Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Sergiu Coropceanu cere ANRE să stopeze examinarea solicitării S.A. “Termocom” privind majorarea tarifului la agentul termic

|versiune pentru tipar||
PSD / 12 octombrie 2011 | 
Partidul Social Democrat

Astăzi, 12 octombrie, Secretarul General al Partidului Social Democrat Sergiu Coropceanu a ţinut un briefing de presă privind tariful la agentul termic.

Sergiu Coropceanu a reamintit Agenţiei Naţionale de Reglementări în Energetică că funcţiile de bază ale Agenţiei constau în supravegherea respectării de către întreprinderile a căror activitate este reglementată de Agenţie a principiului costurilor necesare şi justificate la calcularea şi prezentarea spre aprobare a tarifelor pentru activităţile reglementate. În acelaşi timp ANRE are obligaţia de a respecta drepturile şi interesele consumatorilor.

De aceia, ANRE poate analiza solicitările de majorare a tarifului pentru agentul termic doar la prezentarea justificată a necesităţilor de majorare, pe cînd această justificare din partea S.A. “Termocom” nu este reală, din cauză că la această întreprindere, conform raportului Curţii de Conturi, nu există o evidenţă contabilă adecvată a operaţiunilor economice.

Mai mult ca atît, administraţia S.A. “Termocom”, prin modul de administrare, a adus prejudicii de sute de milioane de lei, inclusiv peste 24,6 milioane lei fiind acordate neargumentat ca sporuri la salarii. Nu poate un director al unei întreprinderi falimentare să primească suport la salariu de 47 mii lei.

Sergiu Coropceanu cere ANRE să stopeze examinarea solicitării S.A. “Termocom” privind majorarea tarifului la agentul termic, pînă cînd această întreprindere va înlătura toate încălcările depistate de Curtea de Conturi cu tragerea la răspundere a persoanelor vinovate şi petrecerea unui control complex al activităţii economice-financiare. Analiza solicitării să fie efectuată doar în baza rezultatelor acestui control.

În cazul în care ANRE nu-şi va îndeplini funcţiile sale de protejare a consumatorului şi va începe procedura de analiză a solicitării de majorare a tarifului la agentul termic pentru S.A. “Termocom”, Partidul Social Democrat va chema lumea la blocarea şedinţelor ANRE, precum şi la alte acţiuni de protest.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Despre întîlnirea Ambasadorului Federaţiei Ruse în Republica Moldova Valeri Kuzmin cu conducerea PSD Flash-mob în susţinerea lui Eduard Baghirov