Alegerile parlamentare din 2019 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePCRM

Evenimente ale PCRM la tema “Activitatea internă de partid”

Congresul VIII al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova
19 noiembrie 2016 | 
La 19 noiembrie 2016 şi-a ţinut lucrările Congresul VIII al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM). Delegaţii la congres au ales preşedintele partidului şi organele de conducere şi revizie ale formaţiunii politice, au aprobat modificări şi completări în Programul şi Statutul PCRM[]
7 martie 2016
La Cahul, Vulcăneşti şi Nisporeni au avut loc plenarele Comitetelor raionale, unde a participat şi preşedintele PCRM, Vladimir Voronin. Sarcina de bază a şedinţelor a fost elaborarea unor măsuri şi propuneri privind realizarea sarcinilor puse în faţa comuniştilor de către Plenara a XVIII-a a CC al PCRM. În cadrul şedinţelor s-a discutat şi despre situaţia social-politică din ţară, consolidarea organizaţiile primare de partid, etc.
28 iulie 2014
La Bălţi, a avut loc Plenara IV a Organizaţiei municipale Bălţi a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, la care a participat şi Vladimir Voronin. În cadrul plenarei, au fost discutate aspecte pe marginea Programului electoral al PCRM, aspecte organizatorice ale organizaţiei în timpul campaniei electorale, au fost discutate şi aspecte privind situaţia social-economică din ţară.
16 iulie 2014
S-a desfăşurat şedinţa plenară a Comitetului raional Coicana a PCRM, în cadrul căreia membrii organizaţiei au făcut totalurile activităţii şi au discutat pe marginea proiectului platformei electorale a comuniştilor. La eveniment a participat şi liderul formaţiunii, Vladimir Voronin.
15 iulie 2014
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PCRM, Vladimir Voronin a vorbit despre priorităţile formaţiunii în contextul alegerilor parlamentare din anul curent, a făcut mai multe precizări pe marginea declaraţiilor deputatului Grigore Petrenco şi a criticat guvernarea pentru semnarea Acordului de Asociere.
9 iulie 2014 | 
Deputatul comunist, Grigore Petrenco a convocat o conferinţă de presă, cu genericul “Vladimir Voronin şi trădarea partidului”. El a declarat că liderul comuniştilor, Vladimir Voronin trebuie să se retragă din funcţia de conducere şi să fie organizat un Congres Extraordinar al PCRM.
14 iunie 2014
La Comrat, a avut loc a doua Plenară a Comitetului Central al Uniunii Tineretului Comunist din Moldova, la care a participat şi liderul PCRM, Vladimir Voronin. În cadrul plenarei au fost prezentate priorităţile pentru perioada imediat următoare, au fost stabilite acţiunile care vor fi desfăşurate în contextul electoral şi aprobat un plan de acţiuni al UTCM pentru următorii trei ani.
7 iunie 2014
La Chişinău, a avut loc plenara PCRM în cadrul căreia au fost excluşi din Comitetul Executiv al PCRM deputaţii Iurie Muntean, Grigore Petrenco şi Marc Tkaciuk. Decizia a fost luată la propunerea liderului PCRM, Vladimir Voronin, iar în locul acestora vor fi numiţi deputaţii Artur Reşetnicov, Sergiu Stati şi Anatolie Zagorodnîi. Deputaţii demişi au declarat că decizia este una ilegală şi contravine statutului PCRM.
6 iunie 2014 | 
În cadrul unui briefing de presă, membrul PCRM, Marc Tkaciuk, a vorbit despre motivele renunţării la mandatul de deputat şi despre starea de lucruri din interiorul Partidului Comuniştilor.
19 mai 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a organizat o masă rotundă în or. Nisporeni, cu genericul “Capitalul uman al Moldovei. Metode de salvare şi dezvoltare”, în cadrul căreia a demarat discuţiile asupra proiectului platformei preelectorale a PCRM. Potrivit organizatorilor, astfel de consultări vor fi cinci la număr, fiecare avînd subiectul său. La eveniment au participat membri PCRM, experţi în domeniu şi reprezentanţi ai societăţii civile.
18 mai 2014
La Chişinău, a avut loc reuniunea VII-a, a Uniunii Tineretului Comunist din Moldova, în cadrul căreia tinerii comunişti au înnoit componenţa secretariatului Comitetului Central şi au ales noua conducere a Comisiei Centrale de Control şi Cenzori iar în calitate de lider al Comsomolului a fost ales colaboratorul aparatului parlamentului, Denis Iachimovschi. Totodată, tinerii comunişti au adoptat trei rezoluţii privind situaţia internă şi externă a Republicii Moldova. La eveniment a participat şi preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.
6 mai 2014
La Chişinău, a avut loc şedinţa executivului politic al PCRM, în cadrul căreia a fost adoptată o declaraţie în care sunt exprimate condoleanţe rudelor şi apropiaţilor persoanelor decedate în tragedia care a avut loc la Odesa pe 2 mai 2014. De asemenea, în cadrul şedinţei s-a decis ca pe 23 mai să fie desfăşurată o conferinţă ştiinţifico-practică, dedicată subiectelor ce vizează activitatea şi dezvoltarea Uniunii Vamale a ţărilor CSI.
22 aprilie 2014
Mai mulţi membri şi simpatizanţi ai Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, au depus flori la monumentul liderului Revoluţiei din octombrie din Rusia în 1917, Vladimir Lenin, cu ocazia a 144 ani de la ziua sa de naştere. În cadrul acţiunii, preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a declarat că ar dori să locuiască în Uniunea Sovietică, unde nu trebuia să achiţi impozite, iar reprezentanţii diferitor naţionalităţi erau ca fraţii.
22 martie 2014
La Chişinău, a avut loc a VIII-a Plenară a Comitetului Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, în cadrul căreia au fost discutate obiectivele strategice ale partidului pentru anul 2014. Liderul PCRM, Vladimir Voronin a prezentat raportul de activitate şi a îndemnat activiştii partidului să depună eforturi pentru obţinerea victoriei în alegerile parlamentare din anul curent.
16 noiembrie 2013
La Chişinău, a avut loc plenara Comitetului Central al PCRM, în cadrul căreia a fost aprobat planul acţiunii de protest, preconizate pentru sîmbătă, 23 noiembrie curent. Potrivit liderului comunist, Vladimir Voronin, se aşteaptă “o demonstraţie naţională fără precedent, care va avea loc în întreaga Moldovă — de la Briceni şi pînă la Giurgiuleşti, care va cere demisia neîntîrziată şi punerea sub acuzare a conducerii ţării”.
16 martie 2013
La Chişinău, a avut loc a cincea sesiune plenară a Comitetului Central al PCRM în cadrul căreia a fost abordată situaţia politică actuală şi trasate sarcinile partidului, de asemenea, a fost audiat un raport cu privire la politicile antisociale întreprinse de actuala guvernare în domeniul educaţiei. Sarcina primordială a PCRM este de a “insista ca alegerile parlamentare anticipate să aibă loc cu orice preţ, dar şi să se opună cu fermitate încercării partidelor din fosta Alianţă de a forma o nouă coaliţie”.
22 decembrie 2012
La Chişinău, a avut loc şedinţa plenară a Comitetului Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, în cadrul căreia au fost discutate mai multe subiecte, inclusiv plecările din partid şi stabilirea strategiei pentru anul 2013. Liderul PCRM, Vladimir Voronin a declarat că “fiecare partid este un organism viu, unii pleacă, alţii adeară. În ultima perioadă la PCRM au aderat 900 membri şi mai există cereri în acest sens. Acum avem parte de o susţinere sporită din partea angajaţilor instituţiilor care nu ne apreciau, precum cei din învăţămînt şi medicină”.
29 septembrie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a convocat şedinţele organizaţiilor teritoriale ale formaţiunii în Chişinău, Balţi şi Cahul. În cadrul şedinţelor, participanţii au adoptat declaraţia cu privire la acţiunile viitoare ale PCRM pentru organizarea referendumului privind aderarea Moldovei la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. Potrivit declaraţiei, PCRM va organiza proteste masive pentru a genera desfăşurarea referendumului republican cu privire la Uniunea vamală.
29 iulie 2012
La Rîşcani, a avut loc Conferinţa de constituire a Comitetului raional al PCRM, eveniment la care a participat şi liderul comuniştilor, Vladimir Voronin. Delegaţii la conferinţă au ales componenţa organele de conducere ale noului comitet iar Andrei Ciornîi a fost ales prim-secretar. La sfîrşitul conferinţei, a fost adoptată Declaraţia activului organizaţiei teritoriale, Rîşcani prin care delegaţii îşi exprimă deplina susţinere a PCRM pentru protejarea simbolurilor partidului.
25 iulie 2012
La Dubăsari, a avut loc o întrevedere a preşedintelui Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin cu cei peste 600 de oameni adunaţi în cadrul evenimentului veniţi din mai multe localităţi ale raionului. În cadrul evenimentului, au fost discutate mai multe aspecte ale politicii interne ale ţării, despre interzicerea simbolurilor comuniste şi impactul acestei decizii a puterii asupra soluţionării conflictului transnitrean.
23 iulie 2012
La Chişinău a avut loc plenara Comitetului Central al PCRM în cadrul căreia comuniştii au decis să lupte pentru a menţine secera şi ciocanul ca simbol al partidului. Liderul PCRM, Vladimir Voronin a declarat că “acesta nu este doar simbolul partidului nostru, acesta este un simbol internaţional, cu care au luptat tot timpul toţi muncitorii, toţi ţăranii, toată Europa şi toată lumea”. De asemenea, preşedintele comunist crede că partidele din alianţa de la guvernare fac tot posibilul să scoată PCRM în afara legii şi să declare apoi alegeri parlamentare anticipate.
16 iunie 2012
La Chişinău s-a convocat în şedinţă Plenul Comitetului Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. Plenul CC a examinat planul de acţiuni privind executarea deciziilor adoptate în cadrul Congresului VII al PCRM şi a fost unanim votat planul de măsuri prioritare privind pregătirea Partidului Comuniştilor pentru alegerile parlamentare anticipate.
Congresul VII al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova
9 iunie 2012 | 
Pe 9 iunie 2012, la Chişinău, şi-a ţinut lucrările Congresul VII al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. La eveniment au participat 463 de delegaţi din toate raioanele republicii şi invitaţi de peste hotare, reprezentanţi ai partidelor comuniste din regiunea transnistreană, Rusia, Belarus, România şi Bruxelles[]
9 noiembrie 2011 | 
Un grup de circa 200 de membri ai Uniunii Tineretului Comunist a anunţat într-o conferinţă de presă că părăsesc PCRM. Tinerii s-au arătat nemulţumiţi de modalitatea de adoptare a deciziilor în cadrul partidului şi au declarat că îşi doresc ca ideile lor să fie susţinute şi apreciate. Aceştia susţin că sunt pregătiţi să susţină proiectul politic al ex-comunistului Igor Dodon şi să adere la Partidul Socialiştilor.
Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc au părăsit fracţiunea PCRM
4 noiembrie 2011 | 
Pe 4 noiembrie 2011, în cadrul unui briefing de presă, deputaţii comunişti Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc au anunţat că părăsesc fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova[]
2 noiembrie 2011 | 
Deputatul comunist, Igor Dodon a declarat într-o conferinţă de presă că Partidul Comuniştilor trebuie să se modernizeze pentru a câştiga alegerile anticipate şi va înainta astăzi, 2 noiembrie, membrilor de partid un program de reformare a PCRM. “Sunt şanse reale pentru ca la 18 noiembrie să fie ales preşedintele ţării, însă cu condiţia că structura actualei guvernări va fi modificată. Dacă nu se va merge pe această cale, alegerile anticipate sunt inevitabile”, susţine Dodon. “Echipa noastră propune remanieri în partid. Acestea vor viza luarea deciziilor şi conlucrarea cu mass-media, precum şi colaborarea cu organizaţiile de tineret. Sper că aceste propuneri vor fi discutate de către conducere”, a declarat Dodon.
13 iulie 2011 | 
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova planifică să creeze Congresul Cetăţenilor, care va devenit “o alternativă adevărat democratică la junta umilitoare şi de operetă în persoana Alianţei pentru Integrare Europeană”, o declaraţie în acest sens a făcut, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PCRM, Vladimir Voronin. “Congresul va întruni reprezentanţi ai administraţiei locale de toate nivelurile într-o singură structură coordonată”, a spus Voronin. Potrivit liderului PCRM, Congresul este necesar pentru “edificarea unei democraţii adevărate, dar nu imaginare, căci în anii de guvernare a AIE Moldova nu mai este un stat democratic”.
25 iunie 2011
La Chişinău, a avut loc şedinţa Comitetului Central al PCRM la care s-a discutat despre rezultatele fomaţiunii în alegerile locale generale. În cadrul şedinţei, ex-candidatul la funcţia de primar al capitalei, Igor Dodon a declarat că “şansele Partidului Comuniştilor de a reveni la guvernare sunt foarte reale, dar numai dacă reuşim până la următoarele alegeri parlamentare să îmbunătăţim imaginea formaţiunii, să venim cu o imagine mai atractivă, modernizată, pentru a ne bucura de simpatia şi încrederea unor categorii noi de alegători”. Totodată, Dodon a afirmat că neobţinerea rezultatului scontat a fost cauzată atât de ceea ce a numit “fraudarea alegerilor de către oponenţii politici”, cât şi de “scandalurile compromiţătoare, care s-au iscat pe ultima sută de metri”. În cadrul evenimentului, Igor Dodon a devenit membru al Comitetului Central al PCRM.
22 aprilie 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova au depus flori la monumentul ideologului bolşevic Vladimir Lenin, cu ocazia împlinirii a 141 de ani de la naşterea acestuia. “Ideile sale sînt actuale şi astăzi. Peste 30% din populaţia lumii trăieşte şi se conduce de învăţăturile socialismului, la baza căruia se află teoriile lui Lenin”, a declarat în cadrul evenimentului liderul PCRM, Vladimir Voronin. Preşedintele comunist a mai spus că “ideile dezvoltării socialiste şi comuniste sînt de neînvins, iar PCRM este de neînvins pentru că partidul este unit, creşte calitativ şi se consolidează”.
2 aprilie 2011 | 
La Chişinău, a avut loc a XXIII-a Plenară a Comitetului Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova în cadrul căreia au fost examinate subiectele legate de pregătirea PCRM de alegerile generale locale din vară. Plenara CC PCRM unanim a aprobat candidatura deputatului Igor Dodon la funcţia de primar general al mun. Chişinău. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat după şedinţa Comitetului că Dodon a fost ales din patru potenţiali candidaţi după două criterii: profesionalism şi competenţă. Voronin a mai adăugat că lista candidaţilor PCRM la funcţia de consilieri ai Chişinăului este alcătuită din 56 de persoane, iar numele şi ordinea acestora va fi definitivată într-o săptămînă. Totodată, Igor Dodon a declarat că este onorat să fie “nominalizat la alegerile locale de partidul cu cele mai mari şanse nu numai la scrutinul local, dar şi la viitoarea cursă parlamentară”.
11–16 martie 2011
În perioada 11–16 martie curent, Comitetul Executiv Politic al CC al PCRM s-a convocat în şedinţe, în cadrul cărora au fost discutate şi revizuite listele de candidaţi în consiliile raionale şi candidaţii la funcţia de primar în raioane şi sate, care vor fi înaintaţi de PCRM la alegerile locale din vară. De asemenea, s-a decis ca pe 26 martie curent să fie convocată Plenara CC al PCRM la care vor fi discutate mai multe aspecte privind pregătirea organizaţiilor teritoriale de partid pentru alegerile locale.
10 februarie 2011 | 
Membri ai PCRM în frunte cu liderul formaţiunii, Vladimir Voronin, s-au adunat în faţa Palatului Republicii şi au protestat împotriva interzicerii simbolicii comuniste, subiect ce ar putea fi înaintat spre aprobare în Legislativ, la iniţiativa Partidului Liberal. “Noi vom fi mai mulţi şi mai mulţi şi mai mulţi, dacă cei cărora le aparţine astăzi puterea, contrar voinţei alegătorilor, nu se vor ocupa cu ceea ce trebuie. Fiecare face ceea la ce-l duce mintea şi capul. Interzicând simbolica comunistă, guvernanţii merg spre anihilarea a tot ce este comunist. Simbolica comunistă nu ne aparţine nouă, ea aparţine istoriei”, a declarat preşedintele PCRM în luarea sa de cuvânt.
29 ianuarie 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a desfăşurat la Chişinău o şedinţă cu secretarii organizaţiilor teritoriale ale formaţiunii, în cadrul căreia a dat startul pregătirilor pentru alegerile locale din vara anului 2011. “Am trasat perspectivele de dezvoltare ale partidului şi comsomolului. Nu am discutat candidaturile pentru locale, doar planul de măsuri pe care trebuie să-l realizăm. Candidaturile vor fi înaintate de către organizaţiile teritoriale”, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin. De asemenea, secretarului executiv al PCRM, deputatul Iurie Muntean, a declarat că “spre deosebire de alte partide, noi punem accent pe perfecţionarea membrilor noştri. Ei vor participa la un seminar de instruire şi vor audia un studiu despre activitatea pentru 2010”.
7 decembrie 2010
La Chişinău, a avut loc cea de-a XXI Plenară a Comitetului Central al PCRM, în cadrul căreia a fost discutată chestiunea privind situaţia politică curentă şi posibilele măsuri de stabilizare a situaţiei social-politice din ţară. Plenara a adoptat cu vot unanim o hotărîrea conform căreia, CC al PCRM împuterniceşte Comitetul Executiv al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova să contunuie negocierile cu Partidul Democrat privind crearea Coaliţiei anticriză “Pentru Moldova” şi semnarea documentelor de coaliţie corespunzătoare, elaborate de către părţi.
29 octombrie 2010 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii PCRM, Inna Şupac şi Grigore Petrenco au vorbit despre organizarea unui miting în faţa monumentului Comsomoliştilor din capitală cu ocazia zilei Uniunii Tineretului Comunist. Potrivit lui Petrenco, Partidul Comuniştilor au solicitat de la organele forţelor de ordine să asigure ordinea publică în zonă şi buna desfăşurare a mitingului pe motiv că la manifestaţie “vor fi infiltraţi provocatori”.
2 octombrie 2010
La Chişinău, a avut loc Plenara Comitetului Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, în cadrul căreia a fost pusă în discuţie “situaţia curentă şi tehnologia campaniei electorale”. Potrivit unui Comunicat de presă al PCRM, în cadrul Plenarei a fost audiat raportul Preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin, privitor la aprecierea situaţiei curente şi tehnologia campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate. De asemenea, “în cadrul Plenarei a fost aprobat programul electoral al PCRM pentru alegeri. Acesta este elaborat în baza cunoscutului program «Proiectul Moldovenesc», prezentat pe larg societăţii de către PCRM în luna aprilie 2010 şi orientat spre modernizarea ţării”, se arată în comunicat, iar sloganul pentru anticipate va fi “Moldova alege Victoria”. Plenara CC al PCRM a aprobat lista candidaţilor, primii zece pe listă fiind: Vladimir Voronin, Zinaida Greceanîi, Iurie Muntean, Maria Postoico, Mark Tkaciuk, Igor Dodon, Vadim Mişin, Vladimir Vitiuc, Irina Vlah, Grigore Petrenco. În listă au mai fost incluşi ex-directorul SIS, Artur Reşetnicov, fostul director al Serviciului Vamal, Viorel Melnic, fostul ministru al justiţiei, Vitalie Pîrlog, şi jurnalistul Constantin Starîş.
13 iulie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova va boicota referendumul din 5 septembrie, această decizia a fost consultată cu toate organizaţiile teritoriale de partid, despre aceasta a anunţat liderul comuniştilor Vladimir Voronin, după plenara Comitetului Central al PCRM. Voronin a menţionat că “Am chemat toţi membrii PCRM şi susţinătorii să boicoteze referendumul, pentru că este unul antipopular şi decorativ. Alianţa a schimbat Codul electoral cu o săptămînă pînă la anunţarea datei petrecerii referendumului, a fost redusă serios cota de participare. Indiferent de rezultatele referendumului, acesta nu va reflecta opinia cetăţenilor. Scopul referendumului este de a prelungi aflarea Alianţei la guvernare, căci după modificarea Constituţiei va fi ales Preşedintele şi dispare necesitatea de dizolvare a Parlamentului”.
29 mai 2010
La Orhei, Bălţi şi Cahul au avut loc proteste în masă, organizate de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, la care au participat circa 6 mii de protestatari la Bălţi, 2 mii la Orhei şi 4 mii la Cahul, aceştia s-au pronunţat împotriva politicilor “antistatale, antisociale şi antiumane” ale actualilor guvernanţi, care “au sărăcit populaţia” şi care duc la “nimicirea statalităţii Moldovei”. De asemenea, participanţii la protest au spus “Nu!” intenţiei actualilor guvernanţi de a se menţine contrar legislaţiei la conducerea ţării, cerînd organizarea alegerilor parlamentare anticipate conform prevederilor constituţionale. La sfârşitul manifestaţiilor, în fiecare oraş reprezentanţilor guvernării le-au fost înmânate simbolic geamantane cu îndemnul de a pleca de la guvernare.
28 martie 2010
Activul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova a prezentat în incinta complexului “Moldexpo”, denumirea noii iniţiative a PCRM “Proiectul Moldovenesc”, care reprezintă o platformă socială de dezvoltare a ţării în parteneriat cu societatea civilă şi forţe politice din ţară. “O luptă politică adevărată este o luptă a proiectelor, a propunerilor concurenţiale, dar nu un duel verbal. Societatea aşteaptă acum de la noi anume acest lucru şi mai puţine platforme plictisitoare”, a declarat preşedintele PCRM Vladimir Voronin.
Congresul V al Uniunii Tineretului Comunist din Moldova
27 martie 2010
La Chişinău a avut loc Congresul V ordinar al Uniunii Tineretului Comunist din Moldova, eveniment la care au participat 454 de delegaţi din toate raioanele republicii, precum şi întreaga conducere a PCRM în frunte cu Vladimir Voronin, deputaţi din Fracţiunea PCRM, activişti ai UTCM[]
17 martie 2010
A avut loc Plenara CC al PCRM în cadrul căreia au fost efectuate modificări în componenţa Executivului Politic. Iurie Muntean a fost ales în calitate de Secretar Executiv al CC al PCRM şi membru al Executivului Politic al CC al PCRM. De asemenea, în componenţa Executivului Politic au fost incluşi Maria Postoico, Preşedintele fracţiunii PCRM; Irina Vlah, deputat a Parlamentului, primul secretar al Comitetului raional Comrat al PCRM; Glina Balmoş, deputat a Parlamentului; Vadim Mişin, deputat al Parlamentului.
6 februarie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a desfăşurat la Chişinău reuniunea republicană a PCRM, la care au luat parte în jur de 1000 de reprezentanţi ai CR de partid din ţară. Activul republican al PCRM a examinat două probleme: aprecierea situaţiei curente şi mobilizarea PCRM pentru alegerile parlamenatre care urmează. În luările de cuvînt a fost făcută o analiză a căii parcurse de ţara noastră şi de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova în ultima jumătate de an. De asemenea, activul republican al PCRM a adoptat o rezoluţie în care se precizează că Partidul Comuniştilor din Republica Moldova niciodată nu s-a temut de statutul de opoziţie.
22 decembrie 2009
A avut loc plenara Comitetului Raional Orhei al PCRM, la care a participat şi preşedintele PCRM Vladimir Voronin, în cadrul căreia au fost abordate mai multe subiecte ce ţin de situaţia social-politică în ţară, la fel au fost discutate o serie de aspecte cu caracter organizatoric la nivel local, inclusiv alegerea organelor de conducere a comitetului raional de partid şi excluderea unor membri.
12 octombrie 2009
A avut loc adunarea generală a Organizaţiei raionale Nisporeni a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, cu participarea Preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul căreia s-a adoptat o Rezoluţie privind evenimentele politice din perioada postelectorală.
Adunarea Activului republican al PCRM
2 septembrie 2009
Pe 2 septembrie 2009, la Chişinău a avut loc adunarea Activului politic republican al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. La şedinţă au participat peste 900 de persoane — membri ai Comitetului Central al PCRM, secretari şi membri ai birourilor tuturor comitetelor raionale de partid, secretarii organizaţiilor primare, deputaţii nou aleşi ai parlamentului, reprezentanţi din toate raioanele Republicii Moldova[]
22 aprilie 2009
Conducerea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova a depus, în mod tradiţional, flori la monumentul fostului lider bolşevik Vladimir Ulianov-Lenin, la Moldexpo, de ziua de naştere a acestuia.
4 februarie 2009
A avut loc şedinţa Comitetului Executiv Politic al CC al PCRM. În aceeaşi zi s-a desfăşurat Plenara a V-a a Comitetului Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. Plenara a pus în discuţie chestiunile: 1. Cu privire la Programul electoral al PCRM (raportor — Preşedintele PCRM V.Voronin); 2. Cu privire la lista candidaţilor pentru funcţia de deputat în Parlamentul RM; 3. Cu privire la confirmarea reprezentantului PCRM în componenţa CEC. Referitor la cele discutate, Plenara a adoptat hotărîrile corespunzătoare.
16 decembrie 2008
A avut loc Plenara a IV-a a CC al PCRM în cadrul căreia, Vladimir Voronin, preşedinte al PCRM a luat cuvîntul vis-a-vis de pregătirea organizatorică şi politică a partidului faţă de campania electorală viitoare.
28 iunie 2008
A avut loc Plenara a doua a CC a PCRM.
16 aprilie 2008
În raionul Floreşti cu ocazia Anului Tineretului a avut loc o întrunire a comsomoliştilor din raion cu primul secretar al CC UTCM Inna Şupac şi viceministru al Educaţiei şi a Tineretului Ion Ceban care s-a desfăşurat în localul Centrului raional de Resurse pentru Tineret.
7–8 aprilie 2008
În Chisinau, a avut loc un seminar pentru secretarii comitetelor raionale de partid a PCRM.
Congresul VI al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova
15 martie 2008 | 
Pe 15 martie 2008, la Chişinău, a avut loc Congresul VI ordinar al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. La eveniment au participat 412 delegaţi din organizaţiile de partid municipale şi raionale din republică.[]
4 martie 2008
La Edinet a avut loc Conferinta regionala consomolista pe tema: “Rolul si sarcinile tineretului consomolist la etapa actuala”.
Congresul V al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova
11 decembrie 2004
La 11 decembrie 2004, a fost convocat Congresul ordinar al V-lea al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM). Cei 630 de delegaţi la congres au audiat raportul politic al Comitetului Central (CC) al PCRM, raportul Comisiei Centrale de Revizie şi Control (CCRC) a PCRM şi au operat o serie de modificări la programul şi statutul formaţiunii în cauză[]

Arhiva

2016 [3]
2014 [34]
2013 [30]
2012 [46]
2011 [55]
2010 [73]
2009 [51]
2008 [18]
2004 [1]
2003 [2]
Activitatea internă de partid
Alegeri [100]