Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePCRM

Congresul V al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PCRM / 11 decembrie 2004

La 11 decembrie 2004, a fost convocat Congresul ordinar al V-lea al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM). Cei 630 de delegaţi la congres au audiat raportul politic al Comitetului Central (CC) al PCRM prezentat de Vladimir Voronin, raportul Comisiei Centrale de Revizie şi Control (CCRC) a PCRM prezentat de Ludmila Borgula şi au operat o serie de modificări la programul şi statutul formaţiunii în cauză. Alte puncte din agenda congresului au constituit: alegerea preşedintelui PCRM, a CC şi a CCRC ale formaţiunii. În mod previzibil în calitate de preşedinte al PCRM a fost reales Vladimir Voronin.

În aceeaşi zi, după încheierea lucrărilor Congresului al V-lea al PCRM, a avut loc plenara I a CC în cadrul căreia Valeriu Sava şi Victor Stepaniuc au fost desemnaţi în calitate de secretari ai CC al PCRM şi membri ai Comitetul Executiv Politic (CEP) al CC. Oleg Mantorov a fost ales în funcţia de preşedinte al Comisiei de partid pe lîngă CC al PCRM, precum şi în calitate de membru al CEP, organ în componenţa căruia au mai fost desemnaţi: Vladimir Voronin, preşedintele PCRM, Eugenia Ostapciuc, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Iuri Eriomin, prim-secretar al comitetului raional al PCRM din sectorul Botanica al mun. Chişinău, Semion Dragan, prim-secretar al comitetului raional Ciadîr-Lunga al PCRM, Vladimir Vitiuc, prim-secretar al comitetului municipal Bălţi al PCRM, şi Grigore Petrenco, prim-secretar al Comitetului Central al Uniunii Comuniste a Tineretului din Moldova.

În acelaşi timp, a avut loc şi prima şedinţă a CCRC în noua sa componenţă, în cadrul căreia Ludmila Borgula a fost realeasă în funcţia de preşedinte al acesteia.