Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia Fracţiunii PCRM în Consiliul Municipal Chişinău

|versiune pentru tipar||
PCRM / 6 mai 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Fracţiunea PCRM în CMC din nou constată cu regret nedorinţa aşa-zisei componente democratice a Consiliului de a lucra constructiv asupra problemelor cotidiene ale capitalei şi chişinăuienilor.

O dovadă în plus este şi compromiterea de către acestea a şedinţei CMC din 6 mai 2014. Aşa cum s-a anunţat, în ziua respectivă urma să continue şedinţa CMC, întreruptă acum două săptămîni. La aceasta erau preconizate discutarea şi adoptarea unor decizii importante pentru municipiu, rămase nesoluţionate de la şedinţa precedentă. Din păcate, nu s-a reuşit nici astăzi: şedinţa a fost colectiv ignorată de reprezentanţii părţii “democratice” a CMC, ocupată, probabil, din puctul său de vedere, cu alte chestiuni mai importante.

Între timp, printre chestiunile prioritare care urmau să fie examinate figura şi proiectul de decizie iniţiat de consilierii comunişti cu privire la marcarea apropiatei Zile a Victoriei în Piaţa Marii Adunări Naţionale — o temă ce perocupă serios majoritatea chişinăuienilor. Dar subiectul aşa şi a rămas în aer.

De remarcat că, indiferent de poziţia distructivă a “democraţilor” municipali, şedinţa CMC putea să aibă loc. Din păcate, pentru asigurarea cvorumului celor 25 de consilieri prezenţi mai era nevoie de un vot — cel al reprezentantului grupului socialiştilor, care a fost aşteptat mai mult de o oră, dar în zadar. Probabil, pentru formaţiunea lui Dodon este mai importantă PR-ul pe seama Zilei Victoriei, decît să contribuie concret la sărbătorirea destoinică a acestei date de către chişinăuieni.

Indiferent de acţiunile contraproductive ale reprezentanţilor regimului antipopular de guvernare şi a sateliţilor săi evidenţi şi din umbră, fracţiunea PCRM în CMC consideră de datoria sa să ia toate măsurile necesare pentru ca Ziua Marii Victorii a poporului sovietic în Marele Război pentru Apărarea Patriei să fie marcată în capitală ca cea mai sfîntă şi însemnată sărbătoare a Republicii Moldova.

Sursa: comunist.md

Pe 6 mai a avut loc şedinţa Comitetului Executiv al CC PCRM Declaraţia Comitetului Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova