Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Flash-mob în susţinerea lui Eduard Baghirov

|versiune pentru tipar||
PSD / 13 octombrie 2011
Partidul Social Democrat

Astăzi, 13 octombrie 2011, Partidul Social Democrat a organizat un flash-mob în faţa Judecătoriei Centru, mun. Chişinău, cu ocazia aducerii în faţa instanţei a lui Eduard Baghirov.

Acţiunea a fost organizată ca semn de protest faţă de organele de anchetă şi încălcare a drepturilor omului, în cazul cetăţeanului Federaţiei Ruse Eduard Baghirov, atunci cînd o persoană este ţinută în arest timp de 4 luni de zile fără a avea careva dovezi împotriva acesteia.

De asemenea membrii PSD au solicitat instanţei judecătoreşti să schimbe măsura de constrîngere.

Sergiu Coropceanu, Secretar General PSD, a declarat că vinoveţi de evenimentele din 07 aprilie se fac partidele parlamentare: atît AIE cît şi PCRM, iar organele de anchetă caută “ţapul ispăşitor”.

Este o absurditate cînd pe parcursul a 2 ani şi jumătate nici o comisie parlamentară, amintim de comisia comunistă condusă de Vladimir Ţurcan şi de comisia liberal-democrată condusă de Vitalie Nagacevschi, nu au dat răspuns la întrebarea — ce a avut loc pe 07 aprilie 2009 şi cine se face vinovat? De asemenea a rămas neclară maltratarea tinerilor în izolatoarele de poliţie, moartea lui Valeriu Boboc, precum neclară rămîne şi situaţia cu înregistrările video demonstrate de liderul liberal Mihai Ghimpu şi primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă.

Toate aceste lucruri ne demonstrează nedorinţa partidelor parlamentare ca oamenii simpli să cunoască realitatea. Alianţa pentru Integrare Europeană a trădat toţi manifestanţii paşnici şi întregul popor moldovenesc. Iar transmiterea învinuirilor pe un scriitor, cetăţean al Federaţiei Ruse nu este alt ceva decît o înşelăciune a AIE şi dorinţa de a se eschiva de la propria răspundere.

Deşi prima parte a şedinţei de judecată a fost cu uşile închise, în cele din urmă, în prezenţa membrilor PSD judecătorul a refuzat solicitarea procurorului de a-i prelungi termenul de arest a dlui Baghirov cu încă 30 de zile şi l-a eliberat din sala de şedinţă aplicîndu-i arest la domiciliu.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Sergiu Coropceanu cere ANRE să stopeze examinarea solicitării S.A. “Termocom” privind majorarea tarifului la agentul termic Mesaj de felicitare cu ocazia Hramului oraşului Chişinău