Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePSD

Evenimente ale PSD la tema “Drepturile şi libertăţile omului”

30 octombrie 2013
Mai mulţi membri şi simpatizanţi ai PSD au organizat o acţiune de protest în faţa Ministerului Apărării, în cadrul căreia au solicitat demisia ministrului Vitalie Marinuţă. “Marinuţă este un ministru incompetent, care nu poate asigura siguranţa soldaţilor atît timp cît aceştia îndeplinesc serviciul militar”, a declarat liderul social democrat, Victor Şelin. Manifestanţii au scandat “Ministrul Apărării — demisionat!”, “Marinuţă — moartea feciorilor noştri!”.
2 aprilie 2013
Mai mulţi membrii ai Partidului Social Democrat au organizat o acţiune de protest în faţa Agenţiei pentru Reglementare în Energetică, în cadrul căreia au cerut să nu majoreze tarifele la energia electrică şi alte servicii pentru populaţie. Liderul formaţiunii, Victor Şelin a spus în faţa manifestanţilor că “în cazul în care ANRE va aproba majorarea tarifelor pentru energia electrică, la sigur se va scumpi apa, gazul, benzina. Acest lucru va genera proteste în masă iar demisiile sunt inevitabile”.
5 august 2012
Uniunea Forţelor de Stînga a organizat un miting de protest în mun. Bălţi. Liderul social democraţilor, Victor Şelin, a informat participanţii despre acţiunile şi decizia CEC de a interzice iniţierea Referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan şi a criticat poziţia Alianţei de guvernămînd privind desfăşurerarea referendumului PSD. De asemenea, Victor Şelin a criticat politicile unioniste ale AIE şi protestele pe care cîteva organizaţii unioniste din ţară le organizează în diferite regiuni ale ţării.
19 aprilie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PSD, Victor Şelin a declarat că la începutul lunii aprilie, Secretarul general al PSD, Sergiu Coropceanu a fost reţinut de către organele de poliţie şi interogat privitor la deţinerea în portbagajul automobilului a peste 1000 de broşuri “Manifestul Homosexualilor: Acum şi în Moldova”. “Cauza penală, iniţiată de către organele de urmărire penală, nu are nici o atribuţie cu conţinutul broşurilor, şi constituie o încălcare flagrantă a drepturilor omului la libera exprimare”, a spus Şelin. “PSD se va pronunţa şi în continuare împotriva aprobării acestei legi”, a subliniat liderul PSD.
10 martie 2012 | 
Partidul Social Democrat din Moldova a organizat o întrunire a grupului de iniţiativă pentru organizarea referendumului de aderare a Moldovei la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. În cadrul şedinţei, cei peste o mie de participanţi s-au declarat hotărîţi să colecteze 200 mii de semnături necesare pentru organizarea unui asemenea plebiscit. Decizia de a desfăşura referendumul republican şi proiectul de lege supus referendumului a fost votată în unanimitate de către participanţi. De asemenea, drept propunere pentru petrecerea Referendumului, participanţii la adunare au acceptat ziua de 18 noiembrie 2012.
24 februarie 2012
Un grup de tineri din aripa tînără a PSD din Moldova, au organizat un flash-mob împotriva adoptării de către Parlament a “Legii pentru Combaterea şi Prevenirea Discriminării în Republica Moldova”. Tinerii social-democraţi au distribuit trecătorilor broşuri cu material informativ despre pericolul adoptării “Legii nediscriminării” în baza criteriului “orientării sexuale”. Participanţii la acţiune consideră, că adoptarea acestei legi, va contribui la distrugerea instituţiei familiei şi la sfidarea moralităţii publice, va spori şi mai mult declinul social, moral şi spiritual al societăţii moldoveneşti.
13 decembrie 2011 | 
Preşedintele PSD, Victor Şelin a declarat într-o conferinţă de presă că pe 10 decembrie curent, la Chişinău a avut loc Adunarea reprezentanţilor satelor şi oraşelor din republică, care au decis de a constitui Grupul de Iniţiativă privind organizarea, în conformitate cu legislaţia în vigoare, a Referendumului Republican “Cu privire la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan”. De asemenea, liderul social-democraţilor a menţionat că pînă la 28 ianuarie 2012 va fi finisată procedura de formare a iniţiatorilor privind desfăşurarea referendumului şi va fi determinată adresa juridică a Grupului de Iniţiativă.
6 decembrie 2011 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PSD Victor Şelin a declarat că formaţiunea sa va iniţia demararea unui referendum republican privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. “Uniunea Vamală din estul continentului nostru a fost întotdeauna pentru Republica Moldova, un teritoriu unde se putea cumpăra mai ieftin şi să vândă mai scump”, a spus Şelin. El a anunţat că PSD a planificat pentru 10 decembrie curent la Chişinău, desfăşurarea Adunării Grupului de Iniţiativă pentru colectarea semnăturilor privind desfăşurarea Referendumului Republican în 2012.
1 decembrie 2011 | 
Partidul Social Democrat a organizat la Chişinău o acţiune de protest în faţa Parlamentului RM, unde protestatarii au adus capacul unui sicriu drept mesaj actualei Guvernări că a venit timpul să îşi dea demisia. Protestatarii au invitat deputaţii Parlamentului să bată cîte un cui în capacul sicriului drept confirmare că actuala Guvernare nu şi-a îndeplinit misiunea.
30 noiembrie 2011 | 
Social-democraţii au organizat un flashmob numit “Bazar la Guvern” cu participarea mai multor pensionarii şi şomerii în speranţa că aleşii poporului, vor ieşi din clădirea Guvernului şi vor achiziţiona din lucrurile personale ale oamenilor. Protestatarii susţin faptul că guvernarea nu a făcut nimic pentru cetăţenii cu venituri mici pentru a achita facturile pentru servicii comunale, produsele şi medicamentele necesare. PSD va desfăşura în continuare proteste pînă actuala guvernare va satisface revendicările protestatarilor înaintate la Mitingurile de protest, sau va insista pe demisia Guvernului.
25 noiembrie 2011 | 
Liderul PSD, Victor Şelin a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că pe data de 12 şi 19 noiembrie curent, la Chişinău au fost desfăşurate proteste prin care s-a revendicat renunţarea la proiectul de buget şi de politicile fiscale pentru anul 2012, care prevăd majorarea impozitelor, scumpiri de preţuri şi lipsa investiţiilor în crearea a noi locuri de muncă. Social-democraţii cheamă cetăţenii la un nou miting care va avea loc la 26 noiembrie 2011 iar la revendicările protestatarilor care au fost înaintate la 12 şi 19 noiembrie, de această dată invoca şi revendicări politice “Demisia Guvernului”.
18 noiembrie 2011 | 
Preşedintele PSD, Victor Şelin a făcut o declaraţie de presă în care anunţă desfăşurarea unui protest pe 19 noiembrie împotriva inacţiunii autorităţilor de a revizui tarifele pentru apă, agent termic, gaze naturale, energie electrică şi refuzul actualei guvernări de a stopa negocierile monopoliste cu privire la formarea preţurilor pentru produse alimentare, medicamente şi combustibil. De asemenea, social-democraţii au solicitat Procuraturii Generale de a iniţia cauze penale împotriva funcţionarilor care au refuzat să îndeplinească cerinţele legitime înaintate în cadrul acţiunii de protest din 12 noiembrie 2011.
16 noiembrie 2011 | 
În cadrul unei conferinţe de presă liderul PSD, Victor Şelin a anunţat că va continua protestele în Piaţa Marii Adunări Naţionale împotriva politicii anti-sociale a Guvernului. Liderul social-democrat l-a invitat pe prim-ministrul Vlad Filat pentru a participa la dezbatere publică cu privire la măsurile de reducere a costurilor tarifelor şi a preţurilor la mărfurile social importante.
12 noiembrie 2011
Partidul Social Democrat, Sindicatul Independent “Protecţia Socială”, Asociaţia Obştească “Protecţia Consumatorului” au organizat un miting de protest împotriva autorităţilor guvernamentale şi deciziilor acestora privind majorările tarifelor la serviciile comunale şi a preţurilor pentru produse alimentare şi medicamente. Liderul PSD, Victor Şelin a venit cu ideea de a continua protestul prin amînarea achitării facturilor pentru o lună, timp în care Guvernul va trebui să îşi asume responsabilitatea de a satisface solicitările participanţilor la miting. Participanţii la protest au aprobat o rezoluţie şi au delegat organizatorii mitingului să informeze Guvernul şi Parlamentul despre revendicările înaintate.
21 octombrie 2011 | 
Social-democraţii au organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a solicitat oficial CCCEC, Departamentul Vamal, Departamentul de Standardizare, Agenţia de Stat pentru Protecţia Consumatorilor, Agenţia Antimonopol — să efectueze o revizie amplă a activităţii economico-financiare a întreprinderii SA “Moldovagaz” privind justificarea tarifului pentru furnizarea gazelor naturale. PSD declară că această solicitare vine ca răspuns la suspiciunile privind cantitatea de gaze arsă în volume egale în perioada sezonului de încălzire ale anilor 2010 şi 2011, care emană mai puţină căldură, ceea ce confirmă nivelul scăzut de Gcal de la normă şi înseamnă că cetăţenii plătesc pe nedrept.
10 octombrie 2011 | 
Preşedintele PSD, Victor Şelin a declarat într-o conferinţă de presă că din 10 octombrie 2011, televiziunea publică “Moldova 1” acţionează în interes politic prin care marginalizează accesul la informaţii oficiale a vorbitorilor de limbă rusă. “Conducerea postului naţional de televiziune «Moldova 1» a făcut schimbări în grila de emisie, ştirile «Mesager» în limbă rusă fiind mutate în ore «incomode» pentru etniile vorbitoare de limbă rusă”, a spus Şelin. În acest context, PSD condamnă conducerea televiziunii naţionale prin încălcarea celui mai important principiu a unei instituţii media: de a fi imparţial şi de a nu discrimina, a precizat liderul social-democrat.
7 octombrie 2011 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PSD Victor Şelin a declarat că formaţiunea sa este gata să organizeze acţiuni de protest împotriva politicii antipopulare şi antisociale a actualei guvernări. “Pînă pe 20 octombrie curent, în regim de urgenţă, Guvernul trebuie să adopte o Hotărîre despre alocarea compensaţiilor speciale pentru gazul consumat, în mărime de 23% de la tariful stabilit pentru toate categoriile de cetăţeni”, a spus Şelin. Potrivit lui, dacă pînă la 10 noiembrie 2011 cetăţenii vor primi facturile pentru gaz, fără includerea compensaţiilor respective, atunci la 12 noiembrie 2011 PSD va convoca cetăţenii la un miting de protest în împotriva majorărilor de preţuri.
14 septembrie 2011 | 
Sergiu Coropceanu, Secretar General PSD a informat în cadrul unei conferinţe de presă că ordinele Ministerului Educaţiei privind stabilirea taxelor de închiriere a manualelor, pentru toate categoriile de elevi sunt nelegitime şi anticonstituţionale.
PSD se adresează public Guvernului RM ca acesta să anuleze toate actele neconstituţionale care permit colectarea taxelor de închiriere a manualelor şcolare şi să-şi asume obligaţia, conform Constituţiei, de a asigura toţi elevii din învăţămîntul de stat cu manuale şcolare gratis.
10 august 2011 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, membrul Consiliului Naţional PSD, Tatiana Niţa, a declarat că formaţiunea sa consideră ilegale acţiunile Ministrului Educaţiei, Mihai Şleahtiţchi, care a încălcat grav Constituţia Republicii Moldova, Legea Învăţămîntului şi alte acte normative care reglementează activitatea din domeniul educaţional, în cazul reeditării şi introducerii manualelor de “Istoria Românilor”. “Dat fiind faptul că nici dl Şleahtiţchi si nici Preşedintele Interimar Marian Lupu nu au luat nici o atitudine referitor la problema în cauză, ne angajăm să depunem o cerere de chemare în judecată la Curtea de Apel cu toate anexele la această cerere, care adeveresc acţiunile ilegale ale Ministrului Educaţiei, care crede ca poate trăi pe contul istoriei altora”, a conchis Tatiana Niţa.
27 iulie 2011 | 
Victor Şelin, liderul PSD s-a adresat într-o conferinţă de presă către preşedintele interimar al ţării, Marian Lupu să acţioneze în scopul respectării drepturilor constituţionale ale cetăţenilor RM, “avînd în vedere continuitatea statalităţii poporului moldovenesc în contextul istoric şi etnic al devenirii lui ca naţiune”, şi solicită interzicerea includerii în curricula şcolară a obiectului “Istoria Românilor”. “Tînăra generaţie ar trebui să fie mândră de realizările şi eroismul strămoşilor, adevăr ce poate fi studiat din «Istoria Moldovei»”, au conchis social-democratul.
6 iulie 2011 | 
Vicepreşedintele Partidului Social Democrat, Sergiu Coropceanu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că formaţiunea sa nu admite să fie atrasă în conflictul de interese dintre partidele Alianţei pentru Integrare Europeană şi nu va participa la tratativele şi consultările cu componentele separate ale AIE. Totodată, Coropceanu a menţionat că PSD a elaborat lista cu propuneri pentru Alianţa de guvernare, referitor la stabilizarea situaţiei social-politice din ţară şi ieşirea din criza politică. În vederea consolidării opiniilor, vicepreşedintele PSD a invitat partidele extraparlamentare şi societatea civilă să participe la Masa rotundă cu tema “Măsurile de stabilizare a situaţiei social-politice din Republica Moldova”.
12 noiembrie 2010
Membrul Consiliului Naţional al PSD, Iurie Matei, a susţinut o conferinţă de presă, cu genericul “Dreptul la cultură şi artă, drept inalienabil al cetăţenilor Republicii Moldova”, în cadrul căreia a declarat că PSD propune o serie de programe menite să îmbunătăţească calitatea studiilor din domeniul artelor, susţinerea artiştilor şi instituţiilor de cultură şi artă din ţară şi crearea unor centre, care vor avea drept scop modernizarea şi integrarea artei şi culturii din Republica Moldova, în circuitul internaţional. Potrivit lui Matei, PSD susţine includerea “Managementului Cultural”, în cadrul curiculumului universitar, în care tinerii specialişti din domeniu, vor lua cunoştintă cu mai multe materii din domeniul marketingului culturii, cât şi predarea cursurilor de limbi străine, istorie şi psihologie.
5 octombrie 2010 | 
Ruslan Bîrladeanu, membru al Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat a ţinut o conferinţă de presă la sediul PSD, pe tema “Nemodernizarea CET — o noua povară pentru locuitorii mun. Chişinău”, în cadrul căreia a declarat că în ultimii 20 de ani, nicio guvernare din Republica Moldova nu s-a ocupat de sectorul termoenergetic şi de cel comunal, au acumulat datorii imense, iar în ultimii 4 ani toată povara nemodernizării acestor sectoare o poartă locuitorii mun. Chişinău. Potrivit lui Bîrlădeanu, problema creşterii tarifelor este din cauza utilajului sectorului termoenergetic învechit, precum şi din cauza incompetenţei Guvernului Republicii Moldova. Partidul Social Democrat a elaborat Programul Naţional de micşorare a tarifelor ce constă din două componente de bază: modernizarea sectorului termoenergetic şi modernizarea sectorului comunal, care urmează să fie realizat în următorii 4 ani de viitorul Guvern al Republicii Moldova, care va reduce facturile de 2 ori.
20 septembrie 2010
Ruslan Bîrlădeanu, membrul Consiliului naţional al Partidul Social Democrat, a ţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a declarat că tentativa Guvernului de a vinde SA “Răut”, “Vibropribor”, fabrica de bijuterii din Chişinău “Giuvaier” şi alte întreprinderi strategice este sortită eşecului, căci obiectele sunt scoase la licitaţie “în toiul crizei politice şi economice”, precum şi în campania electorală. “Partidul Social Democrat se adresează către membrii Alianţei pentru Integrare Europeană să oprească procesul de privatizare, pentru că aceasta se prezintă ca o indiferenţă pentru investitori şi o neîncredere a populaţiei”. Potrivit lui Bîrlădeanu, dacă Guvernul va reuşi totuşi să vîndă aceste fabrici “la un preţ mizer”, atunci noul investitor le va distruge, căci acesta ar putea fi interesat doar de clădirile care le aparţin, şi nu producţie în sine. În acest sens, PSD a chemat Alianţa pentru Integrare Europeană “să plece şi să-i cedeze locul de conducere”, căci “partidul are un plan de măsuri anticriză, de dezvoltare a ţării şi de relansare a economiei”.
7 septembrie 2010
Secretarul General al Partidului Social Democrat, Sergiu Coropceanu, a convocat o conferinţă de presă, în cadrul căreia a fost expusă Poziţia PSD faţă de deciziile Alianţei pentru Integrare Europeană din 6 septembrie 2010. El a menţionat faptul că “doar la o zi de la desfăşurarea referendumului constituţional, asistăm în continuare la o buimăceală a populaţiei de către partidele membre ale Alianţei pentru Integrare Europeană. În situaţia când liderii AIE trebuie să ia atitudine faţă de neîncrederea exprimată de populaţie în cadrul desfăşurării referendumului constituţional, aceştia încearcă să transfere responsabilitatea proprie pe seama altcuiva”. De asemenea, Sergiu Coropceanu consideră că “AIE intenţionează să micşoreze perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, pentru ca partidele extraparlamentare să nu reuşească să-şi transmită mesajul alegătorilor, iar electoratul obosit să nu iasă la vot”. Partidul Social Democrat cere Preşedintelui interimar dl Mihai Ghimpu să ia atitudine de dorinţa cetăţenilor şi să dizolve actualul Parlament anunţând data alegerilor parlamentare anticipate.
20 august 2010
Partidul Social Democrat a expediat Procuraturii Generale o sesizare prin care îi cere să iniţieze cercetarea penală a preşedintelui interimar Mihai Ghimpu, pe care îl acuză de uzurparea puterii de stat şi menţinerea forţată a puterii, despre aceasta a declarat în cadrul unei conferinţe de presă secretarul general al PSD, Sergiu Coropceanu. El a menţionat că motiv pentru aceasta constituie faptul că începînd cu data de 16 iunie 2010, Mihai Ghimpu menţine forţat puterea în stat şi nu doreşte să dizolve Parlamentul şi să declare alegeri parlamentare anticipate. “Actuala Constituţie prevede că în cazul în care în al doilea tur nu este ales noul preşedinte al ţării, presedintele în exerciţiu este obligat să declare alegeri repetate. Ţinînd cănt să Parlamentul nu poate fi totuşi dizolvat de două ori pe an, obligaţiunea de a dizolva Parlamentul a survenit după data de 16 iunie, la un de la dizolvarea anterioară a Legislativului”, susţine Coropceanu, care declară că “această obligaţiune nu a fost respectată de Mihai Ghimpu”.
2 august 2010
În Republica Moldova reiderismul s-a extins la scară naţională, iar acestui fenomen trebuie să i se pună o barieră, despre aceasta a declarat în cadrul unei conferinţe de presă preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Şelin. El a spus că cetăţenii nu au cunoştinţe destule şi o experienţă suficientă pentru a se folosi de proprietatea lor privată. “Reiderii moldoveni au preluat experienţa de la reiderii experimentaţi şi abili din SUA, unde oamenii de afaceri şi juriştii realizează atacuri reider prin metoda absorbţiei companiilor, creării artificiale de datorii creditoare, disputării rezultatelor privatizării şi prin alte scheme legale. O altă sursă de experienţă pentru reiderii moldoveni sunt ţările CSI, unde reiderismul are un caracter criminal, unde se practică cumpărarea judecătorilor, a funcţionarilor de stat, a organelor de drept, la fel, şantajul şi chiar agresiunea fizică”, a spus Şelin. Potrivit lui, în Moldova cea mai largă manifestare a reiderismului se observă în ramura agriculturii.
13 iulie 2010
Partidul Social Democrat din Moldova îndeamnă populaţia să boicoteze referendumul planificat pentru 5 septembrie 2010, în cadrul căruia urmează să fie modificat articolul 78 din Constituţie privind alegerea şefului statului, despre aceasta a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă de la Infotag, secretarul general al formaţiunii, Sergiu Corobceanu. El a dat citire unei declaraţii în care se spune că “prin decizia de organizare a referendumului, şi ulterior, prin desfăşurarea alegerilor prezidenţiale se încearcă de fapt menţinerea ilegală la putere a actualului Parlament”. Corobceanu a anunţat că PSD dă start campaniei “Moldova Independenta”, care are drept scop informarea cetăţenilor despre pericolul care poate veni în urma acceptării de către cetăţeni a noilor norme de validare a referendumului. El a informat că în cadrul campaniei PSD va face un apel pentru partidele extraparlamentare şi parlamentare de opoziţie pentru a-şi uni eforturile cu scopul de a nu permite ca soarta Republicii Moldova să fie decisă de ambiţiile anumitor lideri politici.
28 iunie 2010
Partidul Social Democrat condamnă decretul Preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, de a declara ziua de 28 iunie Zi a ocupaţiei sovietice, acestea au fost spuse de către liderii PSD în cadrul unei conferinţe de presă la Infotag. Secretarul general al PSD, Sergiu Coropceanu, a menţionat că scopul acestui decret este de a diviza societatea şi de a crea tensiuni în rîndurile cetăţenilor. “Asemenea situaţii s-au creat şi la 9 mai, atunci cînd veteranii Armatei Române au fost plasaţi pe aceeaşi treaptă cu cei ai Armatei Sovietice. Decretul lui Mihai Ghimpu este impresia lui personală cu privire la ceea ce s-a întîmplat pe 28 iunie 1940”, a spus Coropceanu. Totodată, preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Şelin, a declarat că prin acţiunile sale fiecare componentă a Alianţei de guvernare se luptă pentru electoratul său iar semnarea decretului “este o încercare de a demonstra că strămoşii noştri au fost cetăţeni români”. De asemenea, presedintele PSD s-a adresat partidelor parlamentare cu propunerea ca acestea să anuleze decretul lui Mihai Ghimpu în cazul în care acest lucru nu se va întîmpla, există riscul ca oamenii să iasă în stradă, fapt care ar putea duce la evenimente similare celor din 7 aprilie 2009, consideră Şelin.
16 iunie 2010
Partidul Social Democrat din Moldova a organizat o masă rotundă cu genericul “Constituirea Sindicatelor Naţionale ale Muncii şi Protecţiei Sociale — un imperativ determinat de situaţia social-economică din Republica Moldova”, eveniment care a avut loc în incinta hotelului Jolly Alon. În cadrul discuţiilor, Victor Şelin, Preşedintele PSD, a menţionat, că legitimitatea constituirii noilor sindicate se conţine în Legea cu privire la Sindicate, adoptată de Parlament la 7 iulie 2000, conform căreia “Persoanele, care nu lucrează sau care au pierdut locul de muncă, la fel şi cei care desfăşoară în mod legal o activitate de muncă individuală, pot, la alegere, să constituie un sindicat”. Potrivit vorbitorilor, PSD îşi asumă obligaţia de a ajuta la constituirea noilor sindicate şi este dispus să susţină pe deplin procesul de constituire al noilor sindicate, acordând grupelor de iniţiativă ajutor metodic, informaţional, organizatoric, tehnic şi consultativ juridic pentru ca, în aşa mod, noua organizaţie să poată începe să activeze în condiţii adecvate. De asemenea, în cadrul Mesei rotunde a fost adoptată decizia de creare a Grupului de Iniţiativă pentru constituirea Sindicatelor Independente ale Neangajaţilor, Muncii şi Protecţiei Sociale, grup care şi-a propus ca spre finele lunii iulie curent să fie convocat Congresul Naţional al Sindicatelor Independente.
14 iunie 2010
Partidul Social Democrat din Moldova vine cu iniţiativa creării unui Sindicat al neangajaţilor, care să protejeze drepturile persoanelor neangajate în cîmpul muncii, despre aceasta a declarat Secretarul General al PSD, Sergiu Corobceanu, în cadrul unei conferinţe de presă la Infotag. El a spus că partidul nu poate rămîne indiferent faţă de oamenii rămaşi fără protecţie şi ajutor din partea statului, precizînd că actualele sindicate exprimă doar interesele cetăţenilor angajaţi în cîmpul muncii. Potrivit lui Corobceanu, printre principalele atribuţii ale Sindicatului neangajaţilor se numară participarea în toate comisiile guvernamentale cu privire la elaborarea documentelor de politici pentru asigurarea drepturilor populaţiei, monitorizarea resurselor financiare disponibile pentru ajutorarea cetăţenilor. El susţine că pentru a facilita procesul de constituire a organizaţiilor primare ale Sindicatului neangajaţilor, PSD va pune la dispoziţie sediile organizaţiilor sale teritoriale, astfel ca “în cel mult două luni să organizăm şi adunarea de constituire a Sindicatului”, a mai spus Corobceanu.
13 aprilie 2009
Partidul Social-Democrat a convocat o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei Infotag, pe tema: “Adresarea Partidului Social-Democrat către Preşedinţii Federaţiei Ruse, României şi UE privind crearea unei comisiei pentru identificarea soluţiilor de depăşire a crizei politice din Republica Moldova”.
Adunarea Naţională a Cetăţenilor pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova
30 noiembrie 2003
La 30 noiembrie 2003, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, s-a desfăşurat Adunarea Naţională a Cetăţenilor pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova. Adunarea a fost organizată de către Comitetul pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova (CAICRM)[]
Între interese şi compromis
3 aprilie 2002
Lideri ai 11 formaţiuni politice s-au întrunit la 3 aprilie curent la iniţiativa Alianţei Social Democrate pentru elaborarea unui program anticriză. Toţi liderii au calificat drept oportună iniţierea unui dialog între partidul de guvernămînt şi Partidul Popular Creştin Democrat, care ar putea fi mediat de celelalte formaţiuni politice[]

Arhiva

2014 [1]
2013 [2]
2012 [10]
2011 [33]
2010 [32]
2009 [32]
2008 [6]
2004 [1]
2003 [2]
2002 [1]
Alegeri [29]
Drepturile şi libertăţile omului