Alegerile parlamentare din 2019 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePCRM

Evenimente ale PCRM la tema “Domeniul socio-cultural”

16 septembrie 2014 | 
Deputaţii comunişti Artur Reşetnicov, Anatolie Zagorodnîie şi Anatol Gorila au susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia au vorbit despre situaţia gravă în domeniul ordinii publice şi justiţiei din Republica Moldova.
9 septembrie 2014 | 
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a organizat un briefing pentru presă în cadrul căruia s-a vorbit despre situaţia dificilă în care se pomenesc producătorii agricoli după semnarea Acordului de Asociere cu UE şi despre soluţiile ineficiente propuse de guvernarea actuală.
2 septembrie 2014 | 
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a organizat un briefing de presă în cadrul căruia a solicitat mai multe acţiuni din partea guvernării în scopul îmbunătăţirii sistemului de învăţămînt din Republica Moldova.
24 august 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a organizat o acţiune cultural-artistică la Complexul Memorial “Capul de Pod Şerpeni”, consacrată aniversării a 70-a de la eliberarea Moldovei de sub ocupaţia fascistă. La eveniment au participat mai mulţi membri şi simpatizanţi ai PCRM, în frunte cu liderul partidului, Vladimir Voronin.
25 iulie 2014 | 
Deputatul comunist, Grigore Petrenco a convocat o conferinţă de presă în cadrul căreia a vorbit despre consecinţele embargoului rusesc la produsele agricole moldoveneşti.
3 iulie 2014 | 
Fracţiunea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova în frunte cu liderul partidului, Vladimir Voronin a susţinut un briefing de presă, în cadrul căruia au vorbit despre moţiunea asupra politicilor în domeniul educaţional, precum şi a activităţii Ministerului Educaţiei depuse la Parlament.
19 mai 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a organizat o masă rotundă în or. Nisporeni, cu genericul “Capitalul uman al Moldovei. Metode de salvare şi dezvoltare”, în cadrul căreia a demarat discuţiile asupra proiectului platformei preelectorale a PCRM. Potrivit organizatorilor, astfel de consultări vor fi cinci la număr, fiecare avînd subiectul său. La eveniment au participat membri PCRM, experţi în domeniu şi reprezentanţi ai societăţii civile.
9 mai 2014
La Chişinău, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a organizat Marşul Victoriei la care au participat conducerea partidului împreună cu simpatizanţii partidului şi veterani. Marşul Victoriei s-a finalizat cu depuneri de flori la memorialul Eternitate.
6 mai 2014
La Chişinău, a avut loc şedinţa executivului politic al PCRM, în cadrul căreia a fost adoptată o declaraţie în care sunt exprimate condoleanţe rudelor şi apropiaţilor persoanelor decedate în tragedia care a avut loc la Odesa pe 2 mai 2014. De asemenea, în cadrul şedinţei s-a decis ca pe 23 mai să fie desfăşurată o conferinţă ştiinţifico-practică, dedicată subiectelor ce vizează activitatea şi dezvoltarea Uniunii Vamale a ţărilor CSI.
1 mai 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a organizat o acţiune cu prilejul Zilei internaţionale a solidarităţii oamenilor muncii, în cadrul căreia a fost prezentat proiectul platformei sale electorale pentru alegerile parlamentare, care vor avea loc în toamna anului curent, cu denumirea “Guvernare incoruptibilă — Viaţă demnă — O Moldovă nouă!”.
22 aprilie 2014
Mai mulţi membri şi simpatizanţi ai Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, au depus flori la monumentul liderului Revoluţiei din octombrie din Rusia în 1917, Vladimir Lenin, cu ocazia a 144 ani de la ziua sa de naştere. În cadrul acţiunii, preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a declarat că ar dori să locuiască în Uniunea Sovietică, unde nu trebuia să achiţi impozite, iar reprezentanţii diferitor naţionalităţi erau ca fraţii.
PCRM a organizat o acţiune de protest împotriva guvernării actuale
23 noiembrie 2013 | 
Pe 23 noiembrie 2013, la Chişinău, a avut loc o acţiune masivă de protest organizată de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, în cadrul căreia simpatizanţii şi membrii formaţiunii au cerut demisia Guvernului, dizolvarea Parlamentului şi organizarea alegerilor anticipate[]
30 septembrie 2013
Mii de membri şi simpatizanţi ai PCRM din nordul, centrul şi sudul ţării au organizat acţiuni de protest faţă de politica actualei guvernări, blocînd trasee naţionale şi internaţionale, cerînd demisia Guvernului Leancă şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Manifestanţii au protestat împotriva împotriva închiderii şcolilor, a preluării ilegale a acţiunilor statului din Banca de Economii şi concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău.
1 mai 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a organizat un miting şi un marş al solidarităţii cu oamenii muncii, la care s-au alăturat cîteva mii de persoane. Ei şi-au exprimat dezacordul cu acţiunile guvernării şi au cerut organizarea alegerilor anticipate. De asemenea, manifestanţii au scandat “Alegeri”, “Victorie”, “Moldova”, “Jos, Alianţa”, cerînd ca lucrurile în Moldova să se schimbe.
4 aprilie 2013
La Chişinău, mai mulţi membrii ai PCRM au organizat o acţiune de protest în faţa Palatului Republicii unde au solicitat partidelor de guvernămînt organizarea alegerilor anticipate. Totodată, manifestanţii au protestat şi în faţa reşedinţei şefului Delegaţiei UE, Dirk Schuebel, unde s-au pronunţat împotriva faptului că vorbitorii de limbă rusă sunt discriminaţi şi a cerut ajutorul europenilor să intervină pentru a declanşa alegeri anticipate.
10 octombrie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, a vorbit despre rezultatele vizitei sale la Strasbourg, în cadrul căreia a participat la prima Adunare generală a mişcării “Lumea fără nazism”, a avut mai multe întrevederi cu oficiali europeni. În alt context, Vladimir Voronin s-a referit şi la plecările recente din formaţiunea sa: “eu am încredere în om pînă la ultimul moment şi chiar după ce se întîmplă, eu nu vreau să cred asta. După ce au avut aşa o încredere din partea partidului şi a mea personală, eu nu pot să cred acest lucru”, a spus Voronin.
31 mai 2012 | 
În cadrul unui briefing de presă, liderul PCRM Vladimir Voronin a anunţat că formaţiunea sa va înregistra în Legislativ un proiect de lege ce prevede excluderea sintagmei “orientare sexuală” din Legea cu privire la asigurarea egalităţii. Potrivit lui Voronin, fracţiunea PCRM ar putea reveni în Legislativ pentru a vota proiectul pe care îl propune. “Dacă iniţiativa PCRM nu va fi susţinută de deputaţii AIE, atunci comuniştii vor iniţia un referendum legislativ de anulare a Legii privind asigurarea egalităţii”, a conchis preşedintele comunist.
20 aprilie 2012
Partidul Comuniştilor susţine că Primăria şi Partidul Liberal Democrat au falsificat acte, astfel ca ultimii să poată desfăşura o întrunire în Piaţa Marii Adunări Naţionale, de 1 mai, despre aceasta a declarat într-o conferinţă de presă, deputatul comunist Sergiu Sîrbu. Colegul său de fracţiune, Iurie Muntean, a opinat că “guvernarea se teme de Congresul Civic, fapt pentru care încearcă să împiedice desfăşurarea lui”. În alt context, deputatul Igor Grigoriev a solicitat Guvernului Filat 2 să-şi revadă raportul de activitate pentru anul 2011 şi să-l citească în faţa celor adunaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, la 1 mai. “Raportul e o cărţulie de 143 de pagini, în care se vorbeşte foarte multe vrute şi nevrute, însă concluzia acestui raport este doar de o singură pagină”, a opinat Grigoriev.
9 aprilie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul comunist, Oxana Domenti a declarat că PCRM se pronunţă împotriva substituirii compensaţiilor nominative cu ajutoare sociale deoarece “ajutorul social este destinat doar pentru perioada rece a anului, pe când compensaţiile nominative sunt destinate pentru tot anul”. “Dacă Parlamentul va susţine proiectul, atunci peste 150 mii de cetăţeni vor avea de suferit. Am înţeles că acest proiect este o condiţie a FMI. Fac apel către guvernanţi, să se mai gândească şi să nu ia decizii ce va lovi în păturile vulnerabile ale societăţii”, a punctat deputata.
5 septembrie 2011 | 
Deputaţii PCRM, Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi, au creat Fundaţia de binefacere “Soluţia” cu scopul “de a îmbunătăţi condiţiile de trai pentru locuitorii Chişinăului şi ai întregii ţări”, despre aceasta au anunţat deputaţii în cadrul unei conferinţe de presă. “Fundaţia va oferi cetăţenilor consultaţii juridice gratuite, va repara diferite obiective din curţile şi cartierele Chişinăului şi va oferi asistenţă socială anumitor categorii ale populaţiei”, a menţionat Igor Dodon. El a spus că primul proiect al fundaţiei este iluminarea curţilor şi a scărilor din blocurile de locuit.
11 august 2011 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul comunist Igor Dodon a declarat că campania naţională socială “Iubesc Moldova” trece la o nouă etapă de activitate “este vorba de promovarea campaniei în raioanele Moldovei”. “Una din acţiunile preconizate în cadrul campaniei «Iubesc Moldova» va fi desfăşurată cu prilejul împlinirii a 20 de ani de independenţă a RM. În ajunul sărbătoririi jubilare a acestui eveniment istoric remarcabil pentru Moldova, pe panourile publicitare din toate centrele raionale şi din Chişinău va apărea un mesaj motivaţional”, a comunicat el. Dodon a spus că pe panouri vor fi plasate două enunţuri: “Sunt cetăţean al Republicii Moldova şi mă mîndresc cu aceasta. 20 de ani sînt doar un început”. Potrivit lui, “scopul principal al acţiunilor este consolidarea spiritului patriotic”.
22 iulie 2011 | 
Deputaţii comunişti, Alexandr Petkov şi Constantin Starîş, în cadrul unei conferinţe de presă au criticat reforma în domeniul învăţămîntului promovată de Ministerul Educaţiei şi consideră că autorităţile locale trebuie să împiedice închiderea şcolilor. “Îndemn autorităţile locale să de-a dovadă de responsabilitate şi să stopeze procesul de închidere a şcolilor. Pînă în anul 2013 Ministerul Educaţiei intenţionează să închidă circa 378 de instituţii, dintre care 220 în anul 2012. Toată societatea trebuie să intervină pentru a preveni acest proces”, a specificat Alexandr Petkov. În altă ordine de idei, deputaţii PCRM s-au arătat sceptici privind declaraţiile deputatului Igor Dodon privind modernizarea partidului. În opinia lor, PCRM este un partid destul de modern cu oameni competenţi şi nu cred că este necesară reformarea acestuia.
22 mai 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a organizat ample acţiuni de protest împotriva regimului de guvernare din Moldova în oraşele Cahul, Orhei şi Soroca. În adresarea sa către popor, PCRM constată că în fiecare zi viaţa devine tot mai grea pentru majoritatea cetăţenilor ţării, iar schimbările anunţate nu sunt orientate spre bine, dar spre ce este mai rău. “Ţara de doi ani nu are un preşedinte, iar liderii AIE anunţă deschis că nu vor mai organiza alegeri prezidenţiale. Alianţa s-a ruinat. Liderii acesteia, Filat, Lupu şi Ghimpu luptă între ei. Aceştea sunt preocupaţi de intrigile apărute între ei, dar nu de problemele şi necesităţile poporului moldovenesc”, se spune în adresarea PCRM către cetăţeni.
16 mai 2011 | 
Candidatul PCRM la funcţia de primar de Chişinău, Igor Dodon, a prezentat soluţii pentru dezvoltarea culturii, artei şi turismului în capitală. El afirmă că “tot ce se întîmplă astăzi în centrul istoric al Chişinăului este un adevărat genocid pentru monumentele de arhitectă şi pentru cultură în general”. Potrivit lui Dodon, echipa de consilieri ai PCRM propune soluţii în acest sens, acestea se referă la protejarea tezaurului cultural-istoric al Chişinăului, la susţinerea culturii, dezvoltarea turismului, organizarea activităţilor de agrement, după modelul capitalelor europene, promovarea toleranţei interetnice şi interconfesionale.
22 aprilie 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova au depus flori la monumentul ideologului bolşevic Vladimir Lenin, cu ocazia împlinirii a 141 de ani de la naşterea acestuia. “Ideile sale sînt actuale şi astăzi. Peste 30% din populaţia lumii trăieşte şi se conduce de învăţăturile socialismului, la baza căruia se află teoriile lui Lenin”, a declarat în cadrul evenimentului liderul PCRM, Vladimir Voronin. Preşedintele comunist a mai spus că “ideile dezvoltării socialiste şi comuniste sînt de neînvins, iar PCRM este de neînvins pentru că partidul este unit, creşte calitativ şi se consolidează”.
21 aprilie 2011 | 
Candidatul PCRM la funcţia de primar de Chişinău, Igor Dodon, a început campania electorală cu strîngerea gunoiului în zona forestieră din Parcul sectorului Ciocana al capitalei. El a menţionat că oraşul trebuie curăţat începînd de la marginea acestuia pînă la primărie şi s-a arătat convins că pe 5 iunie va fi susţinut de cea mai mare parte a chişinăuienilor. Prezent la eveniment, liderul partidului, Vladimir Voronin, a spus că Dodon este cea mai potrivită candidatură la funcţia de primar al capitalei iar împreună cu ceilalţi candidaţi la funcţia de consilieri municipali vor forma o echipă bună, profesionistă.
29 octombrie 2010 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii PCRM, Inna Şupac şi Grigore Petrenco au vorbit despre organizarea unui miting în faţa monumentului Comsomoliştilor din capitală cu ocazia zilei Uniunii Tineretului Comunist. Potrivit lui Petrenco, Partidul Comuniştilor au solicitat de la organele forţelor de ordine să asigure ordinea publică în zonă şi buna desfăşurare a mitingului pe motiv că la manifestaţie “vor fi infiltraţi provocatori”.
30 septembrie 2010 | 
Deputatul comunist, Grigorii Petrenco, a convocat o conferinţă de presă la sediul PCRM, în cadrul căreia a cerut explicaţii conducerii Serviciului Vamal al RM şi Procuraturii Generale în legătură cu faptul că la întoarcerea de peste hotare, acesta a fost supus la aeroport unui control amănunţit din partea colaboratorilor Serviciului Vamal şi se pregătea o provocare la adresa lui. “Potrivit scenariului, care însă a fost desjucat de noi, colaboratorii SV trebuiau să efectueze un control, în timpul căruia urmau să-mi plaseze în lucrurile personale substanţe narcotice. Aflînd despre acest scenariu, am întreprins măsurile de rigoare şi am revenit în ţară în altă zi şi cu altă rută de avion”, a spus Petrenco, care a precizat că anume din acest considerent vameşii nu au reuşit să pună la punct toate detaliile pentru realizarea provocării. “Este un caz fără precedent în istoria Republicii Moldova ca un deputat să fie verificat, fie chiar şi timpul unei operaţiuni speciale «stop narcotice». Cer explicaţii şefului SV, care ştim foarte bine că este un apropiat al premierului Vladimir Filat, cum de s-a admis o astfel de situaţie”, a spus deputatul. De asemenea, Petrenco a mai spus că PCRM cere de la conducerea ţării, de la consilierii din oraşul Codru, să revizuiască şi să anuleze decizia cu privire la denumirea unu cartier în cinstea mareşalului Ion Antonescu şi ca liderii partidelor, din care fac parte aceşti consilieri, “să-şi asume responsabilitatea politică pentru această decizie”.
12 iulie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova propune crearea unei comisii care în cel mai scurt timp să investigheze şi să dea o notă acţiunilor Guvernului pentru prevenirea consecinţelor inundaţiilor în Moldova, despre aceasta a declarat deputatul comunist Igor Dodon, în cadrul unei conferinţe de presă. El a spus că această comisie, formată din reprezentanţii societăţii civile şi din experţi în domeniu, trebuie să răspundă la întrebarea principală: dacă s-a făcut totul pentru prevenirea victimelor umane şi a pierderilor materiale în urma inundaţiilor. “PCRM consideră că victimele puteau fi evitate. Vom vedea ce va spune comisia”, a spus Dodon. “În aceste condiţii în regim de urgenţă trebuie să fie evaluate pierderile fiecărui cetăţean în parte”. “Fiecare cetăţean trebuie să primească de la Guvern, care este responsabil de ceea ce se întâmplă, deoarece personal Prim-ministrul a luat decizia de deversări fără inventarierea digurilor, despăgubirea costului averii, inclusiv costului casei”, a spus Igor Dodon. Potrivit lui, “algoritmul politic nu poate face faţă crizei. Toate partidele de la guvernare sunt deja în campanie electorală şi îşi vor pune piedici unul altuia”, a concluzionat deputatul, specificând că “este josnic şi cinic ca pe sentimentele oamenilor să faci capital politic”.
7 iulie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova cere rectorilor instituţiilor de învăţămînt superior care au aderat recent la Partidul Liberal Democrat să-şi dea demisia, în caz contrar începînd cu 1 iulie instituţiile de învăţămînt din Moldova nu mai sunt autonome, iar sistemul de invăţămînt este politizat, despre aceasta a declarat deputatul comunist Grigore Petrenco în cadrul unei conferinţe de presă ţinută la sediul central al PCRM. Potrivit lui, “rectorii au aderat la PLDM doar pentru a interveni pe lîngă Guvernul Filat să ia decizii de majorare a taxelor de studii şi să-i menţină în funcţii”.
Ex-viceministrul educaţiei, Ion Ceban, prezent la confeinţă a spus că, deşi PCRM este privit cu ochi răi de actuala guvernare, acest partid “niciodată nu şi-a permis să impună rectorii să intre în politică şi să impună şi profesorii să-i urmeze”. În opinia sa, ministrul educaţiei, Leonid Bujor, trebuie să ia atitudine faţă de decizia rectorilor şi să-i demită.
28 iunie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a convocat o conferinţă de presă la sediul central al PCRM, în cadrul căreia liderul partidului, Vladimir Voronin, a declarat că decretul prin care Mihai Ghimpu a declarat data de 28 iunie 1940 ziua ocupării Basarabiei de către URSS a fost convenit cu preşedintele român Traian Băsescu iar Ghimpu nu actionează “de capul lui”, dar după cum dictează “consilierii români trimişi de Băsescu la Chişinău”. “Peste cîteva zile de la declaraţiile lui Băsescu despre faptul că trupele ruse din Transnistria prezintă pericol pentru România, Ghimpu a semnat decretul prin care obligă Rusia să-şi evacueze armata din Transnistria. Eu bănuiesc că prima parte a decretului privind ocuparea Basarabiei de către URSS este un fel de paravan pentru a ascunde ce a convenit Ghimpu cu Băsescu. Despre ce fel de suveranitate şi independenţă putem vorbi dacă în casă gospodăreşte cine vrei, numai nu noi”, a spus Voronin. El nu exclude ca PCRM va organiza proteste în masă, dacă Parlamentul nu-l va demite pe Mihai Ghimpu şi va participa la şedintele în plen în funcţie de ordinea de zi. De asemenea, el a criticat structurile europene, în special Consiliul Europei pentru lipsa de acţiune la “fărădelegile AIE”.
9 mai 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a organizat “Marşul Victoriei” consacrat celei de-a 65-a Victorii în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Participanţii la “Marşul Victoriei” în frunte cu preşedintele PCRM Vladimir Voronin, deputaţi ai PCRM, veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei au defilat din Scuarul Teatrului de Operă şi Balet pîna la Memorialul “Eternitate”. La Memorialul “Eternitate”, “Marşul Victoriei”, organizat de către Partidul Comuniştilor, a fost salutat de zeci de mii de persoane, care au venit să dea omagiul faţă de eroismul veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, precum şi celor care au căzut în lupta contra fascismului în anii 1941–1945.
6 mai 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a organizat o conferinţă de presă la sediul central al partidului, în cadrul căreia a solicitat Guvernului şi primăriei Chişinău să acorde veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial cel puţin cîte o mie de lei cu ocazia Zilei Victoriei şi să-i scutească pînă la 50% lunar de plata serviciilor comunale. Preşedinta Organizaţiei Republicane a Veteranilor, Ala Mironic, a spus că foarte mulţi veterani nu au destule surse financiare să se întreţină, din cauza pensiilor mici şi a preţurilor înalte.
De asemenea, Valerii Pavlov, consilier municipal al fracţiunii comuniste, cere Consiliului Municipal Chişinău să numească două străzi din capitală în cinstea eroilor Uniunii Sovietice, Alexei Belskii şi Victor Belicov, el a spus că cei doi eroi, care au luptat pentru apărarea Patriei, merită să fie cunoscuţi de către populaţie, în special de către tînăra generaţie.
Miting de protest organizat de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova
1 mai 2010
De 1 mai, Ziua Internaţională a Muncii, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a desfăşurat un marş pe principalele străzi ale Chişinăului şi un miting de protest în Piaţa Marii Adunări Naţionale împotriva actualei guvernări liberal-democrate[]
28 aprilie 2010
Zeci de oameni s-au alăturat marşului de protest organizat în cadrul “Acţiunii sociale” desfăşurate în faţa administraţiei raionului Soroca, exprimîndu-şi nemulţumirea faţă de politica antistatală, antipopulară şi antisocială promovată de puterea locală şi cea centrală. Deputatul în Parlament din partea PCRM, Marc Tkaciuk, fiind prezent la manifestaţia a declarat că “Au trecut doar 9 luni pentru a putea înţelege că acest cvartet care a venit la putere a devenit o adevărată echipă de funeralii pentru ţara noastră. Este anume acel cvartet care i-a strangulat cu tarifele sale pe toţi, copii, vârstnici. Este acea echipă funerară care lipseşte acest popor nu doar de prezent, acest cvartet ne lipseşte de trecutul nostru glorios, de Marea Victorie, încercând să ne demonstreze că noi suntem un popor cu totul incapabil”. La finele manifestării, participanţii “Acţiunii sociale” au transmis administraţiei raionale Soroca o Declaraţie în care au cerut demisia conducerii localităţii. Acţiunii de protest similare au avut loc în mai multe localităţi din republică.
26 aprilie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a organizat o conferinţă de presă la sediul central al partidului, în cadrul căreia Violeta Ivanov, deputat PCRM, a declarat că mun. Chişinău se află în pragul unei catastrofe ecologice din cauza metodelor de deshidratare a nomolului de la staţia de epurare a apelor reziduale şi a mirosului urît răspîndit în tot oraşul, menţionînd că primăria Chişinău trebuie să stopeze de urgenţă lucrările de împrăştiere a nomolului deshidratat la staţie pe motiv că acesta ar fi toxic. De asemenea, deputatul Igor Dodon a declarat în cadrul conferinţei de presă că taxele locale din Chişinău au fost majorate nefondat în condiţiile în care ţara se află în criză financiară, el a spus că majorarea cu 50 la sută a taxelor locale a fost făcută ilegal şi fără a consulta agenţii economici. Deputatul PCRM a precizat că pe fundalul majorării tarifelor la apă, canalizare şi energie termică, majoritatea populaţiei a intrat în incapacitate de plătă, iar CET-1 a fost închisă pe o perioadă nelimitată. Dodon a solicitat autorităţilor Chişinăului să anuleze cît mai urgent deciziile de majorare a taxelor locale şi a serviciilor comunale şi să administreze eficient resursele energetice din capitală.
28 martie 2010
Activul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova a prezentat în incinta complexului “Moldexpo”, denumirea noii iniţiative a PCRM “Proiectul Moldovenesc”, care reprezintă o platformă socială de dezvoltare a ţării în parteneriat cu societatea civilă şi forţe politice din ţară. “O luptă politică adevărată este o luptă a proiectelor, a propunerilor concurenţiale, dar nu un duel verbal. Societatea aşteaptă acum de la noi anume acest lucru şi mai puţine platforme plictisitoare”, a declarat preşedintele PCRM Vladimir Voronin.
16 martie 2010
Consilierul din partea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, în Consiliul Municipal Chişinău, Mihail Garev, a organizat o conferinţă de presă la sediul partidului, pe tema: “Iniţiativele PCRM pentru susţinerea veteranilor Războiului pentru Apărarea Patriei în municipiul Chişinău”, în cadrul căreia a declarat că “fracţiunea PCRM în CMC va înainta propunerea de a anula datoriile acumulate pînă la 1 ianuarie 2010 pentru serviciile comunale şi de a stabili un tarif la acestea de 50% faţă de cel actual”. De asemenea, Mihail Garev a mai spus că “Veteranii trebuie să beneficieze şi de un ajutor material unic de 1 mie de lei, de ajutor la reparaţia locuinţei, precum şi de ajutor la organizarea întîlnirilor şi evenimentelor consacrate zilei de 9 mai”.
9 decembrie 2009
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a convocat o conferinţă de presă, la sediul partidului, în cadrul căreia reprezentantul PCRM, Ion Ceban, ex-viceministru al educaţiei şi tineretului, şi deputatul comunist Inna Şupac s-au expus pe marginea politicilor de tineret, cerînd demisia ministrului tineretului şi sportului, Ion Cebanu, învinuindu-l de lipsă de atitudine atunci când Guvernul a elaborat proiectul bugetului de stat pentru anul 2010, menţionînd că sumele destinate tineretului sunt foarte mici.
24 noiembrie 2009
Ion Ciobanu, ex-viceministrul Educaţiei, membru al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova a desfăşurat o conferinţă de presă, la sediul PCRM din str. N. Iorga 11, în cadrul căreia a făcut o declaraţie de presă pe tema “Sistemul educaţional este în pericol de criză în urma implementării prevederilor noului Program de guvernare”.
18 noiembrie 2009
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a susţinut o conferinţă de presă la sediul partidului din str. N. Iorga 11, în cadrul căreia deputatul Grigore Petrenco a facut o declaraţie privind revenirea tradiţiilor criminale în societate.
Miting de protest organizat de PCRM
7 noiembrie 2009
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a organizat sîmbătă, 7 noiembrie 2009, în scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet, un miting de protest “Împotriva fărădelegilor criminale, împotriva umilirii sociale şi atacului asupra drepturilor democratice ale cetăţenilor Republicii Moldova”[]
4 noiembrie 2009
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a desfăşurat o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. N. Iorga 11, în cadrul căreia a făcut o Declaraţie “Cu privire la construcţia uzinei de ardere a deşeurilor în municipiul Chişinău”.
4 noiembrie 2009
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a susţinut o conferinţă de presă, în incinta sediului PCRM, în cadrul căreia a facut o Declaraţie “Cu privire la audierile parlamentare ale ministrului sănătăţii privind situaţia cu gripa pandemică”.
13 iulie 2009
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a susţinut o conferinţă de presă la sediul partidului din str. N. Iorga 11, pe tema: “De ce opoziţia liberală nu propune nimic tinerilor din Republica Moldova”.
22 aprilie 2009
Conducerea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova a depus, în mod tradiţional, flori la monumentul fostului lider bolşevik Vladimir Ulianov-Lenin, la Moldexpo, de ziua de naştere a acestuia.
7 octombrie 2008
Partidul Comunistilor a organizat un miting la monumentul lui Vladimir Lenin, consacrat aniversarii a 91-a a Revolutiei Socialiste din Rusia. La actiune au participat liderul PCRM, presedintele Vladimir Voronin, conducerea partidului, reprezentanti ai Guvernului si Parlamentului.
20 septembrie 2008
A avut loc o plenară a Comitetului Municipal Balţi al PCRM cu ordinea de zi “Cu privire la sarcinile organizaţiilor primare de partid în desfăşurarea muncii în rândurile tineretului”.
4 septembrie 2008
În Găgăuzia a avut loc primul festival social al tineretului, prilejuit de Anul Tineretului. Organizator al acţiunii cu genericul “Găgăuzia — autonomie a tinerilor” a devenit deputatul în Parlament din partea Partidului Comuniştilor din RM Irina Vlah cu suportul Adunării Populare a UTA.
20 iulie 2008
Uniunea Tineretului Consomolist din Moldova a organizat pentru locuitorii orasului Leova un program muzical de exceptie.
8 iulie 2008
Un grup de tineri s-au deplasat sub forma de miting la monumentul lui Che Guevara. La miting au participat activisti ai comsomolului si reprezentanti ai PCRM.
25 mai 2008
În clubul muzical-literar “Проходной двор”, au avut loc dezbateri pe temă “Ziua Victoriei vs Ziua Europei”. La dezbateri au participat secretarul Uniunii Tineretului Comunist din Moldova Victor Draguţan şi director NewMediaGroup Tudor Darie.
19 mai 2008
Lîngă monumentul lui V.I.Lenin, pe teritoriul MOLDEXPO, a avut loc un careu festiv consacrat Zilei Pioneriei.
6–9 mai 2008
Uniunea Tineretul Comunist din Republica Moldova (UTCM), a desfăşurat acţiunea “Panglica Sf. Gheorghe Biruitorul”, dată ce coincide cu aniversarea a 63 ani de la Ziua Victoriei.
5 mai 2008
La Centrul Internaţional de Presă al reprezentanţei RIA Novosti la Chişinău a avut loc o conferinţă de presă a Uniunii Tineretului Comunist din Moldova cu ocazia iniţierii în Republica Moldova a acţiunii “Panglica Sf. Gheorghe Biruitorul”, prilejuită de aniversarea a 63-a a Zilei Victoriei.
16 aprilie 2008
În raionul Floreşti cu ocazia Anului Tineretului a avut loc o întrunire a comsomoliştilor din raion cu primul secretar al CC UTCM Inna Şupac şi viceministru al Educaţiei şi a Tineretului Ion Ceban care s-a desfăşurat în localul Centrului raional de Resurse pentru Tineret.
4 martie 2008
La Edinet a avut loc Conferinta regionala consomolista pe tema: “Rolul si sarcinile tineretului consomolist la etapa actuala”.
8 februarie 2008
In sala mica a Palatului Feroviarilor a avut loc un seminar cu colaboratorii comisariatelor de politie. La seminar, organizat de CC UTCM a sectorului centru, au fost invitati consomolistii din oras, precum si reprezentantii tinerilor neconsomolisti.

Arhiva

2016 [3]
2014 [34]
2013 [30]
2012 [46]
2011 [55]
2010 [73]
2009 [51]
2008 [18]
2004 [1]
2003 [2]
Alegeri [100]
Domeniul socio-cultural