Alegerile parlamentare din 2019 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePCRM

Evenimente ale PCRM la tema “Colaborarea internaţională”

6 mai 2014
La Chişinău, a avut loc şedinţa executivului politic al PCRM, în cadrul căreia a fost adoptată o declaraţie în care sunt exprimate condoleanţe rudelor şi apropiaţilor persoanelor decedate în tragedia care a avut loc la Odesa pe 2 mai 2014. De asemenea, în cadrul şedinţei s-a decis ca pe 23 mai să fie desfăşurată o conferinţă ştiinţifico-practică, dedicată subiectelor ce vizează activitatea şi dezvoltarea Uniunii Vamale a ţărilor CSI.
11 decembrie 2013 | 
Fracţiunea parlamentară a PCRM a organizat un briefing de presă, în cadrul căruia a fost prezentată o declaraţie, potrivit căreia, partidul solicită implicarea responsabilă a comunităţii internaţionale în procesul de demitere a actualei guvernări. Declaraţia a fost făcută după a treia tentativă eşuată a PCRM de demitere a Guvernului.
13 noiembrie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputaţii comunişti, Alexandr Petkov şi Grigore Petrenco au declarat că guvernarea a tăinuit experţilor ONU informaţiile cu privire la tranzacţiile cu armament, care au avut loc în septembrie 2011, cînd 50 de tone de muniţie din activele Armatei Naţionale au fost trimise în Armenia prin intermediul unei companii letone. “PCRM deţine materiale exclusive care fac dovada faptului că autorităţile Republicii Moldova au recurs cu bună ştiinţă la finanţarea terorismului internaţional, ştiind că încalcă dreptul internaţional”, au spus parlamentarii.
10 octombrie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, a vorbit despre rezultatele vizitei sale la Strasbourg, în cadrul căreia a participat la prima Adunare generală a mişcării “Lumea fără nazism”, a avut mai multe întrevederi cu oficiali europeni. În alt context, Vladimir Voronin s-a referit şi la plecările recente din formaţiunea sa: “eu am încredere în om pînă la ultimul moment şi chiar după ce se întîmplă, eu nu vreau să cred asta. După ce au avut aşa o încredere din partea partidului şi a mea personală, eu nu pot să cred acest lucru”, a spus Voronin.
Liderii partidelor parlamentare s-au întîlnit cu Angela Merkel
22 august 2012 | 
Pe 22 august, liderii PCRM, PDM şi PL au avut o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel, aflată într-o vizită oficială în Republica Moldova[]
21 septembrie 2011 | 
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a convocat o conferinţă de presă, în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele vizitei oficiale efectuate în Republica Populară Chineză. Deputatul Iurie Muntean a specificat că vizita a fost una productivă, s-a reuşit semnarea unui acord de colaborare cu Partidul Comunist chinez în scopul intensificării relaţiilor bilaterale între cele două state, prin susţinerea proiectelor investiţionale în scopul dezvoltării regionale a Republicii Moldova.
16 februarie 2011 | 
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia deputatul comunist, Iurie Muntean, a declarat că “pentru AIE, România este ferestruica Moldovei în procesul integrării europene, deşi România singură are nevoie de o ferestruică pentru că încă nu s-a integrat”. Potrivit lui Muntean, “PCRM salută cooperarea dintre România şi Moldova, însă regretă că nu se iau măsuri pentru soluţionarea problemelor principale — semnarea Tratatului politic de bază şi a acordului privind frontiera de stat”. Totodată, deputatul comunist, Grigore Petrenco, a spus că “afară de semnarea acordului de colaborare dintre MAI şi jandarmeria română, Ministerul Apărării a trimis Guvernului proiectul acordului privind cooperarea militară”, menţionînd că “acest acord contravine Constituţiei şi statutului de neutralitate al Moldovei”. Petrenco s-a arătat indignat de faptul că “Acordul privind micul trafic la frontieră este realizat ineficient, precum şi de faptul că cetăţenii moldoveni trebuie să aibă 500 de euro la intrarea în România, ca garanţie de plată”.
5 decembrie 2010
La Chişinău au avut loc consultările pentru crearea unei coaliţii de centru-stînga între PCRM şi PDM, eveniment la care a participat şi Serghei Narîşkin, şeful administraţiei preşedintelui Federaţiei Ruse. După întrevedere, liderul comunist, Vladimir Voronin, a subliniat “nimeni nu trebuie să fie mirat de faptul că o asemenea întrevedere a avut loc în ajunul luării unor decizii importante pentru organizarea conducerii în Moldova”. La rîndul său, liderul PDM, Marian Lupu a declarat că la întrevedere “am vorbit despre dezvoltarea şi aprofundarea relaţiilor bilaterale între Republica Moldova şi Rusia”.
4 noiembrie 2010 | 
Candidaţii la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea PCRM, Violeta Ivanov şi Eduard Muşuc, au ţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia au declarat că Partidul Comuniştilor propune preluarea experienţei Ministerului Situaţiilor Excepţionale al Federaţiei Ruse pentru prevenirea calamităţilor naturale şi catastrofelor tehnologice în Republica Moldova. “Propunem crearea unui Minister al Situaţiilor Excepţionale al RM, care se va ocupa de prevenirea calamităţilor, va conduce situaţia în momentul de criză. Pentru aceasta vom lua drept bază experienţa Federaţiei Ruse”, a spus Muşuc. Potrivit lui, în cadrul instituţiei urmează să fie create trei subunităţi: un centru naţional, care să lucreze nonstop şi care să fie dotat cu tehnică necesară, un centru de monitorizare şi prognozare a situaţiilor excepţionale, precum şi un centru de pregătire a cadrelor şi sporirea calificării specialiştilor.
29 octombrie 2009
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a organizat o conferinţă de presă, la sediul PCRM din str. N. Iorga 11, pe tema “Cu privire la rezultatele misiunii FMI în Republica Moldova”.
24 iunie 2009
Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a susţinut o conferinţă de presă, în Sala Mică a Palatului Republicii, str. Maria Cibotari 16, pe tema: “Alegerile anticipate şi statalitatea Republicii Moldova”.
10–14 iulie 2008
Reprezentanti ai PCRM, au participat la cea de-a treia Scoala de Vara organizata de Partidul European de Stinga la Paris.

Arhiva

2016 [3]
2014 [34]
2013 [30]
2012 [46]
2011 [55]
2010 [73]
2009 [51]
2008 [18]
2004 [1]
2003 [2]
Alegeri [100]
Colaborarea internaţională