Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimente

Evenimente ale Partidului Social Democrat (PSD)

7 februarie 2014
La Chişinău, conducerea Partidului Popular Socialist şi a Partidului Social-Democrat din Moldova au purtat tratative oficiale pentru crearea unui bloc politic al forţelor de centru-stînga şi patriotice, care urmează să participe activ în alegerile parlamentare din anul 2014.

AlegeriEvenimente comuneRelaţii interpartinice

30 octombrie 2013
Mai mulţi membri şi simpatizanţi ai PSD au organizat o acţiune de protest în faţa Ministerului Apărării, în cadrul căreia au solicitat demisia ministrului Vitalie Marinuţă. “Marinuţă este un ministru incompetent, care nu poate asigura siguranţa soldaţilor atît timp cît aceştia îndeplinesc serviciul militar”, a declarat liderul social democrat, Victor Şelin. Manifestanţii au scandat “Ministrul Apărării — demisionat!”, “Marinuţă — moartea feciorilor noştri!”.

Atitudinea faţă de guvernareDomeniul socio-culturalDrepturile şi libertăţile omului

2 aprilie 2013
Mai mulţi membrii ai Partidului Social Democrat au organizat o acţiune de protest în faţa Agenţiei pentru Reglementare în Energetică, în cadrul căreia au cerut să nu majoreze tarifele la energia electrică şi alte servicii pentru populaţie. Liderul formaţiunii, Victor Şelin a spus în faţa manifestanţilor că “în cazul în care ANRE va aproba majorarea tarifelor pentru energia electrică, la sigur se va scumpi apa, gazul, benzina. Acest lucru va genera proteste în masă iar demisiile sunt inevitabile”.

Atitudinea faţă de guvernareDrepturile şi libertăţile omuluiPolitici tarifare

5 august 2012
Uniunea Forţelor de Stînga a organizat un miting de protest în mun. Bălţi. Liderul social democraţilor, Victor Şelin, a informat participanţii despre acţiunile şi decizia CEC de a interzice iniţierea Referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan şi a criticat poziţia Alianţei de guvernămînd privind desfăşurerarea referendumului PSD. De asemenea, Victor Şelin a criticat politicile unioniste ale AIE şi protestele pe care cîteva organizaţii unioniste din ţară le organizează în diferite regiuni ale ţării.

Atitudinea faţă de guvernareDomeniul socio-culturalDrepturile şi libertăţile omului

5 iunie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, membrii Grupului de Iniţiativă pentru desfăşurarea referendumului republican legislativ de aderare a Republicii Moldova la Comunitatea Economică Eurasiatică şi Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan au declarat că au trecut de jumătate din numărul necesar de semnături: peste 100 de mii de cetăţeni din toată ţara susţin iniţiativa poporului. Preşedintele Grupului de Iniţiativă, liderul PSD, Victor Şelin s-a adresat către toate partidele politice să se dezică de intrigi şi intimidări la adresa acestei iniţiative de consultare a cetăţenilor.

AlegeriPolitica externă / integrare europeană

Evenimente majore

Arhiva

2014 [1]
2013 [2]
2012 [10]
2011 [33]
2010 [32]
2009 [32]
2008 [6]
2004 [1]
2003 [2]
2002 [1]
Alegeri [29]

Site-uri relevante