Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePSD

Evenimente ale PSD la tema “Activitatea internă de partid”

Partidul Social Democrat şi Partidul Popular Socialist au format Uniunea Forţelor de Stînga
6 aprilie 2012 | 
Pe 6 aprilie 2012, Partidul Social Democrat şi Partidul Popular Socialist au semnat o declaraţie comună privind constituirea Uniunii Forţelor de Stînga. Declaraţia cuprinde 10 obiective prioritare aprobate de liderii celor două partide Victor Şelin şi Victor Stepaniuc[]
13 aprilie 2011 | 
Liderul Partidului Social Democrat, Victor Şelin a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Secretarul General al PSD, Sergiu Coropceanu a fost desemnat candidatul formaţiunii la funcţia de Primar General al mun. Chişinău. La rîndul său, Sergiu Coropceanu a menţionat că intră în cursa electorală pentru a asigura minimul de existenţă pentru fiecare locuitor al municipiului, lucru care nu a fost realizat timp de 8 ani de guvernare comunistă şi alţi 2 ani de guvernare a Alianţei pentru Integrare Europeană.
Congresul XII al Partidului Social Democrat din 17 aprilie 2010
17 aprilie 2010
Pe 17 aprilie 2010, la Chişinău şi-a desfăşurat lucrările Congresul XII al Partidului Social Democrat, care urma să aleagă noua conducere a PSD, în conformitate cu art.81 din statutul partidului care stipulează că preşedintele PSD trebuie să prezinte Congresului cererea de demisie, atunci când partidul nu are reprezentare în Parlament. La Congres au participat 428 de delegaţi din diferite raioane ale ţării[]
4 februarie 2010
Reprezentanţi din 24 de organizaţii teritoriale ale Partidului Social Democrat, precum şi 36 de consilieri, au anunţat într-o conferinţă de presă ţinută în Sala Roz a hotelului Codru, că pleacă din partid şi aderă la Partidul Democrat condus de Marian Lupu. După ce au negociat cu liderul PSD Dumitru Braghiş comasarea partidului cu PD şi nu le-a reuşit, membrii social-democraţi au hotărât să renunţe ei la formaţiune şi să meargă în echipa lui Lupu. Astfel printr-o declaraţie semnatarii acesteia anunţă că au decis să adere la PD, întrucât “în prezent, Partidul Democrat condus de Marian Lupu reprezintă unica opţiune democratică reală capabilă să coaguleze segmentul de centru-stânga în jurul valorilor social-democrate”.
30 decembrie 2009
Preşedintele Partidului Social Democrat, Dumitru Braghiş, a convocat o conferinţă de presă, la sediul central al partidului din str. Alexandru cel Bun 97, în cadrul căreia a anunţat că Iurie Bolboceanu şi Dumitru Godoroja au fost excluşi din rândurile partidului. Dumitru Braghiş a mai declarat că în partid sunt persoane care negociază în mod individual, fără a avea mandatul respect, cu alte formaţiuni privind o eventuală fuzionare, având în vedre şi un memorandulm de fuzionare semnat anterior de către liderul PD Marian Lupu şi Iurie Bolboceanu, în calitate de preşedinte al Consilului Naţional al PSD.
9 decembrie 2009
Preşedintele Partidului Social Democrat, Dumitru Braghiş, a susţinut o conferinţă de presă, la sediul central al partidului, în cadrul căreia s-a expus asupra căilor de depăşire a crizei constituţionale şi de reorganizare a sistemului electoral din Republica Moldova. De asemenea, Dumitru Braghiş a declarat că la congresul ordinar al Partidului Social Democart îşi va anunţa demisia din funcţia pe care o deţine.
18 octombrie 2009
Partidul Social Democrat a organizat la Comrat, un seminar teoretic-instructiv pentru preşedinţii organizaţiilor teritoriale ale partidului, la care au fost discutate rezultatele participării PSD la campaniile electorale parlamentare din 5 aprilie şi 29 iulie 2009, la fel, a fost discutat modul de participare şi sarcinile PSD în cadrul alegerilor care urmează să se desfăşoare în ATO “Gagauz-Yeri”.
15 aprilie 2009
Membrii Biroului politic ai Partidului Social-Democrat au organizat o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei Infotag, pe tema: “Membrii Biroului politic îşi anunţă demisia din PSD — partid anti-democratic şi anti-naţional”.
10 aprilie 2009
Secretarul general al Partidului Social Democrat, Eduard Muşuc, demis din formaţiune — potrivit liderului PSD Dumitru Braghis, şi membri ai biroului politic al partidului, a organizat o conferinţă de presă în incinta Agenţiei Infotag, privind situaţia din PSD.
15 februarie 2009
Partidul Social Democrat a organizat în incinta Palatului Naţional, Lansarea naţională a PSD în Electorala 2009. În cadrul Lansării au fost prezentate Oferta electorală a PSD “Moldovă Puternică — Economie Puternică — Viaţă mai bună!” şi Echipa PSD — Echipa Renovării.
22 septembrie 2008
Serghei Banari, presedintele organizatiei municipale a Partidului Social Democrat, filiala Balti, a sustinut o conferinta de presa în incinta agenţiei INFOTAG privind “Actiunile de tradare a membrilor formatiunii de catre liderii PSD, Dumitru Braghis si Eduard Musuc”.
19 aprilie 2008
PSD si-a inceput examinarea platformei electorale.
Congresul al VIII-lea al PSDM
1 februarie 2004
La 1 februarie curent şi-a ţinut lucrările cel de-al VIII-lea Congres al Partidului Social-Democrat din Moldova (PSDM). Participanţii la Congres au decis alegerea lui Ion Muşuc în calitate de preşedinte al PSDM, în timp ce Oazu Nantoi, ex-preşedintele acestei formaţiuni, a fost desemnat în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional de Coordonare[]

Arhiva

2014 [1]
2013 [2]
2012 [10]
2011 [33]
2010 [32]
2009 [32]
2008 [6]
2004 [1]
2003 [2]
2002 [1]
Activitatea internă de partid
Alegeri [29]