Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Pe 6 mai a avut loc şedinţa Comitetului Executiv al CC PCRM

|versiune pentru tipar||
PCRM / 6 mai 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

A fost luată decizia de a organiza pe 23 mai 2014 conferinţa ştiinţifico-practică dedicată problemelor ce ţin de activitatea Uniunii Vamale.

Comitetul Executiv al CC PCRM a aprobat planul de acţiuni pentru organizarea dezbaterilor publice ale Platformei electorale a PCRM, aprobate la mitingul din 1 mai 2014.

Decizia adoptată obligă organizaţiile de partid să facă uz de metodele de lucru în masă caracteristice partidului: adunări săteşti, adunări ale comitetelor Congresului Civic, etc…

De asemenea, Comitetul Executiv a audiat şi a dezbătut informaţia cu privire la pregătirea Congresului VI al comsomolului din moldova.

Comitetul Executiv a decis ca Plenara a IX-a CC PCRM să se desfăşoare pe 31 mai 2014.

Comitetul Executiv al CC PCRM a remis o declaraţie vizavi de evenimentele tragice din Odesa

PCRM îşi exprimă sincerele condoleanţe rudelor şi persoanelor apropiate ale victimelor tragediei fără precedent care a avut loc la Odesa pe 2 mai 2014.

Această zi de groază va intra în istoria Ucrainei frăţeşti şi a oraşului Odesa, apropiat pentru locuitorii Moldovei, ca una dintre cele mai tragice şi negre zile a secolului. Zeci de persoane omorîte cu bestialitate, clădiri distruse, disperare şi durere în suflet — iată rezultatul crimei din Odesa. A crimei care a devenit posibilă din cauza guvernării actuale din Ucraina. A guvernării instaurate cîteva luni în urmă ca rezultat al răsturnării violente a puterii legale. A guvernării care a venit adusă de neonazişti şi radicali, care promovează xenofobia, intoleranţa şi agresivitatea. A guvernării care nu este în stare să oprească fărădelegea pe care tot ea a pornit-o.

PCRM speră că tragedia odesită va trezi minţile politicienilor care au pierdut legătura cu realitatea. Le va aminti că viaţa omenească este valoarea supremă şi nici un fel de scopuri politice şi mercantile nu merită chinurile inumane prin care trec cetăţenii simpli şi nevinovaţi ai Ucrainei.

În aceste zile cu adevărat dramatice pentru poporul frăţesc ucrainean comuniştii din Moldova îndeamnă guvernarea de la Kiev să oprească violenţa pe întreg teritoriul Ucrainei. Să caute şi să găsească în scurt timp soluţii pentru depăşirea crizei politice, la dialog civilizat şi neadmiterea declanşării unui război civil de proporţii.

Fie pace şi linişte în Ucraina!

Sursa: comunist.md

Întîlnirea liderului PCRM, Vladimir Voronin cu Ministrul britanic de externe, William Hague Declaraţia Fracţiunii PCRM în Consiliul Municipal Chişinău