Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePSD

Evenimente ale PSD la tema “Politici tarifare”

2 aprilie 2013
Mai mulţi membrii ai Partidului Social Democrat au organizat o acţiune de protest în faţa Agenţiei pentru Reglementare în Energetică, în cadrul căreia au cerut să nu majoreze tarifele la energia electrică şi alte servicii pentru populaţie. Liderul formaţiunii, Victor Şelin a spus în faţa manifestanţilor că “în cazul în care ANRE va aproba majorarea tarifelor pentru energia electrică, la sigur se va scumpi apa, gazul, benzina. Acest lucru va genera proteste în masă iar demisiile sunt inevitabile”.
14 februarie 2012 | 
Preşedintele PSD, Victor Şelin a declarat într-o conferinţă de presă că “Guvernul şi Parlamentul, fără a avea o strategie proprie de dezvoltare economică, în mod conştient au promovat pentru anul 2012, un buget de stat antipopular şi antisocial”. Potrivit lui, deciziile adoptate de AIE provoacă daune ireparabile şi o lovitură business-ului naţional, şi creează condiţii insuportabile pentru realizarea iniţiativelor antreprenoriale. Totodată, Şelin s-a adresat reprezentanţilor sectorului real al economiei, membrilor colectivelor de muncă să se consolideze pentru a schimba vectorul politicii externe şi de modernizare a economiei naţionale, care trebuie să devină parte a repartizării forţei de muncă pe piaţa Comunităţii Eurasiatice.
29 noiembrie 2011 | 
Preşedintele PSD, Victor Şelin a declarat într-o conferinţă de presă că ultimele decizii incluse în proiectul bugetului pentru anul 2012, vin drept o politică antisocială a actualului Guvern, care continuă să acţioneze la ordinele impuse de Fondul Monetar Internaţional. Mai mult, liderul PSD, vine cu mesajul de a demite actuala componenţă a Guvernului şi de a desemna noi guvernanţi şi noi miniştri.
25 noiembrie 2011 | 
Liderul PSD, Victor Şelin a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că pe data de 12 şi 19 noiembrie curent, la Chişinău au fost desfăşurate proteste prin care s-a revendicat renunţarea la proiectul de buget şi de politicile fiscale pentru anul 2012, care prevăd majorarea impozitelor, scumpiri de preţuri şi lipsa investiţiilor în crearea a noi locuri de muncă. Social-democraţii cheamă cetăţenii la un nou miting care va avea loc la 26 noiembrie 2011 iar la revendicările protestatarilor care au fost înaintate la 12 şi 19 noiembrie, de această dată invoca şi revendicări politice “Demisia Guvernului”.
18 noiembrie 2011 | 
Preşedintele PSD, Victor Şelin a făcut o declaraţie de presă în care anunţă desfăşurarea unui protest pe 19 noiembrie împotriva inacţiunii autorităţilor de a revizui tarifele pentru apă, agent termic, gaze naturale, energie electrică şi refuzul actualei guvernări de a stopa negocierile monopoliste cu privire la formarea preţurilor pentru produse alimentare, medicamente şi combustibil. De asemenea, social-democraţii au solicitat Procuraturii Generale de a iniţia cauze penale împotriva funcţionarilor care au refuzat să îndeplinească cerinţele legitime înaintate în cadrul acţiunii de protest din 12 noiembrie 2011.
16 noiembrie 2011 | 
În cadrul unei conferinţe de presă liderul PSD, Victor Şelin a anunţat că va continua protestele în Piaţa Marii Adunări Naţionale împotriva politicii anti-sociale a Guvernului. Liderul social-democrat l-a invitat pe prim-ministrul Vlad Filat pentru a participa la dezbatere publică cu privire la măsurile de reducere a costurilor tarifelor şi a preţurilor la mărfurile social importante.
12 noiembrie 2011
Partidul Social Democrat, Sindicatul Independent “Protecţia Socială”, Asociaţia Obştească “Protecţia Consumatorului” au organizat un miting de protest împotriva autorităţilor guvernamentale şi deciziilor acestora privind majorările tarifelor la serviciile comunale şi a preţurilor pentru produse alimentare şi medicamente. Liderul PSD, Victor Şelin a venit cu ideea de a continua protestul prin amînarea achitării facturilor pentru o lună, timp în care Guvernul va trebui să îşi asume responsabilitatea de a satisface solicitările participanţilor la miting. Participanţii la protest au aprobat o rezoluţie şi au delegat organizatorii mitingului să informeze Guvernul şi Parlamentul despre revendicările înaintate.
26 octombrie 2011 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, Secretarul general al PSD, Sergiu Coropceanu a declarat că în Republica Moldova avem peste 200 mii invalizi, 600 mii pensionari şi sute de mii de bugetari care primesc salarii între 1500–2500 lei, însă actuala guvernare este preocupată de problema alegerii şefului statului şi ignoră intenţionat majorările la tariful pentru agentul termic şi electricitate. În acest context, PSD consideră că în RM trebuie să fie declarată stare de urgenţă în domeniul termoenergetic, să fie stopată activitatea ANRE şi să fie preluate funcţiile ANRE de aprobare a tarifelor, şi să fie transmise Guvernului RM, ca acesta să aprobe tarifele pentru energie electrică, gaz natural, agent termic în dependenţă de capacitatea de plată a populaţiei.
21 octombrie 2011 | 
Social-democraţii au organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a solicitat oficial CCCEC, Departamentul Vamal, Departamentul de Standardizare, Agenţia de Stat pentru Protecţia Consumatorilor, Agenţia Antimonopol — să efectueze o revizie amplă a activităţii economico-financiare a întreprinderii SA “Moldovagaz” privind justificarea tarifului pentru furnizarea gazelor naturale. PSD declară că această solicitare vine ca răspuns la suspiciunile privind cantitatea de gaze arsă în volume egale în perioada sezonului de încălzire ale anilor 2010 şi 2011, care emană mai puţină căldură, ceea ce confirmă nivelul scăzut de Gcal de la normă şi înseamnă că cetăţenii plătesc pe nedrept.
12 octombrie 2011 | 
Secretarul General al PSD, Sergiu Coropceanu a ţinut un briefing de presă privind tariful la agentul termic, în care a cerut Agenţiei Naţionale de Reglementări în Energetică (ANRE) să stopeze examinarea solicitării S.A. “Termocom” privind majorarea tarifului la agentul termic, pînă cînd această întreprindere va înlătura toate încălcările depistate de Curtea de Conturi cu tragerea la răspundere a persoanelor vinovate şi petrecerea unui control complex al activităţii economice-financiare. Coropceanu a ţinut să precizeze că în cazul în care ANRE va începe procedura de analiză a solicitării de majorare a tarifului la agentul termic, PSD va bloca şedinţele acesteia.
5 octombrie 2010 | 
Ruslan Bîrladeanu, membru al Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat a ţinut o conferinţă de presă la sediul PSD, pe tema “Nemodernizarea CET — o noua povară pentru locuitorii mun. Chişinău”, în cadrul căreia a declarat că în ultimii 20 de ani, nicio guvernare din Republica Moldova nu s-a ocupat de sectorul termoenergetic şi de cel comunal, au acumulat datorii imense, iar în ultimii 4 ani toată povara nemodernizării acestor sectoare o poartă locuitorii mun. Chişinău. Potrivit lui Bîrlădeanu, problema creşterii tarifelor este din cauza utilajului sectorului termoenergetic învechit, precum şi din cauza incompetenţei Guvernului Republicii Moldova. Partidul Social Democrat a elaborat Programul Naţional de micşorare a tarifelor ce constă din două componente de bază: modernizarea sectorului termoenergetic şi modernizarea sectorului comunal, care urmează să fie realizat în următorii 4 ani de viitorul Guvern al Republicii Moldova, care va reduce facturile de 2 ori.
24 septembrie 2010
Trucul Partidului Democrat în Parlament în legătură cu proiectul de lege privind majorarea pensiilor şi promisiunea ulterioară a premierului Vladimir Filat de a prezenta legea privind susţinerea populaţiei social-vulnerabile fac parte din scenariul comun al partidelor din Alianţa pentru Integrare Europeană, care încearcă să ascundă proiectul de lege a bugetului pentru anul 2011, de această părere este secretarul general al Partidului Social Democrat, Sergiu Coropceanu, expusă în cadrul unei conferinţe de presă. El a spus că guvernarea nu poate prezenta cetăţenilor care sunt sursele de formare a bugetului de stat pentru anul viitor, deoarece “pe parcursul întregului an 2010 economia nu a lucrat şi nici nu a generat aceste surse”. Totodată, Coropceanu consideră că prezentarea bugetului în condiţii preelectorale la fel poate avea o tentă electorală, dar a spus că AIE a avut la dispoziţie suficient timp pentru a elabora şi legea privind susţinerea populaţiei social-vulnerabile, şi legea bugetului pentru anul 2011.
12 iulie 2010
Partidul Social Democrat din Moldova consideră că ministrul economiei, Valeriu Lazăr, nu face faţă atribuţiilor sale şi nu este competent în domeniul atragerii investiţiilor străine, despre aceasta a declarat membrul Consiliului Naţional al PSD, Ruslan Bîrlădeanu, în cadrul unei conferinţe de presă la Infotag. El a amintit că, potrivit intenţiilor Ministerului Economiei şi Guvernului, de la 1 ianuarie 2012 impozitul zero pe venitul reinvestit va fi eliminat, “în rezultat Moldova va pierde atractivitatea investiţională”. “Pentru atragerea investiţiilor mari este nevoie de stabilitate, de aceea impozitul zero trebuie menţinut cel puţin 25 de ani”, a spus el. De asemenea, el a mai spus că “Uniunea Europeană nu are nevoie de vinurile moldoveneşti, de aceea Moldova trebuie să intre în Uniunea vamală comună cu Rusia, Belarus şi Kazahstan şi în perspectivă cu Ucraina”.
2 iulie 2010
Partidul Social Democrat a organizat o conferinţă de presă, în cadrul căreia liderul partidului, Victor Şelin, a declarat că PSD poate oferi 3500 locuri de muncă pentru tineri prin intermediul proiectului “Moldova: E-commerce”. Şelin a menţionat că în baza proiectului va fi creat un internet-magazin cu produse variate, precum şi vor fi deschise cîte un magazin obişnuit în fiecare raion pentru livrarea produselor de pe site. Sistemul va permite utilizatorilor să cumpere sau să vîndă orice produs, nou sau la mîna a doua, să achite servicii comunale sau să suplinească contul telefonului mobil. “Proiectul nu este afiliat politic, aşadar, orice tînăr care are 18 ani şi cunoaşte la nivel de utilizator calculatorul poate completa ancheta de angajare pe site-ul www.dostavka.md. Ulterior, noi vom selecta şi instrui tinerii”, a menţionat Şelin. El susţine că site-ul va prezenta interes, deoarece “preţurile propuse de internet-magazin vor fi accesibile”. Totodată, PSD susţine că va mai lansa zece proiecte care vor asigura cu loc de muncă pensionarii, studenţii, invalizii şi mamele singure.
23 iunie 2010
Partidul Social Democrat din Moldova a organizat o conferinţă de presă, în incinta Agenţiei Infotag, în cadrul căreia liderul partidului, Victor Şelin, a declarat că PSD a lansat Proiectele naţionale pentru crearea a noi locuri de muncă, plan care la etapa iniţială conţine 10 proiecte, a căror lansare va asigura cu locuri de muncă mii de şomeri. Potrivit lui, proiectele sînt susţinute de calcule financiar-economice concrete, de perspective investiţionale şi de posibilităţi reale de livrare a producţiei autohtone pe pieţele de desfacere internaţionale. “Graţie acestor proiecte vom reuşi să creăm în Moldova circa 600 mii de locuri de muncă, inclusiv să restabilim 300 mii de locuri de muncă în agricultură”, a mai spus Şelin.
25 mai 2010
Partidul Social Democrat a organizat o conferinţă de presă la Agenţia Infotag, în cadrul căreia au prezentat un proiect de lege privind stabilirea minimului de existenţă şi asigurarea protecţiei sociale, pe care intenţionează să-l propună Parlamentului spre aprobare pînă la data de 16 iunie 2010, în care se propune ca pensia minimă garantată de stat să fie majorată pînă la 1137 lei începînd cu 1 iulie 2010. “Totodată, propunem ca pentru persoanele apte de muncă să fie stabilit un salariu minim de 1410 lei, pentru copiii în vîrsta de pînă la 6 ani — de 1205, iar pentru copiii în vîrstă de la 6 la 18 ani — 1471 lei. Nu este vorba de pensii de 300 euro sau de salarii de 500 euro, ci de asigurarea unui minim de existenţă, care să permită cetăţenilor să ducă un trai decent”, a spus Ruslan Bîrlădeanu, membru al Consiliului Naţional al PSD, care consideră că mai întîi de toate statul trebuie să investească în faptul ca cetăţenii să nu moară de foame şi abia după aceea în proiecte investiţionale.
10 iulie 2009
Partidul Social Democrat şi Uniunea Centristă din Moldova a desfăşurat o conferinţă de presă la sediul PSD din str. Alexandru cel Bun 97, pe tema: “Adevărul despre acţiunile clanului Voronin şi aliaţilor săi”.
21 mai 2009
Partidul Social Democrat a convocat o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. Alexandru cel Bun 97, pe tema: “Distrugând businessul mic şi mijlociu, guvernarea comunistă distruge baza economiei ţării. Prin politica sa fiscală, ea a creat premise pentru izbucnirea unor proteste sociale de proporţii”.

Arhiva

2014 [1]
2013 [2]
2012 [10]
2011 [33]
2010 [32]
2009 [32]
2008 [6]
2004 [1]
2003 [2]
2002 [1]
Alegeri [29]
Politici tarifare