Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Mai multe zeci de mii de manifestanţi protestează după gratiile instalate de autorităţi

|versiune pentru tipar||
PCRM / 1 mai 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Zeci de mii de protestatari, care au venit, sâmbătă, la Chişinău din diferite regiuni ale ţării pentru a protesta împotriva guvernării liberal-democrate, protestează în Piaţa Marii Adunări Naţionale după gardul cu gratii instalat de autorităţi.

Autorităţile de la Chişinău au instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale gratii de fier pentru a îngrădi o mică parte de suprafaţă, în pofida faptului că primăria capitalei a permis Partidului Comuniştilor să desfăşoare manifestarea în PMAN de Ziua Internaţională a Muncii.

Alte câteva mii de participanţi la “Acţiunea socială” s-au postat în afara gratiilor din cauza că nu au avut loc pe perimetrul indicat de autorităţi.

La solicitarea agenţiei OMEGA reprezentanţii forţelor de ordine nu au putut da numele persoanei care a indicat postarea gardului de fier în Piaţă, precum şi a celei care a indicat să fie încuiate porţile din Grădina Publică “Ştefan cel Mare”.

“Acţiunea socială” este organizată de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova. Manifestarea a fost autorizată de primăria municipiului Chişinău, în pofida încercărilor autorităţilor de a împiedica desfăşurarea acţiunii de protest. Secretarul executiv al Comitetului Central al PCRM şi membrul Comitetului executiv politic al CC PCRM, Iurie Muntean, a declarat pentru agenţia OMEGA că “Partidul Comuniştilor, alături de toţi care le pasă de soarta ţării lor, sărbătoresc de 1 mai Ziua Muncii”.

În timp ce zeci de mii de persoane protestează împotriva politicilor promovate de Guvernul liberal-democrat, Premierul Moldovei, Vladimir Filat, a părăsit în regim de urgenţă capitala.

Sursa: www.pcrm.md

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a avut o întrevedere cu un grup de experţi ai Organizaţiei Naţiunilor Unite Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a avut o întrevedere cu David A. Merkel