Alegerile parlamentare din 2019 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePCRM

PCRM a organizat o acţiune de protest împotriva guvernării actuale

|versiune pentru tipar||
PCRM / 23 noiembrie 2013 | 
PCRM a organizat o acţiune de protest împotriva guvernării actuale

Pe 23 noiembrie 2013, la Chişinău, a avut loc o acţiune masivă de protest organizată de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, în cadrul căreia simpatizanţii şi membrii formaţiunii au cerut demisia Guvernului, dizolvarea Parlamentului şi organizarea alegerilor anticipate.

Protestatarii au purtat drapele roşii, precum şi steaguri albe cu inscripţia “Marş social” şi au scandat “Jos guvernul!”, “Filat la dubă!”, “Moldova!”, “Leancă la dubă!”, “Alegeri!”, “Plahotniuc la dubă!”.

Organizatorii acţiunii au anunţat că “manifestarea a fost doar începutul revoluţiei”, iar în următoarele zile în Piaţa Marii Adunări Naţionale se vor aduna şi mai mulţi oameni din toate colţurile Moldovei, pentru a cere demisia actualului regim de guvernare.

La finalul protestului au fost adoptate două declaraţii: una faţă de poporul Moldovei şi alta faţă de structurile europene, în care protestatarii au cerut întregii ţări să nu se lase manipulată de actualul regim criminal de guvernare. Totodată, structurilor europene li s-a cerut să înceteze susţinerea regimul criminal de la Chişinău, care a instituit un adevărat genocid împotriva propriului popor.