Alegerile parlamentare din 2019 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePCRM

Evenimente ale PCRM la tema “Mass-media”

20 ianuarie 2014
În cadrul unui briefing de presă, fracţiunea parlamentară PCRM a acuzat Coaliţia de guvernare de comportament fraudulos, exprimat prin ignorarea reprezentanţilor Coaliţiei a şedinţei extraordinare a parlamentului de luni, 20 ianuarie. “Nu au avut curajul de a veni la şedinţă, în timp ce toate structurile internaţionale deja şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu întreruperea retransmisiei celor trei posturi TV, inconveniente Coaliţiei de guvernare”, a menţionat Alexandru Petkov.
15 ianuarie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul PCRM, Grigore Petrenco, a declarat că “începând cu data de 13 ianuarie 2014, trei posturi de televiziune neafiliate actualei guvernări — Accent TV, Jurnal TV şi RTR Moldova — au încetat să existe. Ele există dar nimeni nu le poate privi. Am fost martori ai unui atac dur, grosolan şi fricos a structurilor oligarhico-mafiotice conduse de Plahotniuc asupra operatorilor de cablu”. Potrivit lui Petrenco, responsabilii atacului trebuie să fie traşi la răspundere.
24 septembrie 2013
La Chişinău, a avut loc o acţiune de protest în faţa postului de televiziune public “Moldova 1”, unde zeci de protestatari comunişti au cerut să fie încetată cenzura. Manifestanţii au scandat “Jos cenzura”, “Libertate”.
4 iulie 2012
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PCRM, Vladimir Voronin a declarat că “pentru această guvernare, libertatea mass-media nu este nimic altceva decît o expresie goală. Sarcina lor este — limitarea libertăţii de exprimare şi a accesului cetăţenilor la informaţii, eliminarea oricărui fel de disidenţă în mass-media, oricărei critici a guvernării şi persoanelor corupte care fac parte din ea”. De asemenea, Voronin a adăugat că formaţiunea pe care o conduce este categoric împotriva faptului ca prin instituţiile media aservite puterii, “are loc un proces continuu de dezinformare şi prostire a cetăţenilor”.
6 aprilie 2012
Peste 50 de reprezentanţi ai Uniunii Tineretului Comunist din Moldova şi simpatizanţi ai postului de televiziune NIT au pichetat oficiul Consiliului Coordonator al Audiovizualului, purtând pancarte cu lozinci, drapelul NIT şi scandând “Jos mâinile de pe NIT!”, “Ruşine!”. Deputatul comunist Mihail Poleanschi, a ţinut un discurs în faţa protestatarilor declarând că singurul post de opoziţie din Moldova a fost închis. “Este o ruşine că în zilele de azi în mass-media există cenzură şi lipseşte libertatea de exprimare”, a apreciat el.
6 aprilie 2012
Principalul vinovat de sistarea activităţii de emisie a postului de televiziune este liderul PLDM, premierul Vlad Filat, a declarat într-o conferinţă de presă, deputatul comunist, Sergiu Sîrbu. Potrivit lui, Filat se va face vinovat şi de pierderile mari care vor urma după sistarea emisiei postului, pentru că PCRM intenţionează să depună plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Sîrbu a spus că s-a emis şi dispoziţia de sistare a activităţii paginii web a NIT şi că la toate etapele, în acest caz, s-au comis încălcări flagrante ale legislaţiei Moldovei.
20 iulie 2009
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a susţinut o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. N. Iorga 11, pe tema: “Cu privire la sabotarea de către unele instituţii mass-media în desfăşurarea unei campanii electorale transparente”.
25 iunie 2009
Partidului Comuniştilor din Republica Moldova a desfăşurat o conferinţă de presă, la sediul PCRM din str. Iorga 11, pe tema: “Extremismul de dreapta în politica moldovenească şi în mass-media din Moldova.”
25 mai 2008
În clubul muzical-literar “Проходной двор”, au avut loc dezbateri pe temă “Ziua Victoriei vs Ziua Europei”. La dezbateri au participat secretarul Uniunii Tineretului Comunist din Moldova Victor Draguţan şi director NewMediaGroup Tudor Darie.
5 mai 2008
La Centrul Internaţional de Presă al reprezentanţei RIA Novosti la Chişinău a avut loc o conferinţă de presă a Uniunii Tineretului Comunist din Moldova cu ocazia iniţierii în Republica Moldova a acţiunii “Panglica Sf. Gheorghe Biruitorul”, prilejuită de aniversarea a 63-a a Zilei Victoriei.

Arhiva

2016 [3]
2014 [34]
2013 [30]
2012 [46]
2011 [55]
2010 [73]
2009 [51]
2008 [18]
2004 [1]
2003 [2]
Alegeri [100]
Mass-media