Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Întrevederea dlui Victor Şelin cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PSD / 23 septembrie 2010
Partidul Social Democrat

În dimineaţa zilei de astăzi, la sediul Partidului Social Democrat a avut loc o întrevedere între conducerea Partidului cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova dl Valeri Kuzmin având ca temă analiza situaţiei preelectorale şi postelectorale.

Dl Victor Şelin, Preşedintele Partidului Social Democrat a informat diplomatul rus despre faptul, că în perioada 11–14 septembrie a prezentat oficialilor europeni noul model de dezvoltare economică a Republicii Moldova, care trebuie să devină o punte de integrare a economiilor europene cu cele ale ţărilor membre CSI; model, care urmează să fie prezentat şi ţărilor membre CSI.

De asemenea, dl Şelin a informat despre faptul, că Partidul Social Democrat va merge de unul singur în campania electorală. În viitorul Parlament, Partidul Social Democrat va opta pentru constituirea unei coaliţii de centru stânga pe baza unor principii transparente şi discuţii publice.

Partidul Social Democrat va forma viitorul Guvern având la bază programul propriu de măsuri anticriză şi programul de creştere economică durabilă, programe ce nu le au alte partide. Viitorul Guvern va fi constituit pe criterii profesionale şi nu în baza unor algoritme.

La rândul său, Excelenţa sa dl Kuzmin a salutat intenţia Partidului Social Democrat de apropiere şi integrare a Republicii Moldova în Spaţiul Economic Unic şi Uniunea Vamală, precum şi a apreciat eforturile Partidului la elaborarea unui model economic de dezvoltare a Moldovei venit să asigure interesele economice ale Uniunii Europene şi Federaţiei Ruse pe teritoriul Republicii Moldova şi nemijlocit interesele cetăţenilor ţării noastre.

De asemenea, Ambasadorul rus a exprimat dorinţa Federaţiei Ruse de a vedea, după alegerile parlamentare anticipate ce urmează să se desfăşoare, o stabilitate în activitatea Guvernului, benefică ambelor părţi.

Centrul de presă PSD

Eşuarea privatizării şi neprofesionalismul Guvernului AIE se teme de PSD