Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePSD

Evenimente ale PSD la tema “Alegeri”

7 februarie 2014
La Chişinău, conducerea Partidului Popular Socialist şi a Partidului Social-Democrat din Moldova au purtat tratative oficiale pentru crearea unui bloc politic al forţelor de centru-stînga şi patriotice, care urmează să participe activ în alegerile parlamentare din anul 2014.
5 iunie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, membrii Grupului de Iniţiativă pentru desfăşurarea referendumului republican legislativ de aderare a Republicii Moldova la Comunitatea Economică Eurasiatică şi Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan au declarat că au trecut de jumătate din numărul necesar de semnături: peste 100 de mii de cetăţeni din toată ţara susţin iniţiativa poporului. Preşedintele Grupului de Iniţiativă, liderul PSD, Victor Şelin s-a adresat către toate partidele politice să se dezică de intrigi şi intimidări la adresa acestei iniţiative de consultare a cetăţenilor.
10 martie 2012 | 
Partidul Social Democrat din Moldova a organizat o întrunire a grupului de iniţiativă pentru organizarea referendumului de aderare a Moldovei la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. În cadrul şedinţei, cei peste o mie de participanţi s-au declarat hotărîţi să colecteze 200 mii de semnături necesare pentru organizarea unui asemenea plebiscit. Decizia de a desfăşura referendumul republican şi proiectul de lege supus referendumului a fost votată în unanimitate de către participanţi. De asemenea, drept propunere pentru petrecerea Referendumului, participanţii la adunare au acceptat ziua de 18 noiembrie 2012.
25 mai 2011 | 
Candidatul PSD la funcţia de primar general, Sergiu Coropceanu, a ţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a declarat că “pe parcursul a celor opt ani de aflare a comuniştilor la conducerea Republicii Moldova, oraşului Chişinău i-au fost aduse mai multe prejudicii materiale, care au influenţat, de asemenea, organizarea vieţii sociale a locuitorilor capitalei. Candidatul Partidului Comunist, Igor Dodon, fiind în funcţia de Ministru al Economiei, aproba decizii care erau în interesul anumitor persoane, fără a tine cont de prejudiciile aduse locuitorilor municipiului Chişinău”. Potrivit lui Coropceanu, “şansele lui Igor Dodon de a câştiga alegerile locale nu sînt reale. Orăşenii nu sunt de acord că funcţia primarului să fie preluată de o persoană, care a fost implicată personal în eliminarea proprietăţii de stat, distrugerea vieţii sociale a oraşului”.
18 mai 2011
Candidatul PSD la funcţia de primar general de Chişinău, Sergiu Coropceanu a ţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat strategia şi planul de modernizare necesare întreprinderilor prestatoare de energie termică. În context, Sergiu Coropceanu îşi asumă această responsabilitate şi susţine că sursele financiare pentru reconstrucţia acestor întreprinderi, deja, au fost identificate, şi imediat după modernizarea CET, oraşul va fi asigurat cu energie electrică şi va beneficia de tarife mai ieftine la agent termic.
16 mai 2011
Candidatul PSD la funcţia de primar general, Sergiu Coropceanu a prezentat conceptul general de dezvoltare şi amenajare a parcurilor din mun. Chişinău, precum şi proiectul de reconstrucţie şi amenajare a Parcului “Valea Morilor”, eveniment ce a avut loc chiar în zona parcului. În context, Coropceanu a declarat că nu vor fi irosiţi banii publici, ci vom iniţia o colaborare în bază de parteneriat public privat. Vom constitui administraţia parcului, care după aprobarea planului de dezvoltare şi obţinerea avizelor necesare va iniţia concursuri investiţionale pentru reconstrucţia obiectelor existente şi/sau construcţia celor noi.
11 mai 2011
Sergiu Coropceanu, candidatul Partidului Social Democrat la funcţia de primar general de Chişinău a dat start Campaniei Sociale “Chişinău — oraş curat”, care va dura pînă la data de 03 iunie şi care îşi pune drept scop sensibilizarea conducătorilor auto privind necesitatea menţinerii curăţeniei în oraş, prin păstrarea automobilelor curate. Campania a fost lansată cu lozinca “Eu voi face curăţenie — Voi o veţi păstra”. Totodată, Sergiu Coropceanu a promis că va construi spălătorii municipale la toate intrările în oraş, unde şoferii vor putea gratuit să-şi spele maşinile.
5 mai 2011 | 
Partidul Social Democrat s-a lansat oficial în campania electorală prin prezentarea candidatului PSD la funcţia de primar al capitalei, Sergiu Coropceanu, şi a echipei de candidaţi la funcţia de consilieri municipali. Candidatul PSD la funcţia de primar de Chişinău a asigurat că va trata Primăria de corupţie şi va asigura minimul de existenţă pentru fiecare locuitor al Chişinăului. De asemenea, Sergiu Coropceanu se angajează să lanseze o serie de proiecte de dezvoltare a municipiului, care prevăd încurajarea investiţiilor, modernizarea sistemului de canalizare, modernizarea complexului termo-energetic, reparaţia drumurilor, transparenţă totală în utilizarea banilor publici, precum şi creşterea nivelului de trai al locuitorilor capitalei.
13 aprilie 2011 | 
Liderul Partidului Social Democrat, Victor Şelin a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Secretarul General al PSD, Sergiu Coropceanu a fost desemnat candidatul formaţiunii la funcţia de Primar General al mun. Chişinău. La rîndul său, Sergiu Coropceanu a menţionat că intră în cursa electorală pentru a asigura minimul de existenţă pentru fiecare locuitor al municipiului, lucru care nu a fost realizat timp de 8 ani de guvernare comunistă şi alţi 2 ani de guvernare a Alianţei pentru Integrare Europeană.
3 noiembrie 2010
Partidul Social Democrat s-a lansat în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie, eveniment care a avut loc în Complexul agricol al oraşului Orhei. Liderul PSD, Victor Şelin a reiterat necesitatea revoluţiei economice prin accentuarea reformei agrare şi restabilirea colhozurilor după nou model economic prezentat în platforma electorală a partidului “Unica soluţie — este revoluţia economică”. Platforma electorală a PSD reprezintă un proces de restructurare a sistemului economic moldovenesc, iar dezvoltarea agriculturii reprezintă una din priorităţile programului, care prevede crearea locurilor de muncă a oamenilor de la sat.
27 septembrie 2010
Liderul PSD, Victor Şelin, a convocat o conferinţă de presă, în cadrul căreia a propus Partidului Comuniştilor să semneze după alegeri un Memorandum privind crearea unei coaliţii parlamentare, care să-l aleagă pe el în funcţia de prim-ministru, pe reprezentantul PCRM în calitate de speaker iar candidatura preşedintelui va fi coordonată de ambele partide. De asemenea, Memorandumul conţine şi propunerea de a semna Tratatul de bază de prietenie şi colaborare între Moldova şi România şi Acordul privind frontiera de stat între RM şi România; extinderea listei partenerilor strategici prin includerea alături de UE, Rusia, SUA a unor ţări precum Belarus, Kazahstan, Ucraina şi China; aderarea la Uniunea Vamală “Rusia-Belarus-Kazahstan”; implementarea noii concepţii a agriculturii; menţinerea taxei zero la impozitul pe venitul reinvestit; adoptarea legii privind minimul de existenţă garantat. Şelin a spus că PSD va insista asupra semnării acordului pînă la lansarea campaniei electorale “dacă totuşi nu vom crea cu comuniştii o majoritate, care să fie capabilă să aleagă premierul, preşedintele parlamentului şi şeful statului, atunci noi nu vom tergiversa procesul şi ne vom înţelege cu alte partide din Parlament”, a spus preşedintele PSD.
23 septembrie 2010
Liderul Partidului Social Democrat, Victor Şelin şi Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Valeri Kuzmin, au avut o întrevedere la sediul PSD, în cadrul căreia s-a discutat despre situaţia preelectorală din ţară şi strategiile postelectorale ale partidului. Potrivit unui Comunicat de presă al PSD, Victor Şelin a informat diplomatul rus despre faptul, că în perioada 11–14 septembrie a prezentat oficialilor europeni noul model de dezvoltare economică a Republicii Moldova, care trebuie să devină o punte de integrare a economiilor europene cu cele ale ţărilor membre CSI; model, care urmează să fie prezentat şi ţărilor membre CSI. De asemenea, Şelin a informat despre faptul, că Partidul Social Democrat va merge de unul singur în campania electorală iar în viitorul Parlament, PSD va opta pentru constituirea unei coaliţii de centru stânga pe baza unor principii transparente şi discuţii publice.
7 septembrie 2010
Secretarul General al Partidului Social Democrat, Sergiu Coropceanu, a convocat o conferinţă de presă, în cadrul căreia a fost expusă Poziţia PSD faţă de deciziile Alianţei pentru Integrare Europeană din 6 septembrie 2010. El a menţionat faptul că “doar la o zi de la desfăşurarea referendumului constituţional, asistăm în continuare la o buimăceală a populaţiei de către partidele membre ale Alianţei pentru Integrare Europeană. În situaţia când liderii AIE trebuie să ia atitudine faţă de neîncrederea exprimată de populaţie în cadrul desfăşurării referendumului constituţional, aceştia încearcă să transfere responsabilitatea proprie pe seama altcuiva”. De asemenea, Sergiu Coropceanu consideră că “AIE intenţionează să micşoreze perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, pentru ca partidele extraparlamentare să nu reuşească să-şi transmită mesajul alegătorilor, iar electoratul obosit să nu iasă la vot”. Partidul Social Democrat cere Preşedintelui interimar dl Mihai Ghimpu să ia atitudine de dorinţa cetăţenilor şi să dizolve actualul Parlament anunţând data alegerilor parlamentare anticipate.
13 iulie 2010
Partidul Social Democrat din Moldova îndeamnă populaţia să boicoteze referendumul planificat pentru 5 septembrie 2010, în cadrul căruia urmează să fie modificat articolul 78 din Constituţie privind alegerea şefului statului, despre aceasta a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă de la Infotag, secretarul general al formaţiunii, Sergiu Corobceanu. El a dat citire unei declaraţii în care se spune că “prin decizia de organizare a referendumului, şi ulterior, prin desfăşurarea alegerilor prezidenţiale se încearcă de fapt menţinerea ilegală la putere a actualului Parlament”. Corobceanu a anunţat că PSD dă start campaniei “Moldova Independenta”, care are drept scop informarea cetăţenilor despre pericolul care poate veni în urma acceptării de către cetăţeni a noilor norme de validare a referendumului. El a informat că în cadrul campaniei PSD va face un apel pentru partidele extraparlamentare şi parlamentare de opoziţie pentru a-şi uni eforturile cu scopul de a nu permite ca soarta Republicii Moldova să fie decisă de ambiţiile anumitor lideri politici.
21 iunie 2010
Partidul Social Democrat îi cere preşedintelui interimar Mihai Ghimpu să dizolve Parlamentul, să numească data alegerilor parlamentare anticipate şi să continue soluţionarea problemelor în noul Parlament ales în mod legal, despre aceasta a anunţat secretarul general al PSD, Sergiu Coropceanu, în cadrul unei conferinţe de presă la Infotag. El a spus că au fost create toate premisele pentru a considera ca “în Moldova s-a instalat uzurparea puterii, cînd o singură persoană hotărăşte totul aşa cum vrea ea”. Coropceanu afirmă că planurile de desfăşurare a referendumului “sînt o posibilitate a celor patru partide din Alianţa pentru Integrare Europeană de a desfăşura o campanie electorală din contul mijloacelor statului”. Totodată el a propus ca cele 50 mil. lei, necesari pentru desfăşurarea referendumului, să fie direcţionaţi spre soluţionarea problemelor stringente ale statului. De asemenea, Sergiu Coropceanu afirmă că prin acţiunile sale, Alianţa de guvernare creează premise pentru revenirea la conducere a Partidului Comuniştilor, deoarece “prin inconsecvenţa şi prin atitudinea sa faţă de problemele social-economice ale cetăţenilor, aceştia din urmă sînt nevoiţi să aleagă între trecut şi prezent, fără dreptul de a alege viitorul lor”.
15 februarie 2010
Preşedintele Partidului Social Democrat, Dumitru Braghiş, a susţinut o conferinţă de presă la sediul partidului din str. Alexandru cel Bun 97, în cadrul căreia s-a pronunţat pentru excluderea funcţiei de preşedinte de ţară în R. Moldova. Braghiş susţine că actualele funcţii ale preşedintelui ar putea fi transmise altor organe importante din stat, iar o modificare a Constituţiei în acest sens ar pune capăt crizei politice din ţară. De asemenea, pentru asigurarea independenţei reale ale tuturor puterilor în stat, PSD propune alegerea directă şi nominală a majorităţii deputaţilor în Parlamentul RM, a membrilor Curţii Constituţionale, a preşedintelui raionului, a reprezentanţilor în Consiliul Superior al Magistraturii, a membrilor Curţii de Conturi şi a membrilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului.
3 decembrie 2009
Partidul Social Democrat a desfăşurat o conferinţă de presă, la sediul central al partidului, str. Alexandru cel Bun 97, în cadrul căreia liderul formaţiunii Dumitru Braghiş a făcut o adresare catre partidele parlamentare privind necesitatea alegerii Preşedintelui ţării în data de 7 decembrie.
27 iulie 2009
Partidul Social Democrat desfăşurat o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. Alexandru cel Bun 97, cu tema: “Totalurile campaniei electorale desfăşurate de PSD şi situaţia social-politică înainte de alegeri”.
8 iulie 2009
Partidul Social Democrat a convocat o conferinţă de presă, la Pretura sectorului Ciocana, str. Mircea cel Bătrân 4/3, în care a prezentat candidaţii şi mesajul electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie 2009.
3 iulie 2009
Partidul Social Democrat a depus la CEC Lista comună a candidaţilor PSD şi UCM pentru funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova şi dosarul aferent acesteia.
15 aprilie 2009
Partidul Social Democrat a convocat o conferinţă de presă la sediul PSD, str. Alexandru cel Bun 97, privind contestaţia PSD adresată Curţii Constituţionale de nerecunoaştere a rezultatelor alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009, în urma poziţiei adoptate de Comisia Electorală Centrală.
3 aprilie 2009
Partidul Social Democrat a susţinut o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei INFOTAG, pe tema: “Totalurile companiei electorale 2009”.
5 martie 2009
Partidul Social-Democrat din Moldova a convocat o conferinţă de presă la sediul Agenţiei INFOTAG, pe tema: “Susţinerea PSD în UTA Găgăuzia”.
15 februarie 2009
Partidul Social Democrat a organizat în incinta Palatului Naţional, Lansarea naţională a PSD în Electorala 2009. În cadrul Lansării au fost prezentate Oferta electorală a PSD “Moldovă Puternică — Economie Puternică — Viaţă mai bună!” şi Echipa PSD — Echipa Renovării.
10 februarie 2009
Partidul Social-Democrat a susţinut o conferinţă de presă, în incinta agenţiei INFOTAG, pe tema: “Participarea Partidului Social Democrat la electorala 2009”.
28 ianuarie 2009
Partidul Social Democrat a susţinut o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a Agenţiei INFOTAG, pe tema: “Poziţia Partidului Social-Democrat privind campania electorală din 2009”.
3 decembrie 2008
Partidul Social Democrat a organizat o conferinţă de presă în incinta agenţiei INFOTAG pe tema: “2009 — Anul renovării cu PSD la guvernare”.
22 iulie 2008
Partidul social-democrat din moldova a convocat o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei INFOTAG pe tema: “Rezultatul activităţii membrilor PSD în administraţia publică locală la un an de la alegerile locale”.
19 aprilie 2008
PSD si-a inceput examinarea platformei electorale.

Arhiva

2014 [1]
2013 [2]
2012 [10]
2011 [33]
2010 [32]
2009 [32]
2008 [6]
2004 [1]
2003 [2]
2002 [1]
Alegeri