mun. Chişinău din partea Blocului “Forţa a treia”. Vorbind despre priorităţile sale în cazul alegerii în funcţia de primar general, Valeriu Pleşca a menţionat că va propune un program amplu de soluţionare a problemelor cetăţenilor municipiului, inclusiv la capitolele achitarea tarifelor, transport, drumuri, securitatea cetăţenilor, etc.
12 aprilie 2011
În cadrul unei conferinţe de presă de la Infotag, liderul Mişcării “Forţa Nouă”, Valeriu Pleşca, a declarat că formaţiunea sa împreună cu Partidul Moldova Unită şi Partidul Popular Republican au format un bloc electoral pentru participarea în alegerile locale din 5 iunie sub denumirea “Puterea a Treia”. “Noi mizăm să avem destule voturi din partea cetăţenilor pentru a putea forma o fracţiune în Consiliul Municipal, datorită căreia să fie instituită stabilitatea politică în organul legislativ local”, a specificat Pleşca. El a mai declarat că după alegerile locale cele trei partide ce au format blocul electoral vor fuziona.
28 octombrie 2010
“Alege oameni normali!” cu acest slogan merge în alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie Partidul Popular Republican care şi-a prezentat în incinta hotelului Codru, platforma electorală şi lista de candidaţi la funcţia de deputat. Preşedintele partidului, Nicolae Andronic, a spus că, dacă va ajunge în Parlament, PPR va combate corupţia şi va desfăşura reforme de democratizare a RM. Referindu-se la politica externă, liderul PPR a spus că partidul pledează pentru relaţii de parteneriat cu vecinii România şi Ucraina, precum şi cu partenerii strategici ai Moldovei — Rusia şi SUA.
20 iulie 2010
Partidul Popular Republican va participa la referendumul din 5 septembrie şi va explica cetăţenilor necesitatea modificării art. 78 din Constituţie privind alegerea directă a şefului statului, desprea aceasta a anunţat liderul PPR, Nicolae Andronic, în cadrul unei conferinţe de presă de la Infotag. El a menţionat că deşi se pronunţă pentru desfăşurarea referendumului, consideră totuşi că problema nu va fi soluţionată doar cu modificarea articolului 78. “Modificarea acestui articol prin referendum trebuia să fie însoţită şi de modificarea articolului 98, care prevede în redacţia actuală că preşedintele ţării este în drept să desemneze un candidat pentru funcţia de prim-ministru. În opinia noastră acest articol trebuia modificat, astfel încît preşedintele să fie obligat să accepte candidatura primului ministru propusă de majoritatea parlamentară”, este de părere Andronic. În opinia sa, “în actualele condiţii, preşedintele ar putea deveni un factor de destabilizare a situaţiei politice din ţară”.
1 iulie 2009
Partidul Popular Republican a susţinut o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei Infotag, pe tema: “Poziţia PPR faţă de alegerile anticipate ce vor avea loc la 29 iulie 2009”.
11 mai 2009
Partidul Popular Republican a convocat o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a Agenţiei Infotag, pe tema: “Poziţia partidului asupra posibilelor alegeri anticipate”.

Arhiva

2017 [1]
2016 [6]
2015 [1]
2014 [1]
2011 [3]
2010 [3]
2009 [2]
2008 [4]
2004 [1]
Alegeri