Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

AIE se teme de PSD

|versiune pentru tipar||
PSD / 23 septembrie 2010
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat constată, cu regret, că pentru partidele membre ale Alianţei pentru Integrare Europeană (PLDM, PL, PDM şi AMN) nu este nimic mai presus decât acţiunile menite să realizeze interesele partidelor proprii. Micşorarea campaniei electorale de la 60 de zile la 30 se înscrie în şirul de hotărâri ale acestor partide, de rând cu: modificarea Legii cu privire la procedura de alegere a Preşedintelui, modificarea codului electoral prin micşorarea pragului pentru validarea referendumurilor, etc., toate îndreptate să servească interesele proprii ignorând respectarea normelor constituţionale şi legislative, plasate atât ca o badjocură faţă de partidele extraparlamentare cât şi faţă de toţi cetăţenii Republicii Moldova.

Pe fundalul unor disensiuni în cadrul AIE, inclusiv în cadrul Guvernului, totuşi cabinetul de miniştri a aprobat micşorarea campaniei electorale de la 60 de zile la 30, proiect care urmează să fie aprobat definitiv de Parlament. Acest lucru ne demonstrează, încă o dată, că atunci când se discută păstrarea cu orice preţ a puterii în stat AIE este “beton”.

Micşorarea termenului de petrecere a campaniei electorale reprezintă frica guvernanţilor faţă de Partidul Social Democrat.

Anume Partidul Social Democrat a cerut şi va continua să ceară guvernării socoteală pentru ceia ce face, pentru toate nereuşitele, necompetenţa şi neprofesionalismul acestora. Micşorarea termenului de petrecere a campaniei electorale reprezintă un refugiu pentru partidele membre ale AIE, pentru a avea cât mai puţin timp de dezbateri electoarale, pentru a răspunde la cât mai puţine întrebări incomode adresate de către Partidul Social Democrat la capitolele: relansarea economică a Republicii Moldova, crearea a sute de mii de locurilor de muncă, pensii, indemnizaţii şi salarii de cel puţin 500 euro, servicii comunale ieftine, lupta cu contrabanda etc, toate promise de actuala guvernare cetăţenilor.

PLDM, PL, PDM şi AMN îşi dau foarte bine seama că promisiunile elctorale făcute mai bine de un an au rămas doar pe hârtie, că în această perioadă s-au ocupat doar de departajări de funcţii şi împărţirea sferelor de influenţă: importul de carne, peşte etc. Am asistat la implementarea unui algoritm de plasare a membrilor acestor partide în funcţii publice, departe de calităţile profesionale ale acestora, interesul fiind doar acapararea resursului administrativ.

Ţinem să amintim că, Partidul Social Democrat conducânduse de apelul “Economia mai presus decât politicul” a fost unicul partid care a elaborat un Program de măsuri anticriză, pe care actuala guvernare la ignorat. În schimb, însă, AIE a continuat să guverneze haotic neavând un asemenea plan. Aceasta şi stă la baza fricii AIE faţă de PSD.

Totodată, partidele membre ale AIE trebuie să înţeleagă că frica faţă de Partidul Social Democrat, faţă de întrebările incomode şi cerinţele acestuia reprezintă, de fapt, frica de cetăţenii Republicii Moldova.

Numai un laş, un fricos poate decurge la asemenea tactici fugând de responsabilitatea faţă de populaţie şi asta o fac partidele membre ale Alianţei pentru Integrare Europeană.

Centrul de presă PSD

Întrevederea dlui Victor Şelin cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova Adevărul despre bugetul de stat pentru anul 2011