Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePN

Evenimente ale PN la tema “Atitudinea faţă de guvernare”

13 septembrie 2016 | 
Un grup de activişti ai Partidului Nostru, a organizat la Chişinău o acţiune de protest împotriva intenţiilor Guvernului de majorare a tarifelor la căldură şi energia electrică.
24 ianuarie 2016 | 
Partidul Nostru, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova şi Platforma Civică Demnitate şi Adevăr au organizat la Chişinău o acţiune de protest, unde au cerut dizolvarea Parlamentului şi desfăşurarea alegerilor anticipate.
20 ianuarie 2016 | 
Partidul Nostru şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova au organizat o acţiune de protest în faţa Parlamentului, îndreptată împotriva investirii Guvernului Filip.
16 ianuarie 2016 | 
Partidul Nostru şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova au organizat la Chişinău o amplă acţiune de protest, unde au cerut alegeri parlamentare anticipate.
9 decembrie 2010
La Chişinău, a avut loc o întîlnire a reprezentanţilor Partidului Popular Creştin Democrat, ai Mişcării Forţa Nouă, ai Partidului Ecologist “Alianţa Verde”, ai Partidului Popular Republican şi ai Mişcării Romilor, pentru a negocia formarea unui nou proiect politic. Liderul creştin-democraţilor, Iurie Roşca, a declarat că “încercăm să găsim cea mai bună formulă pentru ca să prezentăm o alternativă serioasă şi viguroasă faţă de actuala guvernare, precum şi faţă de cea proaspăt aleasă”. Preşedintele PPR, Nicolae Andronic, a completat că formaţiunile iau în calcul posibilitatea participării într-un bloc comun la alegerile locale din primăvara anului 2011. Reprezentantul Alianţei Verde, Anatol Plugaru, a menţionat că “în pofida neînţelegerilor şi supărărilor din trecut”, aceste formaţiuni vor să formeze un proiect politic nou “pentru a depăşi situaţia catastrofală din Moldova” iar scopul negocierilor este de a atrage în noul proiect cît mai mulţi doritori.
20 iulie 2010
Partidul Popular Republican va participa la referendumul din 5 septembrie şi va explica cetăţenilor necesitatea modificării art. 78 din Constituţie privind alegerea directă a şefului statului, desprea aceasta a anunţat liderul PPR, Nicolae Andronic, în cadrul unei conferinţe de presă de la Infotag. El a menţionat că deşi se pronunţă pentru desfăşurarea referendumului, consideră totuşi că problema nu va fi soluţionată doar cu modificarea articolului 78. “Modificarea acestui articol prin referendum trebuia să fie însoţită şi de modificarea articolului 98, care prevede în redacţia actuală că preşedintele ţării este în drept să desemneze un candidat pentru funcţia de prim-ministru. În opinia noastră acest articol trebuia modificat, astfel încît preşedintele să fie obligat să accepte candidatura primului ministru propusă de majoritatea parlamentară”, este de părere Andronic. În opinia sa, “în actualele condiţii, preşedintele ar putea deveni un factor de destabilizare a situaţiei politice din ţară”.
3 noiembrie 2008
Partidul Popular Republican a organizat o conferinţă de presă, în sala de şedinţe a agenţiei NFOTAG, tema conferinţei: “Partidul «Mama, Tata şi Eu» sau de ce Ministerul Justiţiei a refuzat înregistrarea modificărilor la documentul de constituire a PPR”.

Arhiva

2017 [1]
2016 [6]
2015 [1]
2014 [1]
2011 [3]
2010 [3]
2009 [2]
2008 [4]
2004 [1]
Atitudinea faţă de guvernare