Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Peste 30 mii de persoane au participat la “Marşul Victoriei” organizat de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PCRM / 9 mai 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a organizat astăzi “Marşul Victoriei” consacrat celei de-a 65-a Victorii în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Participanţii la “Marşul Victoriei” în frunte cu al treilea Preşedinte al Republicii Moldova, Preşedinte al PCRM, Vladimir Voronin, deputaţi ai PCRM, veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei au defilat din Scuarul Teatrului de Operă şi Balet pîna la Memorialul “Eternitate”.

Participanţii la “Marşul Victoriei” au scandat lozincile: “Moldova”, “Victorie”, “Glorie”, “Победа!”, “Слава Ветеранам”, “Слава Победителям!”, “Спасибо” şi au purtat “Steagul Victoriei”, drapelele PCRM, drapelele roş-albastru ale Cnezatului Moldovei de pînă la 1859, steagurile roşii ale lui Ştefan cel Mare, drapelele “Acţiunea Socială” şi “Blocul Sindical”.

În momentul ieşirii coloanei din Scuarul Teatrului de Operă şi Balet, “Marşul Victoriei” număra peste 20 de mii de persoane. În momentul apropierei de Memorialul “Eternitate”, “Marşul Victoriei” număra o coloană de peste 30 de mii pe persoane.

La Memorialul “Eternitate”, “Marşul Victoriei”, organizat astăzi de către Partidul Comuniştilor, a fost salutat de zeci de mii de persoane, care au venit să dea omagiul faţă de eroismul veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, precum şi celor care au căzut în lupta contra fascismului în anii 1941–1945.

Serviciul de presă al PCRM

Mesaj de felicitare din partea lui Vladimir Voronin cu prilejul Marii Victorii PCRM este deschisă pentru negocieri în vederea identificării soluţiilor de depăşire a crizei politice