Alegerile parlamentare din 2019 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePCRM

Evenimente ale PCRM la tema “Securitate naţională”

1 septembrie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul comunist, Grigore Petrenco a solicitat ca la prima şedinţă plenară din sesiunea toamnă-iarnă a Parlamentului să fie chemat ministrul Apărării, Valeriu Troenco, şi să dea explicaţii privind aflarea în republică a militarilor din SUA.
13 noiembrie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputaţii comunişti, Alexandr Petkov şi Grigore Petrenco au declarat că guvernarea a tăinuit experţilor ONU informaţiile cu privire la tranzacţiile cu armament, care au avut loc în septembrie 2011, cînd 50 de tone de muniţie din activele Armatei Naţionale au fost trimise în Armenia prin intermediul unei companii letone. “PCRM deţine materiale exclusive care fac dovada faptului că autorităţile Republicii Moldova au recurs cu bună ştiinţă la finanţarea terorismului internaţional, ştiind că încalcă dreptul internaţional”, au spus parlamentarii.
18 aprilie 2012
În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul comunist Alexandr Petcov a declarat că prim-ministrul Vlad Filat nu numai că a ştiut despre comercializarea unui lot de armament Armeniei în anul 2011, dar chiar a coordonat acţiunile de efectuare a tranzacţiei. Potrivit lui Petcov, operaţiunea “a fost efectuată prin multiple încălcări ale legislaţiei şi urma să se încheie cu vânzarea avioanelor de vânătoare sovietice MIG-29”, iar conducerea aeroportului din Mărculeşti cunoaşte mult mai multe decât a declarat comisiei parlamentare de cercetare a circumstanţelor tranzacţiei cu vânzarea unui lot de armament în Armenia.
21 noiembrie 2011
În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul comunist Grigore Petrenco a declarat că Parlamentul încalcă statutul de neutralitate al Republicii Moldova, prin adoptarea în prima lectură a Acordului cu Organizaţia pentru Întreţinere şi Aprovizionare a Alianţei Nord-Atlantice (NAMSO) privind distrugerea pesticidelor şi produselor chimice periculoase. Potrivit lui, “distrugerea pesticidelor se foloseşte ca pretext pentru intrarea pe teritoriul ţării noastre a personalului militar şi civil al NATO”. În caz că Parlamentul va ratifica Acordul, deputaţii comunişti nu exclud că se vor adresa Curţii Constituţionale pentru anularea lui.
19 aprilie 2011 | 
În cadrul unei conferinţe de presă liderul PCRM, Vladimir Voronin, alături de colegii săi Vasilii Şova, Grigore Petrenco şi Sergiu Sârbu au declarat că în cadrul integrării europene a Republicii Moldova, neutralitatea militară a acesteia este în pericol, de aceea ei propun un proiect de lege, potrivit căruia neutralitatea permanentă a ţării să fie recunoscută la nivel internaţional. “Prevederea cu privire la neutralitate este tot mai mult eronată. Noi vedem că, de facto, integrarea europeană s-a transformat în integrare euro-atlantică”, a declarat Vladimir Voronin. Preşedintele comunist s-a referit şi la problema transnistreană, subliniind că există pericolul repetării scenariului din anul 1991, iar proiectul de lege pe care îl prezintă prevede că pe teritoriul Republicii Moldova nu se admit forţe armate străine.
8 iulie 2009
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a susţinut o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. N. Iorga 11, pe tema: “Poziţia PCRM în soluţionarea conflictului transnistrean”.
17 februarie 2008
La Cahul a avut loc un seminar ideologic pe tema: “Neutralitatea neconditionata ca garantie a integritatii si independentei Moldovei”.

Arhiva

2016 [3]
2014 [34]
2013 [30]
2012 [46]
2011 [55]
2010 [73]
2009 [51]
2008 [18]
2004 [1]
2003 [2]
Alegeri [100]
Securitate naţională