Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia privind necesitatea constituirii coaliţiei postelectorale de centru-stânga PSD-PCRM cu scopul păstrării independenţei, neutralităţii şi administrării eficiente a statului spre binele poporului moldovenesc

|versiune pentru tipar||
PSD / 27 septembrie 2010
Partidul Social Democrat

Referendumul din 05 septembrie 2010 a fost o acţiune clară de exprimare a votului de neîncredere acordat majorităţii parlamentare liberal-democrate. Populaţia Republicii Moldova a ignorat referendumul anunţat de conducerea ţării şi, în aşa mod, a demonstrat că în jur de 70 % din populaţie se conduce de viziuni social-democrate.

În acest referendum poziţia Partidului Social Democrat a fost susţinută de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, fapt ce a constituit un factor destul de important în victoria noastră comună şi victoria întregului popor moldovenesc asupra forţelor antipopulare şi antimoldoveneşti, care au venit la conducerea ţării prin minciună şi promisiuni deşarte aduse cetăţenilor Republicii Moldova.

În cadrul alegerilor parlamentare anticipate, cetăţenii ţării noastre urmează să decidă care formaţiune politică este capabilă să rezolve gravele problemele apărute în perioada guvernării aşa zisei alianţe pentru integrare europeană. De decizia corectă a electoratului va depinde şi stabilitatea politică în Republica Moldova.

Suntem convinşi, că după alegeri, Partidul Social Democrat, în viitorul Parlament, va influenţa toate procesele legislative. Dar, de unul singur, PSD nu va reuşi să soluţioneze problemele de dezvoltare stabilă şi durabilă a Moldovei suverane şi să asigure prosperarea populaţiei multietnice a ţării noastre.

Pornind de la această realitate, susţinem că este necesar de a crea o coaliţie postelectorală a partidelor de stânga şi de centru-stânga, pentru a propune poporului Moldovei o perspectivă de viaţă clară, bine definită.

Cea mai reală şi mai viabilă poate fi doar coaliţia dintre Partidul Social Democrat şi Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, creată cu scopul conducerii eficiente a ţării în baza principiilor arătate în Memorandumul pe care îl propunem pentru o discuţie în continuare între conducerea PSD şi PCRM, între membrii acestor partide şi pentru o discuţie largă desfăşurată în întreaga societate moldovenească.

PSD consideră că Memorandumul între partidele noastre urmează să fie semnat până la data alegerilor, fapt ce va demonstra întregii societăţi că avem intenţii oneste şi că sarcina noastră comună este să asigurăm prosperarea Moldovei iubite.

Proiect

Memorandum despre principiile de constituire a coaliţiei postelectorale între Partidul Social Democrat şi Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

mun. Chişinău “_____” __________ 2010

Partidul Social Democrat, în persoana Preşedintelui Partidului, dl Victor ŞELIN
şi
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, în persoana Preşedintelui Partidului, dl Vladimir VORONIN,
numite în continuare Părţi, au încheiat prezentul MEMORANDUM despre următoarele:

Părţile sunt de acord să-şi unească resursele politice şi eforturile pentru realizarea scopurilor şi sarcinilor comune.

În acest sens, Părţile au convenit să constituie o coaliţie postelectorală pe un termen de 4 ani, 2010–2014, cu scopul de a administra eficient ţara având la bază următoarele principii:

Compartimentul politicii externe:
Compartimentul politicii interne:
Compartimentul economic:
Compartimentul social:
Principiile de administrare a statului Republica Moldova de către coaliţia PSD-PCRM:

Centrul de Presă PSD

Adevărul despre bugetul de stat pentru anul 2011 Comunicat de presă al Partidului Social Democrat