Alegerile parlamentare din 2019 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePCRM

Evenimente ale PCRM la tema “Situaţii excepţionale”

6 mai 2014
La Chişinău, a avut loc şedinţa executivului politic al PCRM, în cadrul căreia a fost adoptată o declaraţie în care sunt exprimate condoleanţe rudelor şi apropiaţilor persoanelor decedate în tragedia care a avut loc la Odesa pe 2 mai 2014. De asemenea, în cadrul şedinţei s-a decis ca pe 23 mai să fie desfăşurată o conferinţă ştiinţifico-practică, dedicată subiectelor ce vizează activitatea şi dezvoltarea Uniunii Vamale a ţărilor CSI.
26 februarie 2014
La Chişinău, a avut loc şedinţa extraordinară a Comitetului executiv al CC PCRM, în cadrul căreia a fost adoptată poziţia PCRM în legătură cu evenimentele din Ucraina. “Acapararea forţată a puterii din Ucraina a fost posibilă doar imixtiunii brute şi deschise a UE şi SUA în conflictul civil”, se arată în documentul comuniştilor.
9 ianuarie 2013
Zeci de protestatari în frunte cu deputaţii PCRM Mark Tkaciuk şi Grigore Petrenco au scandat în faţa Procuraturii Generale şi a Ministerului de Interne. Ei au cerut demisia lui Valeriu Zubco, tragerea la răspundere a acestuia şi iniţierea unei achete pe cazul lui Sorin Paciu, rănit mortal în timpul unei vînători în Pădurea Domnească din raionul Făleşti. “Valeriu Zubco îşi va da demisia, aceasta nu este o solicitare făcută de către un partid, ci de majoritatea cetăţenilor. Dacă oamenii se vor resemna însă cu această situaţie conluzionăm că într-adevăr trăim într-o ţară nefericită”, a declarat deputatul Mark Tkaciuk. Ulterior, protestele au continuat la Ministerul de Interne.
10 aprilie 2012 | 
Deputatul comunist Mark Tkaciuk a declarat într-o conferinţă de presă că evadarea bloggerului rus, Eduard Baghirov, a fost organizată de autorităţi întrucît dacă ar fi stat în închisoarea moldovenească, deranja autorităţile, iar după ce a părăsit teritoriul Moldovei, autorităţile moldovene l-au dat în căutare, l-au făcut vulnerabil şi dependent şi, eventual, l-au determinat să colaboreze sub o formă anumită. Tkaciuk a spus că enunţurile lui Baghirov sunt nişte aberaţii şi că acesta, “în timpul inspiraţiei literare, poate vorbi orice de ce este în stare”.
25 iunie 2011 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul comunist, Marc Tkaciuk a declarat că PCRM deţine informaţii potrivit cărora SIS-ul şi procuratura, în special, domnul Cociu, exercită presiuni dure asupra participanţilor activi ai pogromurilor din 7 aprilie 2009, asupra reprezentanţilor organizaţiilor radicale de dreapta, cum ar fi Noua Dreaptă, pentru ca ei să-şi divulge relaţiile sale cu PCRM în cadrul acelor evenimente. În acest context, Marc Tkaciuk a menţionat că partidul a decis “de a suspenda protestele de stradă până la identificarea nominală a tuturor provocatorilor implicaţi de regim”.
4 noiembrie 2010 | 
Candidaţii la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea PCRM, Violeta Ivanov şi Eduard Muşuc, au ţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia au declarat că Partidul Comuniştilor propune preluarea experienţei Ministerului Situaţiilor Excepţionale al Federaţiei Ruse pentru prevenirea calamităţilor naturale şi catastrofelor tehnologice în Republica Moldova. “Propunem crearea unui Minister al Situaţiilor Excepţionale al RM, care se va ocupa de prevenirea calamităţilor, va conduce situaţia în momentul de criză. Pentru aceasta vom lua drept bază experienţa Federaţiei Ruse”, a spus Muşuc. Potrivit lui, în cadrul instituţiei urmează să fie create trei subunităţi: un centru naţional, care să lucreze nonstop şi care să fie dotat cu tehnică necesară, un centru de monitorizare şi prognozare a situaţiilor excepţionale, precum şi un centru de pregătire a cadrelor şi sporirea calificării specialiştilor.
12 iulie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova propune crearea unei comisii care în cel mai scurt timp să investigheze şi să dea o notă acţiunilor Guvernului pentru prevenirea consecinţelor inundaţiilor în Moldova, despre aceasta a declarat deputatul comunist Igor Dodon, în cadrul unei conferinţe de presă. El a spus că această comisie, formată din reprezentanţii societăţii civile şi din experţi în domeniu, trebuie să răspundă la întrebarea principală: dacă s-a făcut totul pentru prevenirea victimelor umane şi a pierderilor materiale în urma inundaţiilor. “PCRM consideră că victimele puteau fi evitate. Vom vedea ce va spune comisia”, a spus Dodon. “În aceste condiţii în regim de urgenţă trebuie să fie evaluate pierderile fiecărui cetăţean în parte”. “Fiecare cetăţean trebuie să primească de la Guvern, care este responsabil de ceea ce se întâmplă, deoarece personal Prim-ministrul a luat decizia de deversări fără inventarierea digurilor, despăgubirea costului averii, inclusiv costului casei”, a spus Igor Dodon. Potrivit lui, “algoritmul politic nu poate face faţă crizei. Toate partidele de la guvernare sunt deja în campanie electorală şi îşi vor pune piedici unul altuia”, a concluzionat deputatul, specificând că “este josnic şi cinic ca pe sentimentele oamenilor să faci capital politic”.
27 mai 2010
Autorităţile Moldovei intenţionează să construiască la Soroca o staţie de epurare a apelor după tehnologiile zonelor umede, ceea ce sporeşte apropierea unei catastrofe ecologice pe Nistru, despre aceasta a anunţat deputatul comunist Elena Bodnarenco în cadrul unei conferinţe de presă la sediul central al PCRM. “Construcţia trebuie să se încheie către anul 2012. Pentru aceasta au fost acordate 10 ha de teren agricol la 2,5 km de Soroca”, a spus deputatul. Potrivit ei, tehnologia nu este eficientă pentru localităţile mari şi pentru centrul industrial al Moldovei, deoarece iarna aceste staţii funcţionează la temperatura de pînă la minus 15 grade. La Soroca în iarna aceasta temperatura aerului a coborît pînă la minus 20 de grade. Aceasta înseamnă că iarna staţiile nu vor funcţiona, iar apele din canalizări vor ajunge în Nistru.
4 noiembrie 2009
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a susţinut o conferinţă de presă, în incinta sediului PCRM, în cadrul căreia a facut o Declaraţie “Cu privire la audierile parlamentare ale ministrului sănătăţii privind situaţia cu gripa pandemică”.
2 noiembrie 2009
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a susţinut o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. N. Iorga 5, în cadrul căreia au fost expuse trei declaraţii de presă:
1. “Privind necesitatea întreprinderii unor măsuri urgente în legătură cu situaţia epidemiologică din Republica Moldova şi din ţările vecine”
2. “PCRM protestează împotriva sfidării continue a recomandărilor structurilor europene şi internaţionale de către guvernarea liberal-democrată”
3. “Cu privire la situaţia cu termificarea în or. Chişinău”

Arhiva

2016 [3]
2014 [34]
2013 [30]
2012 [46]
2011 [55]
2010 [73]
2009 [51]
2008 [18]
2004 [1]
2003 [2]
Alegeri [100]
Situaţii excepţionale