Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePSD

Evenimente ale PSD la tema “Administraţie publică”

25 mai 2011 | 
Candidatul PSD la funcţia de primar general, Sergiu Coropceanu, a ţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a declarat că “pe parcursul a celor opt ani de aflare a comuniştilor la conducerea Republicii Moldova, oraşului Chişinău i-au fost aduse mai multe prejudicii materiale, care au influenţat, de asemenea, organizarea vieţii sociale a locuitorilor capitalei. Candidatul Partidului Comunist, Igor Dodon, fiind în funcţia de Ministru al Economiei, aproba decizii care erau în interesul anumitor persoane, fără a tine cont de prejudiciile aduse locuitorilor municipiului Chişinău”. Potrivit lui Coropceanu, “şansele lui Igor Dodon de a câştiga alegerile locale nu sînt reale. Orăşenii nu sunt de acord că funcţia primarului să fie preluată de o persoană, care a fost implicată personal în eliminarea proprietăţii de stat, distrugerea vieţii sociale a oraşului”.
23 mai 2011 | 
Candidatul PSD la funcţia de primar general, Sergiu Coropceanu a ţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a declarat că “astăzi a ieşit la suprafaţă o nouă schema coruptibilă, care a început, încă din 2004 şi care nu a fost eliminată de către Dorin Chirtoacă. Mă refer la faptul, că au fost falsificate, în mod intenţionat documente ce atestă pierderi de gaz, ulterior, acestea fiind incluse in facturi şi vândute locuitorilor mun. Chişinău”. Potrivit acestuia, Igor Dodon conştientizează toate cele sus-menţionate deoarece acestea au fost iniţiate în perioada conducerii comuniştilor. Despre aceasta cunoaşte şi Dorin Chirtoacă, care a promis să elimine din Primărie protejaţii comuniştilor şi să lupte cu corupţia înrădăcinată în administraţia centrală.
18 mai 2011
Candidatul PSD la funcţia de primar general de Chişinău, Sergiu Coropceanu a ţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat strategia şi planul de modernizare necesare întreprinderilor prestatoare de energie termică. În context, Sergiu Coropceanu îşi asumă această responsabilitate şi susţine că sursele financiare pentru reconstrucţia acestor întreprinderi, deja, au fost identificate, şi imediat după modernizarea CET, oraşul va fi asigurat cu energie electrică şi va beneficia de tarife mai ieftine la agent termic.
5 octombrie 2010 | 
Ruslan Bîrladeanu, membru al Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat a ţinut o conferinţă de presă la sediul PSD, pe tema “Nemodernizarea CET — o noua povară pentru locuitorii mun. Chişinău”, în cadrul căreia a declarat că în ultimii 20 de ani, nicio guvernare din Republica Moldova nu s-a ocupat de sectorul termoenergetic şi de cel comunal, au acumulat datorii imense, iar în ultimii 4 ani toată povara nemodernizării acestor sectoare o poartă locuitorii mun. Chişinău. Potrivit lui Bîrlădeanu, problema creşterii tarifelor este din cauza utilajului sectorului termoenergetic învechit, precum şi din cauza incompetenţei Guvernului Republicii Moldova. Partidul Social Democrat a elaborat Programul Naţional de micşorare a tarifelor ce constă din două componente de bază: modernizarea sectorului termoenergetic şi modernizarea sectorului comunal, care urmează să fie realizat în următorii 4 ani de viitorul Guvern al Republicii Moldova, care va reduce facturile de 2 ori.
17 septembrie 2010
Partidul Social Democrat cere demisia primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă deaorece “ocupînd o funcţie pe care trebuie s-o exercite în interesul locuitorilor capitalei, îşi ignoră obligaţiunile, activînd exclusiv în interesul Partidului Liberal, al cărui vicepreşedinte este”, despre aceasta au declarat în cadrul unei conferinţe de presă, liderii PSD. “Locuitorii capitalei au rămas doar cu promisiunile anului 2007. Arhitectura oraşului a devenit un cimitir multicolor, construcţiile apărînd ca ciupercile după ploaie, fără un plan urbanistic detaliat la nivel de cartier. Rămînem cu drumuri stricate, blocuri nereparate, tarife majorate, sistem de canalizare rămas doar ca denumire, pentru că străzile din capitală în timp de ploaie se transformă în piste de decolare, iar maşinile în avioane acvatice”, se arată în declaraţia de presă. În opinia PSD, în situaţia în care actuala conducere a capitalei nu acţionează în interesul locuitorilor unica soluţie pentru dl Chirtoacă de a-şi demonstra calităţi de adevărat şi responsabil politician, de adevărat bărbat, este prezentarea demisiei sale din funcţia pe care o ocupă.
15 iulie 2010
Partidul Social Democrat din Moldova este dispus să ofere gratis Primariei mun. Chişinău proiectul lor de reconstrucţie şi reamenanajare a parcului “Valea Morilor” în valoare de 2 mil. lei, iar planul de lucru va fi oferit primăriei drept cadou, despre aceasta a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă de la Infotag, secretarul general al PSD, Sergiu Coropceanu. “Primarul Dorin Chirtoaca a semnat contractul cu firma de transport «Autocomtrans», ştiind că această firmă este doar o companie de transport, care nu deţine utilaje necesare pentru a efectua lucrările. Timp de trei ani nu s-a întreprins nimic, iar acum primarul ne promite că va fi apă în lac pînă la sfîrşitul anului, lucru care este imposibil atît din punct de vedere tehnic, cît şi practic”, a spus Coropceanu. El a precizat că proiectul de reconstrucţie a parcului “Valea Morilor” propus de PSD prevede reconstrucţia plajei, a parcului pentru copii, a teatrului de vară, precum şi construcţia unui aquaparc, restaurant, cafenele, a unor havuzuri pe scări şi a unui complex sportiv.
22 iulie 2008
Partidul social-democrat din moldova a convocat o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei INFOTAG pe tema: “Rezultatul activităţii membrilor PSD în administraţia publică locală la un an de la alegerile locale”.

Arhiva

2014 [1]
2013 [2]
2012 [10]
2011 [33]
2010 [32]
2009 [32]
2008 [6]
2004 [1]
2003 [2]
2002 [1]
Administraţie publică
Alegeri [29]